Χωρίς καθόλου φαντασία, ένα κόκκινο ποτήρι κρασί είναι σταθερά η αγαπημένη μου επιλογή σε κάθε έξοδο. Αν είσαι τυχερή και βρεις από την αρχή της βραδιάς αυτό που θα σου αρέσει, που θα είναι τόσο γλυκό όσο πρέπει ή και τόσο ξηρό όσο θα θελες, μάντεψε ... μετά το ποπ δεν έχει στοπ. Σε ραντεβού με το αγόρι των ονείρων σου, σε έξοδο με τις φίλες σου, στο οικογενειακό γιορτινό τραπέζι, τα κρασί είναι πάντα μια safe επιλογή. Και το πιο βασικό δεν είπα, μισώ τη μπύρα. Οπότε ναι, το κρασί μοιάζει με την τοπ επιλογή τόσο για ένα κορίτσι όσο και για ένα αγόρι - ακους εκεί μπύρα.



Μπορεί να συσχετιστεί άραγε ένα κρασί με ένα αγόρι; Ναι μπορεί.

Ας πούμε ο τύπος Chardonnay είναι από τους πιο επικίνδυνους, τα λεγόμενα ''κακά παιδιά''. Η γεύση του είναι ήπια, αυτός πάλι καθόλου. Μπορεί να έχει προσεγμένο στιλ, να φοράει πουλοβεράκι - πουκαμισάκι, να περνάς όμορφα μαζί του, να μιλάτε για πολλά και ενδιαφέροντα θέματα κι εσύ να πιστεύεις ότι βρήκες το άλλο σου μισό. Μη βιαστείς να ραφτείς, το επόμενο λεπτό μπορεί να τον δεις να φιλιέται με την τύπισσα στην άλλη άκρη του μπαρ. Ένα ποτήρι δεν είναι ποτέ αρκετό απ' αυτό το κρασί, σύντομα έχει έρθει το δεύτερο και το τρίτο χωρίς καν να το καταλάβεις, έτσι είναι κι αυτός ο τύπος λοιπόν, σε ξεγελάει.



To Pinot Noir, πηγαίνει τέλεια με το φαγητό, αλλά δεν έχει κάποια ιδιαίτερη γεύση από μόνο του, μπορεί να είναι ξηρό ή ελαφρώς φρουτώδες. Αυτός που το προτιμάει μπορεί να είναι ένας χίπστερ κι ένας που σίγουρα θα προσέξεις με το που μπει στο μπαρ. Μπορεί να το πίνει για να το παίζει ψαγμένος, μιας και στην πραγματικότητα λίγοι είναι αυτοί που θα το ζητήσουν συνειδητά. Αυτό το κρασί μπορεί να ταυτιστεί με τον τύπο που έβγαινες γύρω στα 20 σου, ''επειδή δεν ήξερες τι άλλο να διαλέξεις'' - ήταν τότε βλέπεις το αστέρι της σχολής. Μετά από καιρό, δεν τον θυμάσαι καν, όπως συμβαίνει και με το κρασί, δεν έχει γεύση που θα μείνει, δε θα σε κάνει να το αναζητήσεις ξανά στο μέλλον.

To Merlot έχει πικάντικη γεύση, ελαφρώς ξηρό, ταιριάζει ιδανικά με το φαγητό γιατί σε χτυπάει αρκετά. Αυτό κι αν είναι το ''κακό αγόρι'' των κρασιών! Δείχνει καλό, βασικά δείχνει πολύ καλό, γι' αυτό είσαι ένα βήμα πριν το χειρότερο hungover της ζωής σου. Ο merlot άντρας είναι καλός φίλος, γλυκός άνθρωπος και ίσως μακροχρόνιο κόλλημα σου. Έχει μυστήριο και σε τραβάει κοντά του, όπως και το κρασί.



Κόκκινο επιτραπέζιο κρασί, για πιο γλυκιά γεύση, να ταιριάζει σε διάφορες περιστάσεις, αλλά λίγο φτηνό για να είναι ποιοτικό - bonus πονοκέφαλος την επόμενη μέρα. Τί θα μπορούσε να είναι; Το οποιοδήποτε αγόρι. Δεν έχει ξεκάθαρη γεύση, κολλάει με τα πάντα, δεν έχει δική του ταυτότητα, παρουσιάζει μεγάλη ποικιλία σε ποιότητα και τιμή. Πιο συγκεκριμένα, θα μπορούσε να είναι αυτό το αγόρι που θεωρείς φίλο σου από τότε που θυμάσαι τον εαυτό σου αλλά αυτός είναι απλά ερωτευμένος μαζί σου και περιμένει με τα χρόνια να πέσεις στα χέρια του.

Tέλος, ο τύπος Cabernet Sauvignon είναι άλλο πράγμα! Κρίνοντας από το κρασί, θα λέγαμε ότι είναι κλασάτος, ενδιαφέρον και πάντα καλός. Πρόκειται για το κρασί που αρέσει στους περισσότερους, γι' αυτό και αν το πάρεις σ' ένα πάρτι όλοι θα ξετρελαθούν. Αν ήταν αγόρι, θα ήταν αυτό που θα έφερνες στο σπίτι σου για να γνωρίσει τους γονείς σου χωρίς να έχεις τίποτα να ντραπείς. Θα έρθει στην ώρα του, με προσεγμένο ντύσιμο και καλούς τρόπους. Αυτό το αγόρι θέλουμε! Και πιάσε και λίγο κρασί.

 
Top