Η Ursula Goff θέλησε να δείξει την αλήθεια πίσω από τη μάσκα. 

Με έδρα το Κάνσας, η κομμώτρια έβγαλε δύο selfies, μια με ανόητη έκφραση χωρίς μακιγιάζ και περιποιημένα μαλλιά και μια άλλη λίγο αργότερα, εντελώς περιποιημένη. 

Η ίδια δημοσίευσε τη φωτογραφία της στα κοινωνικά δίκτυα με το εξής μήνυμα:

«Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μπορούν να κάνουν εύκολα κάποιον να νομίζει πως οι άλλοι είναι όμορφοι και υπέροχοι όλη την ώρα, αλλά αυτό δεν είναι ποτέ αλήθεια. Μέρος της λύσης, νομίζω, είναι περισσότεροι άνθρωποι να βρουν την ευκαιρία να είναι πραγματικοί και να δείξουν τι υπάρχει πίσω από τους καθρέφτες και τους καπνούς γιατί θα είναι σημαντικό να δείξουν ποια είναι και ποια όχι η πραγματικότητα.» έγραψε η Goff στο Facebook.

«Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μπορούν να κάνουν εύκολα κάποιον να νομίζει πως οι άλλοι είναι όμορφοι και υπέροχοι όλη την ώρα, αλλά αυτό δεν είναι ποτέ αλήθεια.»



Για να το αποδείξει αυτό, η κομμώτρια δημοσίευσε 2 φωτογραφίες της με λίγες ημέρες διαφορά.



«Πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας πως πίσω από κάθε όμορφο πρόσωπο και τέλειο τρόπο ζωής υπάρχει ένα κανονικό άτομο.»



«Πραγματικά, δεν υπάρχει λόγος να συγκρίνουμε τους εαυτούς μας αν και αυτό καλλιεργείτε.»



«Σκέφτομαι τα νεαρά κορίτσια που επηρεάζονται από τα μέσα με αυτό τον τρόπο, και σκέφτομαι πόσο άσχημα θα ένιωθα αν ήμουν έφηβη και έπρεπε να αντιμετωπίσω πολλά περισσότερα κορίτσια από όλο τον κόσμο.»




«Μέρος της λύσης, είναι οι άνθρωποι να δείξουν αυτό που πραγματικά είναι πίσω από τις μάσκες.»



«Ο καλύτερος τρόπος να είσαι ευχαριστημένος με τον εαυτό σου είναι να τον καλλιεργήσεις πρώτα αντί να καλλιεργήσεις μια εικόνα ή να συγκριθείς με άλλους.»



Δείτε το πλήρες κείμενο της Goff που είναι γεμάτο έμπνευση.

«Λοιπόν, δεν επεξεργάστηκα καμία από αυτές τις φωτογραφίες, αλλά τις έβγαλα με μερικές ημέρες διαφορά. Πιστεύω πως είναι σημαντικό να προσέξει κανείς τον φωτισμό, τις γωνίες του προσώπου, το βάψιμο και τις εκφράσεις του προσώπου που κάνουν τεράστιες τις διαφορές στις φωτογραφίες και την παρουσίασή τους (ειδικά στην περίπτωσή μου!). Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μπορούν να κάνουν εύκολα κάποιον να νομίζει πως οι άλλοι είναι όμορφοι και υπέροχοι όλη την ώρα, αλλά αυτό δεν είναι ποτέ αλήθεια. 

Πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας πως πίσω από κάθε όμορφο πρόσωπο και τέλειο τρόπο ζωής υπάρχει ένα κανονικό άτομο. Δεν υπάρχει λόγος να συγκρίνουμε τους εαυτούς μας αν και αυτό είναι που καλλιεργείτε. Σκέφτομαι όλα τα νέα παιδιά εκεί έξω και ειδικά τα κορίτσια που επηρεάζονται από τα μέσα με αυτό τον τρόπο, και σκέφτομαι πόσο άσχημα θα ένιωθα αν ήμουν έφηβη και έπρεπε να αντιμετωπίσω πολλά περισσότερα κορίτσια από όλο τον κόσμο. Αυτό κάνει τα πράγματα πιο δύσκολα σε σχέση με όσα είχαν να αντιμετωπίσουν τα παιδιά τις προηγούμενες γενιές. 

Μέρος της λύσης, είναι οι άνθρωποι να βρουν την ευκαιρία να δείξουν τον πραγματικό τους εαυτό και αυτό που είναι χωρίς μάσκες και καθρέφτες. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Εκεί, τίποτα δεν είναι τέλειο, η ζωή είναι μπέρδεμα και οι άνθρωποι έχουν ψεγάδια. Ο καλύτερος τρόπος να είσαι ευχαριστημένος με τον εαυτό σου είναι να τον καλλιεργήσεις πρώτα αντί να καλλιεργήσεις μια εικόνα ή να συγκριθείς με άλλους. 

Κάνε τα πράγματα που θέλεις να κάνεις, βρες πράγματα που αγαπάς, ανακάλυψε ποιος και τι θέλεις να είσαι και θέσε τα ως στόχο. Σκέψου τι μετράει για εσένα και προσπάθησε να ασχοληθείς με αυτά, δραστηριότητες, άνθρωποι και καθημερινές αξίες. Γίνε ο εαυτός σου. Στην πραγματικότητα.»
 
Top