Μία χειροποίητη Jaguar XK120 του 1954, την οποία το βρετανικό luxury brand αναπαλαίωσε αποκλειστικά για εκείνον


κτός από το πιο περιζήτητο μοντέλο στη βιομηχανία της μόδας, ο David Gandy τυγχάνει να είναι ενθουσιώδης φίλος των 4 τροχών και συλλέκτης σπάνιων αυτοκινήτων. Μεταξύ αυτών που κοσμούν το γκαράζ του βρίσκεται και μία χειροποίητη Jaguar XK120 του 1954, την οποία το βρετανικό luxury brand αναπαλαίωσε αποκλειστικά για εκείνον.






Το project διήρκησε περίπου 11 μήνες, με περισσότερες από 2.700 ώρες εργασίας να έχουν επενδυθεί στο άψογο τελικό αποτέλεσμα. Μάλιστα, σε πολλές από τις εργασίες έδινε το παρών και ο ίδιος ο Gandy, προσφέροντας παράλληλα συμβουλές στους μηχανικούς και τους σχεδιαστές του τμήματος Classic Works της Jaguar, στο Κόβεντρι της Αγγλίας.





Η XK120 του Gandy έπρεπε να διαμορφωθεί με τέτοιο τρόπο ώστε όχι μόνο να είναι πλήρως λειτουργική, αλλά να διαθέτει όλα τα απαραίτητα εφόδια, μηχανικά μέρη και επιδόσεις προκειμένου να μπορεί να συμμετέχει σε αγώνες ράλι κλασικών αυτοκινήτων όπως είναι για παράδειγμα το Jaguar Classic Challenge. Για το λόγο αυτό, το custom made όχημα έχει βασιστεί αρκετά στην έκδοση Lightweight της Jaguar.

"Έχοντας οδηγήσει μία Jaguar XK120 στους αγώνες Mille Miglia του 2013 και 2014, κατάλαβα ότι ένα τέτοιο αυτοκίνητο το χρειαζόμουν. Είναι από τα πιο συναρπαστικά οχήματα που υπάρχουν. Η ομάδα του Classic Works έχει κάνει φανταστική δουλειά, παραδίδοντάς μου αυτό που ακριβώς είχα ονειρευτεί - ίσως και κάτι καλύτερο. Είμαι ενθουσιασμένος με αυτό το αμάξι" αναφέρει ο Gandy. Τον ενθουσιασμό του άλλωστε μαρτυρούν και οι φωτογραφίες.






















Από: Esquire NL
 
Top