Ειδικά, τους ζεστούς μήνες που έρχονται ο συνδυασμός των πιο άνετων υποδημάτων με το πιο επίσημο αντρικό ένδυμα είναι ο πλέον κατάλληλος για μία προσεγμένη, αλλά χαλαρή εμφάνιση.

να καλό κοστούμι φοριέται μόνο με καλά δερμάτινα, δετά παπούτσια, τύπου oxfords για παράδειγμα. Ενδυματολογικός κανόνας που υπαγόρευε η μόδα και ο αντρικός πληθυσμός ακολουθούσε πιστά πριν από πολλά, πολλά, πολλά χρόνια. Τις τελευταίες δεκαετίες, η μόδα έχει μία τάση να σπάει τους κανόνες και με τον τρόπο αυτό να κάνει πιο μοντέρνο το αντρικό στυλ, αλλά το σημαντικότερο; Να κάνει λίγο πιο εύκολη, άνετη για την ακρίβεια, τη σύγχρονη καθημερινότητα.


Στις μέρες μας, υπάρχουν πολλοί τρόποι να φορέσεις "τα καλά σου", χωρίς να τα φοράς στην πραγματικότητα, χτίζοντας δηλαδή ένα smart casual look, ένα σύνολο που παντρεύει την κομψότητα του formal με την άνεση του casual στυλ. Σ' αυτούς συναντάμε και τον πιο καλοκαιρινό, αυτόν που ταιριάζει το κοστούμι με τα sneakers.






Δεν ταιριάζουν όμως όλα τα κοστούμια με όλα τα sneakers.


Το σμόκιν είναι σίγουρα απαγορευτικό, όπως επίσης και ένα αυστηρό, καλό κοστούμι. Παρομοίως και αθλητικά παπούτσια που είναι πολύχρωμα ή ογκώδη. Προτίμησε casual κοστούμια ή σπασμένα (παντελόνι και blazer) και συνδύασέ τα με μίνιμαλ αισθητικής sneakers, που έχουν λεπτή ίσια σόλα και είναι μονόχρωμα σε κλασικές αποχρώσεις (λευκό, μαύρο, γκρι, μπλε).

Ιδανικά μπορείς να φορέσεις από μέσα ή t-shirt ή polo μπλουζάκι αντί για τη συμβατική επιλογή του πουκάμισου.

 
Top