Αν σκέφτεσαι να βγεις με κάποια ανεξάρτητη και φιλόδοξη, τότε βρίσκεσαι στο σωστό άρθρο.

Αποφάσισες να βάλεις τον πήχη ψηλά; Ήρθε η ώρα, λοιπόν, να μιλήσουμε για εκείνες τις γυναίκες, που από την πρώτη κιόλας επαφή καταλαβαίνεις ότι δεν είναι σαν όλες τις άλλες. Πέρα από σικάτη και όμορφη, που είναι και το πρώτο που θα σε τραβήξει πάνω της, μην γελιόμαστε, έχει πολλά ακόμη.

Είναι δυναμική, οικονομικά ανεξάρτητη, ίσως να βγάζει και περισσότερα χρήματα από σένα, είναι φιλόδοξη, ανταγωνιστική και αρεστή στον κοινωνικό περίγυρο. Χμμμμ. Εδώ σε θέλω. Επιτέλους μια γυναίκα που σε έκανε να θαυμάσεις τα πολλά κυβικά της. Και τώρα τι; Πώς θα την προσεγγίσεις και πώς θα της συμπεριφερθείς, για να είναι το end της ιστορίας σας happy;

Είναι το λεγόμενο Αlpha Female. Τώρα θα μου πεις: υπάρχει και Β ή Γ; Μάλλον αυτά είναι πράγματα που τα κατέχεις καλύτερα εσύ ο ίδιος. Εγώ, θα σου πω για το πώς αξίζει και πρέπει να συμπεριφερθείς σε μια τέτοια γυναίκα αν βρεθεί στο δρόμο σου, για να μην χτυπάς μετά το κεφάλι σου, για το κελεπούρι που έχασες.

Πρώτα απ' όλα, όμως, θα σου πω ότι αυτή η κατηγοριοποίηση και ορολογία αναπτύχθηκε στον τομέα της βιολογίας. Οι επιστήμονες παρατηρούσαν ομάδες ζώων και τα κατηγοριοποιούσαν ως προς το πόσο ισχυρά είναι, χρησιμοποιώντας τα γράμματα του ελληνικού αλφαβήτου. Κάπως έτσι και μετά την εξάπλωση του φεμινιστικού κινήματος δημιουργήθηκε ο όρος Αlpha Female.

Παρακάτω θα βρεις 5 χρήσιμες συμβουλές, που πρέπει να λάβεις υπόψιν σου προτού μπεις σε σχέση με μια τέτοια γυναίκα.
Δεν θα σε ευνουχίσει η επιτυχία της

Αν σου έχει κολλήσει στο μυαλό η παλαιολιθική άποψη ότι σε μια σχέση όπου η γυναίκα έχει επιτυχημένη καριέρα, τότε εκείνη μάλλον θα φοράει τα παντελόνια και ο άντρας την ποδιά, αυτά είναι ανοησίες. Σε όλες τις σχέσεις υπάρχει χώρος για πάνω από μια ισχυρή και λαμπερή προσωπικότητα. Για να είμαστε ειλικρινείς οι φιλόδοξοι άνθρωποι τείνουν να βρίσκουν το αντίστοιχο ταίρι, κόντρα στα στερεότυπα.
Σοβαρά, τώρα. Θα προτιμούσες να είσαι με μια γυναίκα που δεν μπορείς να κάνεις καμιά συζήτηση μαζί της πέρα απ' το τι φαγητό να φάτε ή που να πάτε διακοπές ή με κάποια που να μπορείς να μοιραστείς και τις επαγγελματικές σου ανησυχίες και εκείνη όχι μόνο να σε κατανοεί αλλά να έχει και μια συμβουλή να σου δώσει;
Το να είσαι με μια γυναίκα που είναι πιο επιτυχημένη από εσένα ή βγάζει πιο πολλά λεφτά, δεν σημαίνει ότι η σχέση σας δεν είναι ισότιμη. Μην αρχίσεις τις τρέλες. Δεν έγινε και τίποτα. Αποδέξου το και να χαίρεσαι για εκείνη. Να νιώθεις υπερήφανος που τα καταφέρνει. Δώσε της ένα λόγο να σου δείξει αντίστοιχα τον θαυμασμό της.
Σεβασμός όπως σε ένα Alpha Male

