Μια κορυφαία hairstylist έχει την απάντηση σχετικά με ποια κουρέματα θα «παίξουν» όλο το 2019.


Θεωρείται μια από τις κορυφαίες hairstylist στον κόσμο σήμερα, έχοντας συνεργαστεί με κατ' επανάληψη με τα κορυφαία αντρικά περιοδικά αλλά κι έχοντας δώσει το παρόν (μέσα από τη δουλειά της, φυσικά) στα μεγαλύτερα events στον κόσμο της μόδας.

Με αυτά τα δεδομένα, η γνώμη της Amy Komorwski -στο πελατολόγιο της οποίας συμπεριλαμβάνονται μεταξύ πολλών άλλων και «κάποιοι» Eddie Redmayne, Ryan Reynolds και Justin Timberlake- για το ποια trends θα πρωταγωνιστήσουν στα αντρικά κεφάλια μέσα στην χρονιά που έρχεται, αποκτά ιδιαίτερη σημασία.

Μετά από πολλή σκέψη και περισυλλογή, λοιπόν, η Amy κατέληξε στις εξής τάσεις:

Το μακρύ σπαστό πάνω

«Ενδείκνυται για όσους έχουν σπαστή, σκληρή τρίχα ή ακόμη και μπούκλες. Βρες έναν κουρέα που ξέρεις ότι είναι αληθινός “μάστορας” στο fade αλλά και στο συνδυασμό διαφορετικών τεχνικών κουρέματος και χτενίσματος και ζήτησέ του να τα πάρει πιο κοντά στο πλάι και πίσω και να τα αφήσει πιο “μπόλικα” πάνω. Για τo styling, επίλεξε κάποια πομάδα ή κάποιο πηλό φορμαρίσματος. Τέλος, ένα καλό τρικ αν θέλεις να γλιτώσεις το υπερβολικό φούντωμα, είναι να αποφεύγεις της χρήση σαμπουάν όσο μπορείς και να λούζεσαι κατευθείαν με conditioner».

>>> Τι να βάλεις και τι να μη βάλεις στα μαλλιά σου
Η κυματιστή φράντζα

«Αποτελεί ένα hairstyle που είναι ιδανικό για ίσια ή για ελαφρά σπαστά μαλλιά. Για να το πετύχεις, αρχικά βάλε λίγη κρέμα φορμαρίσματος στα μαλλιά σου ενώ αυτά είναι νωπά, ανακάτεψέ τα καλά, μέχρι το προϊόν να απλωθεί σε όλο το κεφάλι σου κι εν συνεχεία χτένισε τα με τα δάκτυλά σου, ακολουθώντας τη φορά της τρίχας σου. Κατόπιν, βάλε λίγο σπρέι αλατιού στα πλαϊνά και τα μπροστινά μαλλιά σου και χρησιμοποίησε το πιστολάκι, πρώτα στη χαμηλή σκάλα για να τα στεγνώσεις κι εν συνεχεία στην ισχυρή για να τους προσδώσεις την επιθυμητή κυματιστή υφή. Τέλος, πάρε κάποια ματ πάστα και χρησιμοποίησε ελάχιστη στις άκρες για να “τονίσεις” την υφή και να βελτιώσεις το κράτημα».
Το fade σε όλες του τις εκδοχές

«Το fade θα παραμένει επίκαιρο και φέτος, κυρίως επειδή αποτελεί ένα haircut που είναι κατάλληλο για κάθε είδος τρίχας. Όπως υποδηλώνει το όνομά του, το μυστικό εδώ είναι το σωστό “σβήσιμο”, το να είναι δηλαδή το μαλλί πιο κοντό στα πλάγια και πιο “μπόλικο” στην κορυφή. Ανάλογα με το πόσο πολύ (ή λίγο) μαλλί υπάρχει στην κορυφή μπορείς να “μπομπάρεις” ή να ανακατέψεις»

Το «φουσκωμένο»

«Πρόκειται για το μεγάλο come back της επόμενης σαιζόν, ένα hairstyle που μας έρχεται κατευθείαν από τα '70s και τα '80s αλλά και που ταιριάζει “γάντι” σε εκείνους που έχουν σπαστή τρίχα. Το μεγαλύτερο προσόν του είναι το πόσο εύκολα μπορείς να το πετύχεις ακόμη και μόνος σου, χωρίς τη βοήθεια κάποιου επαγγελματία κομμωτή. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να να απλώσεις λίγο αφρό σε όλο σου το μαλλί ενώ αυτό είναι νωπό, χρησιμοποιώντας τα δάχτυλά σου ή, εναλλακτικά, να τα ψεκάσεις με σπρέι αλατιού. Κατόπιν, φορμάρεις, αφήνοντας να στεγνώσουν μόνα τους ή χρησιμοποιώντας πιστολάκι».

 
Top