Δεν είναι παράξενο που όλο και περισσότερες γυναίκες γίνονται μαμάδες σε μεγαλύτερη ηλικία. Οι καιροί άλλαξαν και οι γυναίκες πια δεν έχουν μοναδικό σκοπό να παντρευτούν και...



να κάνουν οικογένεια. Οι επιλογές που έχουν πλέον είναι πολλές και είναι πολλές εκείνες που περιμένουν λιγάκι προτού πάρουν την απόφαση να αποκτήσουν ένα παιδάκι.

Φυσικά και υπάρχουν πολλοί λόγοι που το να είσαι μικρή μαμά είναι καλό για σένα και το παιδί σου. Έχεις αναρωτηθεί όμως πόσοι λόγοι υπάρχουν που άξιζε να περιμένεις ως τα 30 σου;

1. Είσαι συναισθηματικά και ψυχολογικά πιο έτοιμη να αντιμετωπίσεις τις τρομερές αλλαγές που συμβαίνουν με την εγκυμοσύνη και τη μητρότητα.

2. Οι γονείς σου πλησιάζουν στη σύνταξη και έτσι θα έχουν περισσότερο χρόνο να προσέχουν τα παιδιά σου.

3. Η σχέση σου με τους φίλους σου και τα μέλη της οικογένειάς σου που αποκτούν παιδιά μαζί με σένα γίνεται πιο δυνατή και μοιράζεστε πια πιο ισχυρούς δεσμούς που θα κρατήσουν χρόνια.

4. Είχες την ευκαιρία να χαρείς περισσότερο το σώμα σου πριν από την εγκυμοσύνη.

5. Παιδιά σημαίνει έξοδα, οπότε θα είσαι σε μια ηλικία και ένα σημείο στην καριέρα σου που θα σου επιτρέπει δυνητικά να ανταπεξέλθεις καλύτερα στο οικονομικό βάρος.

6. Ρούχα από δεύτερο χέρι! Πολλά πολλά ρούχα από φίλες και ξαδέλφες και λοιπούς που το παιδάκι τους μεγάλωσε, τα οποία μπορείς να πάρεις εντελώς δωρεάν.

7. Το ίδιο ισχύει και για πολλά πανάκριβα gadgets και αξεσουάρ που θα έδινες ένα κάρο λεφτά για να αποκτήσεις και θα τα χρησιμοποιούσες μόλις μερικούς μήνες. Ευτυχώς που υπάρχουν οι φίλοι.

8. Είχες ήδη χρόνο να επιτύχεις προσωπικούς στόχους και δεν θα αναρωτιέσαι «Μήπως έπρεπε να περιμένω μέχρι να…;»

9. Έχεις μεγαλύτερη εμπειρία, είσαι πιο «ψημένη» από τη ζωή, πιο σοφή, πιο ώριμη και αυτό θα σε οδηγήσει σε πιο σωστές αποφάσεις ως γονιό.

10. Έχεις επίσης αποκτήσει πολύ μεγαλύτερη υπομονή.

11. Είχες περισσότερο χρόνο να αναζητήσεις έναν σύντροφο ζωής, κάτι που είναι σημαντικό όταν σκέφτεται κανείς το πόσο και οι πιο ισχυρές σχέσεις μπορούν να επηρεαστούν από τον ερχομό ενός παιδιού.

12. Είχες την ευκαιρία να περάσεις περισσότερο ποιοτικό χρόνο με τον σύντροφό σου, να ζήσετε πολλά πράγματα οι δυο σας.

13. Γνωρίζεις περισσότερο κόσμο που να έχουν πλέον παιδιά και μπορείς να στραφείς σε αυτούς για συμβουλές κάθε φορά που αναρωτιέσαι αν είναι φυσιολογικό να κάνει το τάδε ή το δείνα το μωράκι σου.

14. Η καριέρα σου έχει αποκτήσει μεγαλύτερη σταθερότητα. Είναι πιθανότερο να έχεις φτάσει σε ένα καλύτερο στάδιο στην επαγγελματική σου ζωή όπου θα μπορείς πιο εύκολα να ορίζεις το ωράριό σου και να ζητάς την απαραίτητη ευελιξία χρόνου ως εργαζόμενη μητέρα.

15. Είχες την ευκαιρία να νοιαστείς μονάχα για τον εαυτό σου στα 20 σου και τώρα είσαι πρόθυμη να βάλεις τις ανάγκες κάποιου άλλου πριν από τις δικές σου.

16. Ζεις ήδη σε ένα σπίτι που είναι καταλληλότερο για το μεγάλωμα ενός παιδιού.

17. Είχες τη δυνατότητα να κάνεις το μεταπτυχιακό σου χωρίς να ζορίζεσαι ισορροπώντας παράλληλα τα βάρη της μητρότητας.

18. Επειδή η ίδια επιδίωξες να κάνεις ένα παιδί και βάζεις ήδη μπρος για το επόμενο. Έτσι τα παιδιά σου θα έχουν μικρή διαφορά ηλικίας και θα είναι πιο δεμένα ως αδέλφια.

19. Δεν θα μετανιώσεις τη στιγμή που έγινες μαμά. Δεν θα αισθανθείς πως έχασες την ευκαιρία να βγεις έξω, να πιεις ένα ποτό με τις φίλες σου, να κάνεις ένα ταξίδι οργώνοντας όλη την Ευρώπη και άλλες τόσες εμπειρίες. Είχες πάρει την απόφαση: ήταν η ώρα να κάνεις ένα παιδί.

20. Εκτιμάς ακόμη περισσότερο το γεγονός ότι απέκτησες το μωρό που τόσο πολύ λαχταρούσες και περίμενες να αποκτήσεις.



Πηγή: http://ift.tt/ZtENC6



 
Top