Η πιο καλτ επιστροφή στο φετινό αντρικό στυλ.

ε το αντρικό στυλ των τελευταίων ετών να κολυμπά σε μία θάλασσα από πολύχρωμες και εκκεντρικές κάλτσες, εκείνη που πρωταγωνιστεί τη φετινή σεζόν δεν είναι βαμμένη σε κάποια έντονη απόχρωση, ούτε διακοσμημένη με κάποιο περίτεχνο μοτίβο. Είναι η λευκή, μακριά κάλτσα στη χοντρή, αθλητική εκδοχή της, αλλά και στην πιο φίνα και κομψή, συνδυασμένη όχι μόνο με sneakers, αλλά και με επίσημα υποδήματα.


Ενδεικτικές είναι οι δύο εμφανίσεις του Alexander Skarsgård, του Σκανδιναβού ηθοποιού που έγινε γνωστός από τη σειρά True Blood και την ταινία "Ο θρύλος του Ταρζάν".





Και στις δύο περιπτώσεις, ο 42χρονος ολοκλήρωσε τα smart casual looks του με λευκές, μακριές κάλτσες συνδυασμένες με δερμάτινα loafers.






Μπορεί στις μέρες μας, η συγκεκριμένη επιλογή κάπως να ξενίζει και να θεωρείται ταμπού, όμως κάποτε χαρακτηριζόταν ως cool και σοφιστικέ με "αθάνατα" style icons να την υιοθετούν κατά κόρον στο ντύσιμό τους.





Ανάμεσά τους ο Cary Grant και ο Elvis Presley, που στα 30s και 40s φορούσαν λευκές κάλτσες με κοστούμι και δερμάτινα, δετά παπούτσια. Αυτή ήταν άλλωστε η τάση που υπαγόρευε τότε η μόδα.





Τάση που επανακάμπτει στη σύγχρονη αντρική γκαρνταρόμπα και σε προσκαλεί να τολμήσεις να την δοκιμάσεις.
Χρήσιμα tips για τον συνδυασμό λευκής κάλτσας με επίσημο υπόδημα
Επέλεξε ένα σκουρόχρωμο ζευγάρι παπούτσια, όπως είναι τα μαύρα brogues, ώστε να δημιουργήσεις ένα κομψό contrast.
Φρόντισε η λευκές κάλτσες σου να είναι πράγματι λευκές. Για να τις διατηρήσεις καθαρές, πρέπει να τις πλένεις σε υψηλή θερμοκρασία και με απορρυπαντικό με λευκαντικές ιδιότητες. Σε περίπτωση που κιτρινίσουν,αγοράζεις ένα καινούργιο ζευγάρι.

 
Top