«Δεν μπορούν πια να κρυφτούν πουθενά», αυτό είναι το συμπέρασμα στο οποίο καταλήγει η Σκάρλετ Γιόχανσον από τα κινήματα #MeToo και Time’s Up. «Είναι σοκαριστικό να βλέπει κανείς τα αποτελέσματα όλων αυτών. Είναι ακόμα όλα καινούργια», τονίζει στη συνέντευξή της στο γαλλικό Le Point.

Σε πρόσφατη συνέντευξή της από τη Νέα Υόρκη η διάσημη ηθοποιός εμφανίζεται πεπεισμένη για την επιτυχία και την αλλαγή που θα φέρουν τα κινήματα αυτά κατά της σεξουαλικής παρενόχλησης, τα οποία δημιουργήθηκαν μετά τις αποκαλύψεις για τον παραγωγό του Χόλιγουντ Χάρβεϊ Γουάινστιν.

«Είναι εντυπωσιακό», σχολιάζει η Γιόχανσον. «Είμαι στη βιομηχανία του κινηματογράφου εδώ και τόσο καιρό και αυτές οι συζητήσεις είναι πραγματικά σημαντικές και επαναστατικές».

Γνωστή για την ακτιβιστική της δράση, υπερασπίστηκε την Planned Parenthood, την αμερικανική οργάνωση που προσφέρει δωρεάν υπηρεσίες υγείας στις γυναίκες εναντίον της οποίας έχουν καταφερθεί οι συντηρητικοί και ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ επειδή εκεί γίνονται εκτρώσεις.

Η Γιόχανσον συμμετείχε στην προεκλογική εκστρατεία του Μπαράκ Ομπάμα το 2012, ενώ ήταν μια από τις προσωπικότητες που συμμετείχαν στην Πορεία των Γυναικών κατά του Τραμπ μία ημέρα μετά την ορκωμοσία του τον Ιανουάριο του 2017.

Μητέρα ενός μικρού κοριτσιού, που γεννήθηκε το 2014, η διάσημη Αμερικανίδα ηθοποιός τον ελεύθερο χρόνο της ασχολείται με τη μουσική.

Έπειτα από μια πρώτη συνεργασία με τον συνθέτη και τραγουδιστή Πιτ Γιορν το 2009, κυκλοφόρησαν την Παρασκευή ένα νέο άλμπουμ με τίτλο “Apart”, με τη Γιόχανσον να τραγουδά πέντε τραγούδια, τα οποία ηχογράφησε μόλις σε ένα απόγευμα.

Για εκείνη η μουσική είναι ένας άλλος τρόπος να εκφράζεται: «Από εκεί προέρχεται ουσιαστικά», εξηγεί δείχνοντας το στομάχι της. «Και καμιά φορά από εκεί», προσθέτει δείχνοντας την καρδιά της.

Σε όσους πιστεύουν ότι το Χόλιγουντ αλλάζει με πολύ αργούς ρυθμούς, η Γιόχανσον συμβουλεύει να κάνουν υπομονή.

«Είναι μια μακρά διαδικασία και πρέπει να κοιτάμε τον τελικό στόχο: πρέπει να είμαστε υπομονετικοί, επίμονοι και αποφασισμένοι και να συνεχίζουμε να προχωρούμε», τονίζει.

«Στον κινηματογράφο γίνονται σήμερα συζητήσεις για σχέδια και για τη σημασία της διαφορετικότητας. Πριν δέκα χρόνια κανείς δεν μιλούσε για αυτό», εξηγεί.

Αν και είναι ένθερμη υποστηρίκτρια του #MeToo, η Γιόχανσον έχει δεχθεί επικρίσεις επειδή δεν αποκήρυξε τον Γούντι Άλεν, η θετή κόρη του οποίου τον κατηγορεί για σεξουαλική παρενόχληση.

Εξάλλου η Σκάρλετ Γιόχανσον δεν δίστασε τον Μάιο να εμφανιστεί στη μεγάλη γιορτή της μόδας στο Met Gala φορώντας μια δημιουργία του οίκου Marchesa, συνιδρύτρια του οποίου είναι η Τζορτζίνα Τσάπμαν, πρώην σύζυγος του Χάρβεϊ Γουάινστιν.

«Κατά τη γνώμη μου είναι πραγματικά απάνθρωποι να θεωρούμε υπεύθυνο κάποιον για τις πράξεις του συντρόφου του», εξηγεί. «Μου φαίνεται απολύτως άδικο».

Πηγή: lepoint.fr, ΑΠΕ

 
Top