Οι άνθρωποι που ντύνονται καλά για να βγάλουν τα προς το ζην έχουν μερικά ενδιαφέροντα πράγματα να σου πουν για να εξελίξεις το στυλ σου


Δουλειά τους είναι να ορίζουν τις εκάστοτε τάσεις μόδας, να σχεδιάζουν ρούχα, αξεσουάρ και υποδήματα που αναδεικνύουν τον πιο στιλάτο εαυτό των απανταχού αρσενικών και να διατηρούν ενημερωμένη και ζηλευτή κάθε αντρική γκαρνταρόμπα.

Ποιοι καλύτεροι λοιπόν από τους σχεδιαστές για να σου προσφέρουν την έμπνευση που χρειάζεσαι για να εξελίξεις το στυλ σου. Συγκεκριμένα, από τους ακόλουθους εννέα, που θεωρούνται οι πιο καλοντυμένοι στον κόσμο.

Charlie Casely-Hayford


Who is Who

Πατέρας του είναι ο Joe Casely-Hayford, από τους πιο εμβληματικούς Βρετανούς σχεδιαστές. Ακολουθώντας τα βήματά του, ο Charlie Casely-Hayford δημιούργησε στα 22 του χρόνια το δικό του brand, Casely-Hayford με έδρα το Λονδίνο.

Το στιλιστικό μάθημα: Πώς να «σπάσεις» το κοστούμι

Αντισυμβατικός, αλλά πάντα κομψός, ο Charlie Casely-Hayford ξέρει καλά πώς να αποδομεί το κοστούμι και να δημιουργεί ένα σύνολο, που ξεφεύγει από τα συνηθισμένα. Επιλέγει πάντα κοστούμια σε slim - fit γραμμή -του το επιτρέπει άλλωστε και το σώμα του- και τα συνδυάζει με δερμάτινες αρβύλες αντί για loafers, brogues και λοιπά επίσημα υποδήματα ή με αθλητικά παπούτσια αντί για sneakers.

Virgil Abloh


Who is Who

Εκτός από DJ, ο 38χρονος Γκανέζος είναι σχεδιαστής και ιδρυτής του high-end streetwear brand Off – White. Οι συλλογές του αποτελούνται κυρίως από t-shirts, hoodies και αθλητικά μπουφάν και πανωφόρια.
Το στιλιστικό μάθημα: Πώς να πειραματιστείς με το athleisure look

Το στυλ του Virgil Abloh είναι άνετο, ξεχωριστό, αλλά σε καμία περίπτωση κραυγαλέο, παντρεύοντας την πρακτικότητα με την κομψότητα, που είναι άλλωστε και ο χρυσός κανόνας της τάσης του athleisure. Συνδυάζει συνήθως μαύρο τζην παντελόνι με hoodie και παλτό ή μαύρο t-shirt με denim jacket, φορώντας πάντα αθλητικά παπούτσια και sneakers.

Paul Smith

Who is Who

Βρετανός σχεδιαστής και επιχειρηματίας, αλλά και ιππότης -απέκτησε το 2000 τον τίτλο του “Sir”-, ο Paul Brierley Smith, όπως είναι το πλήρες ονοματεπώνυμό του, είναι γνωστός για τον αντικομφορμιστικό τρόπο που αντιμετωπίζει το κλασικό, αυστηρό βρετανικό στυl. Σήμα κατατεθέν των δημιουργιών του είναι οι πολύχρωμες κάθετες ρίγες.
Το στιλιστικό μάθημα: Πώς να μην ντύνεσαι βαρετά στα 70 σου

Μπορεί να μην φορά τα χαρακτηριστικά, πολύχρωμα ριγέ πουκάμισα που σχεδιάζει και να δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στα κλασικά χρώματα -μαύρο, ανθρακί, λευκό, μπλε και σκούρο πράσινο-, ο 71χρονος όμως μόδιστρος φροντίζει να δίνει την απαραίτητη νεανική και σύγχρονη νότα στο σύνολό του. Μπορεί να είναι μια πουά γραβάτα σε ένα μαύρο κοστούμι ή ένα ζευγάρι λευκά δερμάτινα sneakers συνδυασμένο με chino και λευκό πουκάμισο.

Alexandre Mattiussi


Who is Who

Ίδρυσε το 2011 το brand AMI, που αναδεικνύει με τον πιο ανατρεπτικό τρόπο την γαλλική φινέτσα. Οι συλλογές του περιλαμβάνουν streetwear κομμάτια, οι γραμμές των οποίων είναι slim, αλλά όχι skinny. Αγκαλιάζουν το σώμα, χωρίς να εφαρμόζουν.
Το στιλιστικό μάθημα: Πώς να υιοθετήσεις σωστά το smart casual look

Ουσιαστικά, το smart casual look αφορά το συνδυασμό άνετων και καθημερινών ρούχων με επίσημα, βραδινά κομμάτια. Κι όπως καταλαβαίνεις, ο συνδυασμός αυτός θέλει τέχνη για να τον πετύχεις. Να γνωρίζεις για παράδειγμα, ποια υφάσματα δεν «κλωτσάνε» μεταξύ τους. Κάν'το λοιπόν όπως ο Alexandre Mattiussi.
Δοκίμασε ένα δερμάτινο biker jacket με πουκάμισο και μια πλεκτή γραβάτα.
Φόρεσε μια προβιά πάνω από το κοστούμι σου.
Συνδύασε ένα σκούρο τζην σε ίσια γραμμή με ένα ζευγάρι brogues.
Μην φοβηθείς να φορέσεις καρό πουκάμισο με ένα tweed σακάκι.

Διαβάστε περισσότερα στο gr.askmen.com
 
Top