Αυτά κάνεις και καταστρέφεις την απόλαυση, την ώρα που χτίζεις μπυροκοιλιά.

Το αγαπημένο αναψυκτικό κάθε σωστού άντρα το καλοκαίρι είναι ασφαλώς η μπύρα. Πόσοι όμως γνωρίζουν πώς θα την πιουν σωστά ώστε να μεγιστοποιηθεί η απόλαυσή της και ποια είναι τα μοιραία λάθη;

Αρχικά, αξίζει να τονιστεί πως το σημαντικότερο στοιχείο που καθιστά απολαυστική μια μπύρα, πέρα από την ποιότητά της, είναι η θερμοκρασία της. Και ο τρόπος που κρατάς το μπουκάλι ή το ποτήρι σου μπορεί να επιφέρει αλλαγές προς το χειρότερο. Οι πιο πολλοί συνηθίζουν να πιάνουν το μπουκάλι ή το ποτήρι από τη μέση του και όχι από το στόμιό του. Κάτι που, σύμφωνα με τους νόμους τόσο της φυσικής όσο και της κοινής λογικής, να μεταφέρει θερμότητα από το χέρι προς την μπύρα, ενώ κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και με το ποτήρι - αν έχει χερούλι το κρατάς από αυτό, αν όχι από το επάνω μέρος του.

Φυσικά, αυτά δεν είναι τα μόνα λάθη και όπως τονίζει η beer expert Anne Becerra, που κρούει τον κώδωνα του κινδύνου και προειδοποιεί για τρεις ακόμη σημαντικές κόκκινες γραμμές. Σύμφωνα με την Becerra λοιπόν, δεν θα πρέπει να πίνεις απευθείας από το μπουκάλι ή από το κουτάκι, δεν θα πρέπει να την πίνεις απελπιστικά παγωμένη και ασφαλώς δεν θα πρέπει να κατεβάζεις βαρέλια στην καθισιά σου.

«Το φυσικό ανθρακικό της μπύρας είναι ουσιαστικά κλειδωμένο όταν υπάρχουν πολύ χαμηλές θερμοκρασίες. Ξεκλειδώνετε όμως στο στομάχι, γι' αυτό και πολλοί νιώθουν αυτό το απίστευτο φούσκωμα. Χρόνο για να απελευθερωθεί έχει επίσης και όταν σερβίρεται πρώτα στο ποτήρι. Τέλος, είναι σημαντική η υπεύθυνη κατανάλωση» αναφέρει η Becerra. Τώρα ξέρεις λοιπόν.

 
Top