Αναμφίβολα είμαστε η γενιά του μπικίνι. Brazilian, Hipster, strapless, με κρόσσια η χωρίς. Ξεπεράσαμε την εποχή του απλού κλασικού «τρίγωνου» μπικίνι και θέλουμε ποικιλία, στα σχέδια, στα χρώματα και στις υφές. Το μόνο που δεν πλησιάζουμε εύκολα είναι το ολόσωμο μαγιό.

Δεν ξέρω τι φταίει, ίσως και να μας θυμίζει πολύ τη μαμά μας εξαιτίας των τόσων φωτογραφιών με το ολόσωμο και από πάνω το διάφανο παρεό δεμένο χιαστί πίσω από των λαιμό, και εμάς να παίζουμε με τα κουβαδάκια στην άκρη της φωτογραφίας.




Το ολόσωμο μαγιό έχει μια αίσθηση «κλασικού» ενήλικα που ίσως και να έχει γίνει λίγο βαρετός. ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ έχει επίσης μια αίσθηση καλόγουστου «avant garde» που κάνει την γυναίκα που το φοράει λίγο πιο… γυναίκα. (Εντάξει κάπου εδώ πρέπει να βάλουμε την εξαίρεση του κόκκινου ολόσωμου του Baywatch, αλλά το πιάνεις το νόημα).

1.Κορδόνια παντού!

Είπαμε να «ανεβάσεις» το στυλ σου, όχι να «κατεβάσεις» το sexiness. Οπότε πάρε ένα ολόσωμο με κοψίματα και ανοίγματα, που όμως θα μείνουν σίγουρα στην θέση τους χάρη στα κορδονάκια. Το μυστικό είναι συνδυάζει το σέξι μοντέρνο σχέδιο με ένα βασικό χρώμα που θα ισορροπεί την κατάσταση.





2.Δώσε το στίγμα σου

Είσαι νέα, ωραία και τόσο hip που θες το μαγιό σου να το φωνάζει. Διάλεξε έναν «καμβά» με αρκετό ύφασμα, κλασικό έως και vintage κόψιμο και δώσε τα ρέστα σου στο μοτίβο. Έντονα χρώματα και digital prints δείχνουν απείρως καλύτερα σε ένα «συνεσταλμένο» ολόσωμο.



3.Πέρνα το μήνυμα σου

Διάλεξε ένα ολόσωμο που θα «μιλάει» για σένα και θα κάνει γνωστή την διάθεση σου στην παραλία από μακριά. Δώσε την ευκαιρία στον ωραίο που παίζει ρακέτες λίγο πιο κάτω να σε ρωτήσει ή να σχολιάσει αυτό που γράφει το μαγιό σου… ‘’Call me maybe’’.





4.Ζήτω οι καμπύλες!

Οι γραμμές των μαγιό από την δεκαετία του 60 και του 70 ΛΑΤΡΕΥΟΥΝ τις καμπύλες και κολακεύουν πάρα πολύ το σώμα σου. Κάνε εικόνα: Σοφία Λόρεν. Τονισμένη μέση και χαμηλοί γοφοί είναι αυτά που χρειάζεσαι για μια μοιραία σιλουέτα κλεψύδρας.





5 Colorblock και negative space

Καθαρές μινιμαλιστικές γραμμές που γεμίζουν με έντονα και αντίθετα χρώματα. Κάνουν θραύση στα νύχια σου και το ίδιο θα συμβεί και στο μαγιό σου. Ένα σύγχρονο έργο τέχνης που ετοιμάζεται για βουτιές στη θάλασσα.







6 Flower Power

Το πρόβλημα με τα λουλούδια στο pattern είναι ότι τις περισσότερες φορές δίνουν ένα «κοριτσίστικο» αποτέλεσμα χωρίς φαντασία. Όμως μπορείς να τα φέρεις στα μέτρα σου επιλέγοντας ένα σχέδιο με φύλλα ή με ασυνήθιστα μεγάλα λουλούδια σε «λάθος» χρώματα.



7.Για σένα νοιάσου… και γυμνάσου

Αν έχεις σκοπό να κάνεις water sports καταλαβαίνεις πως το 70’s strapless με την κοφτή μέση δεν θα σε βοηθήσει ιδιαίτερα. Προμηθεύσου ένα καλό αθλητικό μαγιό που θα στηρίξει ότι χρειάζεται κρατώντας τα πάντα στην θέση τους.



 
Top