Οι άντρες που απατούν τις συντρόφους τους, μοιάζουν να έχουν την απιστία «γραμμένη» στο μέτωπο, σύμφωνα με μία νέα έρευνα που δημοσίευσε στο Royal Society Open Science. Οι επιστήμονες ανακάλυψαν πως οι συμμετέχοντες μπορούσαν να καταλάβουν τους άπιστους άνδρες, απλά κοιτώντας τους.

Οι ετερόφυλοι συμμετέχοντες καλέστηκαν να κρίνουν μία σειρά φωτογραφιών από άνδρες και γυναίκες και να βαθμολογήσουν από το 1 ως το 10, πόσο πιθανό πίστευαν πως ο κάθε ένας θα απατούσε. Τα αποτελέσματα έδειξαν πως σε γενικό επίπεδο, οι άντρες και οι γυναίκες έδωσαν μεγαλύτερο σκορ σε απιστία, στις φωτογραφίες των ανδρών που είχαν ομολογήσει πως είχαν απιστήσει.

Εκείνοι με τα πιο «αρρενωπά» πρόσωπα, είχαν περισσότερες πιθανότητες να φανούν ως άπιστοι και οι ίδιοι αυτοί οι άντρες ομολόγησαν πως είχαν απιστήσει ή εξομολογήθηκαν πως είχαν κυνηγήσει συντρόφους άλλων ανδρών. Τα χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν: έντονη κορυφογραμμή φρυδιών, έντονο σαγόνι και λεπτά χείλη.

Ωστόσο, η ομάδα δήλωσε πως χρειάζεται πολλή περισσότερη έρευνα και λεπτομέρειες που χρειάζεται να γίνει, χρησιμοποιώντας μεγαλύτερη ποικιλία συμμετεχόντων που θα έχουν περισσότερα χρόνια να έχουν υπάρξει άπιστοι.

Η Dr Kristen Knowles, μία ψυχολόγος στο Queen Margaret University στο Εδιμβούργο, που δεν πήρε μέρος στην έρευνα, δήλωσε πως ενώ τα ευρήματα είναι σημαντικά, χρειάζεται να θυμόμαστε πως παίζουν ρόλο πολλοί παράγοντες στην απιστία.

«Θα πρέπει να έχουμε κατά νου πως αυτές οι συμπεριφορές είναι εξαιρετικά περίπλοκες,» είπε στη Guardian. «Πιθανόν να επηρεάζονται από πολλούς παράγοντες, συμπεριλαμβανομένων των κοινωνικών, πολιστιστικών, γενετικών και τις εμπειρίες στη ζωή.»

πηγή
 
Top