Αύξηση περίπου 30% αναμένεται να γράψει η αγορά της τηλεματικής στο χώρο των ασφαλειών και να αγγίξει τα 2,21 δισεκατομμύρια το 2020 από τα 857, 2 εκατομμύρια δολάρια το 2015. Πρόκειται για μία νέα τάση η οποία αναμένεται να εφαρμοστεί σχεδόν από όλες τις ασφαλιστικές κυρίως στο κλάδο ασφάλισης αυτοκινήτου.

Η τηλεματική βασίζεται στην συλλογή στοιχείων που αφορούν στην παρακολούθηση της συμπεριφοράς του οδηγού. Μέσα από τα στοιχεία αυτά οι ασφαλιστικές και τα τμήματα των underwriters καθορίζουν ανάλογα και το ύψος του ασφαλίστρου που πρέπει να καταβάλλουν οι οδηγοί.

Οι οδηγοί με σωστή συμπεριφορά κατά την οδήγηση είναι δεδομένο ότι δεν προκαλούν ατυχήματα και έτσι μπορούν να  πληρώνουν χαμηλότερο ασφάλιστρο συγκριτικά με αυτούς που οδηγούν επικίνδυνα και αυξάνουν την πιθανότητα πρόσκλησης ατυχήματος.

Μέσω της χρήσης της τηλεματικής βελτιώνεται επίσης η λειτουργία των αποζημιώσεων, η ασφάλεια των δεδομένων, ενώ οι ασφαλιστικές διαθέτουν συγκριτικό πλεονέκτημα έναντι άλλων που δεν έχουν υιοθετήσει την τεχνολογία.
Sofokleousin
 
Top