Δυστυχώς οι φιλόδοξες, επιτυχημένες γυναίκες εξακολουθούν να τυγχάνουν διαφορετικής αντιμετώπισης απ' τους αντίστοιχους άντρες. Βλέπεις, οι γυναίκες αυτής της κατηγορίας θεωρούνται «επιθετικές» και «σκύλες» επειδή εκφράζουν τη γνώμη και τις επιθυμίες τους, ενώ τα ανάλογα αρσενικά θεωρούνται άντρες με αυτοπεποίθηση και δύναμη. Αυτό είναι πραγματικά θλιβερό και άδικο. Αν βγαίνεις, λοιπόν, με μια τέτοια γυναίκα πρόσεξε μην την αρχίσεις και εσύ με όλα αυτά που πραγματικά βαριέται να ακούει και προσπαθεί να αντικρούει. Ξέρεις ποια.

Μην το παρακάνεις με τη σεξουαλικότητά της

Στις μέρες μας όλο και περισσότερες γυναίκες αποδέχονται τη σεξουαλικότητά τους, χωρίς τους περιορισμούς που υπερίσχυαν κάποτε. Απολαμβάνουν εξίσου το περιστασιακό σεξ, αν δεν θέλουν να μπουν σε σχέση, και είναι ανοιχτές σε νέες προκλήσεις και πειραματισμούς στο κρεβάτι. Αν βγαίνεις με ένα Αlpha Female φρόντισε να συζητάς με σεβασμό μαζί της τέτοια θέματα. Απόφυγε να την προσβάλλεις και μην γελάσεις με τις φαντασιώσεις ή τα βίτσια της, αν ανοιχτεί και σου μιλήσει γι' αυτά. Με λίγα λόγια κάνε την να νιώσει άνετα, για να το απολαύσετε και οι δύο. Να είσαι ανοιχτόμυαλος, συμβιβαστικός και να σέβεσαι τις επιθυμίες της, όπως και εκείνη θες να σέβεται τις δικές σου.

Εξέτασε τις υποχρεώσεις της

Ένα alpha female είναι πολύ πιθανό να έχει πολλά πράγματα στη ζωή της. Από μια απαιτητική δουλειά, εξωτερικά επαγγελματικά ραντεβού, έντονη κοινωνική ζωή και οικογενειακές υποχρεώσεις. Αυτό, όπως αντιλαμβάνεσαι, σημαίνει πως δεν μπορεί να είναι διαθέσιμη κάθε λεπτό της ημέρας, όπως ακριβώς δεν μπορείς και εσύ.Το να βγαίνεις με μια πολυάσχολη, επιτυχημένη γυναίκα, ίσως απαιτεί να οργανώνετε κάπως τα προγράμματά σας ώστε να μπορείτε να τα συνδυάσετε και να σας μένει χρόνος για να κάνετε μαζί πράγματα. Οι δυο σας θα πρέπει να έχετε καθαρή επικοινωνία και να μην φορτώνεστε συνεχώς με νέες υποχρεώσεις, αν θέλετε να έχει προοπτική.
Δες τα πλεονεκτήματα

Το να βγαίνεις με μια τέτοια γυναίκα ισοδυναμεί με χαρά και προνόμιο. Δεν μιλάμε φυσικά για περιπτώσεις δαιμόνιων, κυνικών γυναικών όπως η Cruella Deville, αλλά για εκείνες που σου μοιάζουν στη φιλοδοξία και στη δίψα να κάνουν καριέρα.

Τα περισσότερα πλεονεκτήματα, στα έχω ήδη πει παραπάνω. Μπορείς λοιπόν να βρεις έναν μέντορα στο πρόσωπό της, μια καλή παρέα και ενώνοντας τις δυνάμεις σας να κάνετε μια δυνατή ομάδα. Επιπλέον ξέρεις ότι μια τόσο ανεξάρτητη γυναίκα είναι λιγότερο πιθανό να σε δει για τα λεφτά σου ή να σου ζητάει συνεχώς χάρες. Μπορεί και μόνη της να κάνει τα περισσότερα. Έχει μάθει να αυτοσυντηρείται και απλά θέλει κάποιον να τα μοιραστεί μαζί του και να περνάνε καλά.
 
Top