Υλικά
Για το γάσο λευκής σοκολάτας

1 κουταλιά γλυκόζη
1/2 κούπας κρέμα γάλακτος
300 γραμμάρια λευκή σοκολάτα

Για το κέικ σοκολάτας
2 κούπες ζάχαρη
3/4 κούπας βούτυρο
5 μεγάλα αυγά
1/2 κούπα γάλα
1/8 κουταλιά του γλυκού εσάνς πικραμύγδαλού ή 1 βανίλια
2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
3/4 κούπες κακάο
1/4 κουταλάκι σόδα

Εκτέλεση

Για το γάσο λευκής σοκολάτας
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε την κρέμα με τη γλυκόζη. Κατεβάζετε από τη φωτιά και ρίξτε μέσα τα κομματάκια της λευκής σοκολάτας κι ανακατέψτε ώσπου να λιώσουν.
Αφήστε το γλάσο να κρυώσει καλά πριν το χρησιμοποιήσετε.

Για το κέικ σοκολάτας
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Ρίχνετε όλα τα υλικά για το κέικ στο κάδο του μίξερ και τα χτυπάτε πρώτα για 1 λεπτό σε χαμηλή ταχύτητα και έπειτα για 3 λεπτά στη μεσαία. Αδειάζεται τη ζύμη σε μεγάλη καλά βουτυρωμένη φόρμα για κέικ, με άνοιγμα στο κέντρο.
Ψήνετε στους 180 βαθμούς για 1 ώρα. Όταν το βγάλετε από το φούρνο, αφήνετε να σταθεί για 5 λεπτά και αναποδογυρίζετε σε πιατέλα.
Αφήστε το να κρυώσει εντελώς. Με το υπόλοιπο γλάσο καλύπτετε ολόγυρα το κέικ.
 
Top