Μελισσάνη Κεφαλονιά :

Μοναδικό γεωλογικό φαινόμενο, το Λιμνοσπήλαιο της Μελισσάνης βρίσκεται σε απόσταση 2 χιλ. βορειοδυτικά της Σάμης. Δημιουργήθηκε μετά από τυχαία πτώση της οροφής, ένα μοναδικό αξιοθέατο του νησιού.  Υπάρχει και τεχνητή είσοδος με σκαλοπάτια που επιτρέπει την επίσκεψη στο σπήλαιο. Το σπήλαιο ανακαλύφθηκε από τον Γιάννη Πετρόχειλο το 1951. Το σπήλαιο έχει βάθος απο 10 ως 40 μέτρα.


Παπαφράγκα Μήλος:

Δίπλα στα ερείπια της αρχαίας πόλης της Φυλακωπής, στη βόρεια πλευρά της Μήλου,  βρίσκονται οι τρεις σπηλιές του Παπάφραγκα. Το σπήλαιο του Παπάφραγκα είναι μια βαθιά θαλάσσια σπηλιά με τυρκουάζ νερά και αρκετά μεγάλο βάθος.

Κάποτε ήταν  ορμητήριο πειρατών, ενώ πήρε το όνομά της από τον τελευταίο Φράγκο Παπά που χρησιμοποιούσε την παραλία για να προφυλάσσει τη βάρκα του.
Γαλάζια σπηλιά στο Καστελόριζο :


Στη νότια πλευρά του νησιού βρίσκεται ένα από τα εντυπωσιακότερα φυσικά μνημεία της Μεσογείου, η Γαλάζια Σπηλιά.

Ονομάζεται και σπηλιά του Παραστά ή Φώκιαλη, γιατί εκεί ζουν πολύ συχνά φώκιες Μονάχους Μονάχους.  Παγκοσμίως γνωστό για την αντανάκλαση των σταλακτίτων του.


Έχει 75 μέτρα εσωτερικό μήκος, 40 μέτρα πλάτος και 35 ύψος.  Μόνο μικρά σκαφάκια χωρούν μέσα και εκτός από φώκιες ζουν και χιλιάδες αγριοπερίστερα.  Στον υπέροχο βυθό ζουν πολύ ενδιαφέροντα και  μοναδικά  σπάνια είδη  ψαριών.

Οι βάρκες αν δε πάρεται συνεπιβάτες κοστίζουν 20 ευρώ.
Γκιόλα στη Θάσο:
Στη  γυναικεία Μονή του Αρχαγγέλου Μιχαήλ. Κρεμασμένη κυριολεκτικά πάνω από τη θάλασσα στο γκρεμό φυλάσεται ένα απο τα καρφιά που σταύρωσαν το Χριστό  και ονομάζεται "τίμιος ήλιος". Υπάρχει σπηλιά με είσοδο από τη θάλασσα όπου αναβλύζει γλυκό νερό, στο οποίο αποδίδονται θαυματουργικές ιδιότητες. Ο χώρος είναι υποβλητικός, η θέα μαγική και υπάρχουν δεκάσες μύθοι για θαύματα. 

Αυτό όμως είναι τίποτα μπροστά στη Γκιόλα, Άραβες πρίγκιπες και χαρέμια ολόκληρα έρχονται να κολυμπήσουν. Χρειάζεται μεγάλο περπάτημα και αντοχή για να δεις το φυσικό αυτό θαύμα, αν δεν έχεις κότερο.

Αυτή η φυσική βραχώδες πισίνα με το ψηλό 8 μέτρα βράχο για βουτιές, προσοχή γιατί έχει μόνο 3 μέτρα βάθος. Οι τουρίστες το περιγράφουν ως μοναδικό σμαράγδι, απ το χρώμα των νερών.
Φόνισσα Κύθηρα 

Ο καταρράκτης της φόνισσας ή της νεραϊδας όπως τον λένε πολλοί. Μια υπέροχη λιμνούλα με καταράκτη.

Στο χωριό Μυλοπόταμος των κυθήρων θα δείτε μια μικρή πινακίδα "Νεραϊδα καταράκτης", θα σας οδηγήσει σε έναν ειδυλλιακό τόπο με τροπικό πράσινο και πανέμορφα γεφύρια. Ένα χώρος μαγικός γεμάτος δρομάκια και ρυάκια, μέσα σε μια ρεματιά, χαρακτηρισμένη σαν υψίστου φυσικού κάλλους, πλούσια σε βλάστηση με λεύκες και πλατάνια. 

