Ήρθε η ώρα να βάλετε τα μάλλινα και flannel παντελόνια σας στο πατάρι, και να γεμίσετε την ντουλάπα σας με παντελόνια από ελαφριά υφάσματα σε διαφορετικά στυλ.

Κατά τους θερμότερους μήνες της άνοιξης και καθ ‘όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, πολλοί άνδρες χρησιμοποιούν την αύξηση του υδραργύρου ως δικαιολογία για να παραβούν τους ενδυματολογικούς κώδικες υπέρ της «άνεσης», πράγμα που φυσικά είναι ανοησία. Αυτή η παραβίαση όσον αφορά την εμφάνιση προκαλείται είτε από: α) τεμπελιά (που είναι το πιο πιθανό), ή β) λανθασμένη προσέγγιση όσον αφορά την smart casual εμφάνιση κατά τους θερμότερους μήνες. Ωστόσο, δεν χρειάζεται να είναι έτσι. Είναι οι μήνες που τα πουκάμισα και τα μάλλινα blazers, αντικαθιστούνται από τα polo μπλουζάκια και τα σακάκια από ελαφριά υφάσματα.

Το πρόβλημα που συνήθως αντιμετωπίζουν πολλοί άνδρες είναι στο κάτω μισό της εμφάνισης τους, χρησιμοποιώντας τις πρώτες ακτίνες του ηλίου ως δικαιολογία για να φορέσουν τα cargo σορτς. Βάλτε τα πίσω απ’ όπου τα πήρατε, καθώς υπάρχουν τέσσερα στυλ παντελονιών που κάνουν εύκολη την μετάβαση από τον χειμώνα στο καλοκαίρι, με τίποτα πιο περίπλοκο από μια αλλαγή σε πιο ελαφριά υφάσματα όπως τα λινά και τα βαμβακερά.

Παντελόνια με διπλές πιέτες

Οι κύριοι που προτιμούν το κλασικό στυλ, είναι λιγότερο πιθανό να απορρίψουν τα παραδοσιακά παντελόνια με διπλές πιέτες. Αυτά τα μικρά κομμάτια υφάσματος μεταξύ της τσέπης και του φερμουάρ, προσθέτουν μια επιπλέον ίντσα υφάσματος σε κάθε πόδι και μπορούν να δημιουργήσουν περισσότερο χώρο και άνεση. Ένας από τους κορυφαίους ηθοποιούς του Χόλιγουντ, ο Cary Grant, φορούσε παντελόνι με διπλές πιέτες σε συνδυασμό με ρετρό polo μπλουζάκια, που είναι ένας πολύ ενδιαφέρον συνδυασμός για να τολμήσετε αυτή την σεζόν.



Chinos
Ιστορικά γνωστά ως «sultans», τα chinos δημιουργήθηκαν από αναγκαιότητα εξαιτίας του πολέμου, καθώς ήταν φτιαγμένα από 100% βαμβάκι, σε χακί ή ανοιχτόχρωμη καφέ απόχρωση, και βοηθούσαν τους άντρες που βρίσκονταν σε εμπόλεμες ζώνες να περνούν απαρατήρητοι. Τα υφασμάτινα αυτά παντελόνια που ήταν πολύ δημοφιλή στην Αμερική στα μέσα του αιώνα, έκαναν μια δυναμική επιστροφή στα μέσα της δεκαετίας του ’90. Η επίπεδη κατασκευή τους δημιουργεί μια πιο εξορθολογισμένη εμφάνιση, ενώ συνδυάζουν άνεση και κομψότητα, τα δύο βασικά στοιχεία του smart casual look. Για πιο απλό look γυρίστε δύο φορές τα μπατζάκια του παντελονιού και συνδυάστε το με ένα ζευγάρι loafers ή ακόμα και εσπαντρίγιες. Ο Steve McQueen, ήταν μεγάλος υποστηρικτής των chinos. Παρά το γεγονός ότι ήταν ο υψηλότερα αμειβόμενος ηθοποιός της γενιάς του, το στυλ του ήταν απλό και αβίαστο, συνδυάζοντας συχνά το chino παντελόνι του με πουκάμισα και ένα ελαφρύ Harrington jacket.


Wide-Leg παντελόνια

Τα wide-leg παντελόνια έκαναν την εμφάνιση τους στα μέσα της δεκαετίας του ’20 (συνήθως αναφέρονταν ως «Oxford bags») και περιορίστηκαν την δεκαετία του ’50. Στις πιο σύγχρονές εποχές, επέστρεψαν ως μια εναλλακτική λύση στα παντελόνια με καμπάνα της δεκαετίας του ’70, και φορέθηκαν απο διασημότητες όπως ο David Bowie. Σήμερα, η επιλογή αυτού του στυλ παντελονιού θα σας προσφέρει μεγαλύτερη άνεση και δεν ενέχει κανέναν κίνδυνο όσον αφορά την εμφάνιση σας. Ο Marlon Brando δημιουργούσε casual εμφανίσεις, συνδυάζοντας συχνά τα παντελόνια αυτά με ένα T-shirt και ένα ζευγάρι φθαρμένα brogues. Μπορείτε να τα φορέσετε με πιο ογκώδη παπούτσια ή με ένα ζευγάρι σανδάλια για πιο casual εμφανίσεις.




Βαμβακερά/λινά παντελόνια με μονή πιέτα

Τα παντελόνια με μονή πιέτα μπορεί να σας θυμίζουν λίγο τον παππού σας, ωστόσο μην αφήσετε αυτή την ανάμνηση να απομακρύνει από την ντουλάπα σας ένα old school κομμάτι, που αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες τάσεις της φετινής σεζόν. Αυτό το κομψό παντελόνι έχει λάβει μια μίνι-αναγέννηση και το καλοκαίρι είναι η στιγμή του. Είναι ένας τρόπος να διοχευτεύσετε το ναπολιτάνικο στυλ που κρύβεται μέσα σας, είναι να επιλέξετε παντελόνια με rear-facing πιέτες (που κοιτάνε προς αντίθετη κατεύθυνση από το φερμουάρ). Τα παντελόνια με αυτές τις πιέτες έχουν ένα πιο χαλαρό σχήμα σε σχέση με αυτά που έχουν forward-facing πιέτες (που κοιτάνε προς το φερμουάρ), που είναι και οι αγαπημένες των Βρετανών. Οι πιέτες δείχνουν πιο όμορφα σε ψηλοκάβαλα παντελόνια και όχι σε χαμηλοκάβαλα και στενά. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι το παντελόνι πρέπει να είναι φαρδύ, αλλά άνετο, σε κλασική “άλφα” γραμμή.







 
Top