O καλύτερος μεζές για τις ανοιξιάτικες ημέρες που έρχονται. Θα ξετρελαθείτε με τα αρώματα»
Χριστίνα Καλογήρου, Αμφιάλη Πειραιά
ΥΛΙΚΑ
– 1 κιλό καλαμαράκια
– 1 ματσάκι φρέσκος βασιλικός
– 1 κουτ. σούπας μουστάρδα τύπου Dijon
– 3 κουτ. σούπας κουκουνάρι
– 200 ml ελαιόλαδο
– 1 σκελίδα σκόρδου
– 125 ml ούζο καλής ποιότητας
– Αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Καθαρίζετε καλά τα καλαμάρια και τα κόβετε σε λωρίδες. Στον κάδο του μπλέντερ ρίχνετε το σκόρδο, το βασιλικό, το κουκουνάρι, τη μουστάρδα και χτυπάτε δυνατά ρίχνοντας λίγο-λίγο το λάδι μέχρι το μείγμα να αποκτήσει την υφή σάλτσας.
2. Ζεσταίνετε καλά ένα φαρδύ τηγάνι, ρίχνετε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρετε τις λωρίδες καλαμαριού. Μόλις γίνουν άσπρες και μαλακές σβήνετε με το ούζο. Όταν εξατμιστεί το αλκοόλ, ρίχνετε τη σάλτσα στο ζεστό τηγάνι και σβήνετε το μάτι της κουζίνας. Ανακατεύετε, δοκιμάζετε και αλατοπιπερώνετε.
Χρόνος εκτέλεσης: 30 λεπτά
Μερίδες: 3-4
Χριστίνα Καλογήρου, Αμφιάλη Πειραιά
ΥΛΙΚΑ
– 1 κιλό καλαμαράκια
– 1 ματσάκι φρέσκος βασιλικός
– 1 κουτ. σούπας μουστάρδα τύπου Dijon
– 3 κουτ. σούπας κουκουνάρι
– 200 ml ελαιόλαδο
– 1 σκελίδα σκόρδου
– 125 ml ούζο καλής ποιότητας
– Αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Καθαρίζετε καλά τα καλαμάρια και τα κόβετε σε λωρίδες. Στον κάδο του μπλέντερ ρίχνετε το σκόρδο, το βασιλικό, το κουκουνάρι, τη μουστάρδα και χτυπάτε δυνατά ρίχνοντας λίγο-λίγο το λάδι μέχρι το μείγμα να αποκτήσει την υφή σάλτσας.
2. Ζεσταίνετε καλά ένα φαρδύ τηγάνι, ρίχνετε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρετε τις λωρίδες καλαμαριού. Μόλις γίνουν άσπρες και μαλακές σβήνετε με το ούζο. Όταν εξατμιστεί το αλκοόλ, ρίχνετε τη σάλτσα στο ζεστό τηγάνι και σβήνετε το μάτι της κουζίνας. Ανακατεύετε, δοκιμάζετε και αλατοπιπερώνετε.
Χρόνος εκτέλεσης: 30 λεπτά
Μερίδες: 3-4