Θα νομίζεται πως ζείτε κάποιο παραμύθι που θα ξεπεταχτεί ένας ευγενικός γίγαντας, νεραϊδες που ζουν στη βλάστηση και ξωτικά. Αν αντέχετε το περπάτημα σε αυτή την υπέροχη φύση θα φτάσετε στη  παραλία Καλάμι.
Χύτρα
Στα Κύθηρα πάλι υπάρχει η βραχονησίδα Χύτρα. Εκεί υπάρχει μιας εκπληκτικής ομορφιάς σπηλιά. 

Στο νερό ζουν φώκιες και στα βράχια ένα σπάνιο υπό εξαφάνιση  είδος Μαυροπετρίτη. 

 Στο δύσβατο έδαφος της Χύτρας είναι ανθισμένο παντού το τοπικό “λουλούδι” του νησιού η “Σεμπρεβίβα” η οποία μαζεύετε τον Ιούνιο από έμπειρους ντόπιους κατοίκους λόγω των δύσκολων περασμάτων! 
Οι μοναδικοί τρόποι για να επισκεφτείς την Χύτρα είναι με δικό σου σκάφος ή με τον Καπετάν Σπύρο και το σκάφος του Αλέξανδρος!

Παρακαλώ μη πείτε σε πολλούς για τη Χύτρα ας αφήσουμε λίγο τη φύση στην ησυχία της.
Παραλία Βουτούμι Παξοί


Εδώ είναι μια θάλασσα που όσοι έχουν πάει λένε πως μοιάζει με πισίνα, δεν έχουν ξαναδεί τόσο κρυστάλινα και καθάρια νερά.
 Σαν  ένα μικρό κομμάτι του παράδεισου μοναδικό στο κόσμο τα τροπικά νησιά είναι ένα τίποτα μπροστά στο Βουτούμι. Απέχει 10 λεπτά από τους Παξούς και έχει συχνά καραβάκια μέχρι τις 6 το απόγευμα.
Θα ξεχάσετε όποια άλλη παραλία έχετε δει ποτέ, μόνο πάρτε ψάθες, ομπρέλες και ψυγειάκι γιατί όλα είναι πολύ ακριβά. Συμφέρει να νοικιάσεις βάρκα (δε ζητούν δίπλωμα) έρχεται 1ον φθηνότερα για 4 άτομα και φεύγεις όποτε θέλεις, δε θα θελήσεις παρά μόνο όταν φτάσεις στα όρια αντοχής σου.

Δεν υπάρχουν τα νερά εκεί πέρα!!!!!! Αισθάνεσαι ότι βουτάς σε πισίνα...κυριολεκτικά....τοοοοοσο μα τοοοσο κρυστάλλινα!!!! Είπαν κάποιοι επισκέπτες. 
 Δεύτερη χρονιά που επισκεφτήκαμε τους Παξούς - Αντίπαξους και την παραλία Βουτούμι. Τι να πει κανείς για αυτήν την παραλία;; Κολυμπάς και νιώθεις ότι είσαι στην γαλάζια λίμνη. Πραγματικά μένεις άναυδος με την ομορφιά του τοπίου, είπαν κάποιοι άλλοι.

Θα πρότεινα να πάτε Μάιο Ιούνιο ή Σεπτέμβριο Οκτώβριο γιατί Ιούλιο Αύγουστο είναι εκνευριστικά γεμάτη.




Blue caves  Ζάκυνθος
Γαλάζιες σπηλιές. Ένα θαυμάσιο φυσικό τοπίο, ιδιαίτερα το πρωί, καθώς οι ακτίνες του ήλιου δίνουν στο νερό έντονο γαλάζιο χρώμα, το οποίο αντανακλά στους τοίχους των σπηλιών.

Ένα εξαιρετικό θέαμα που μόνο με καραβάκι μπορείς να το απολαύσεις. Στην περιοχή Άσπρος Βράχος νότια από το ακρωτήρι Σκινάρι, το πιο βόρειο άκρο του νησιού, σε απόσταση 35 χιλιομέτρων από την πόλη της Ζακύνθου.

 
Top