Οι μικρές λεπτομέρειες στις ενδυματολογικές επιλογές που μπορούν να κάνουν μεγάλη διαφορά στη συνολική σου εμφάνιση και να μεταμορφώσουν άρδην το προσωπικό σου στυλ.

Από μικρός έχεις μάθει το εξής: «Δεν υπάρχει δεν μπορώ, υπάρχει δεν θέλω». Κλισέ που ισχύει ακόμα και στην περίπτωση του τρόπου με τον οποίο ντύνεσαι. Όσο κι αν πιστεύεις ότι δεν το 'χεις με τη μόδα και ότι ποτέ δεν θα μπορέσεις να αγγίξεις την τελειότητα, όπως για παράδειγμα μπορεί εκείνος ο τύπος από τη δουλειά που δεν συμπαθείς, αλλά παραδέχεσαι ότι είναι μακράν ο πιο στιλάτος άντρας που έχεις γνωρίσει, είσαι λάθος. Πολύ λάθος.

Τι κάνεις λοιπόν; Αλλάζεις τρόπο σκέψης, γιατί όλα μπορείς να τα καταφέρεις, αν πραγματικά το επιθυμείς και φυσικά αν έχεις στα χέρια σου το απαραίτητο know how. Αυτό που θα σε βοηθήσει να αναβαθμίσεις εύκολα και έξυπνα το στυλ σου και να ανανεώσεις τη συνολική σου εικόνα.

Ακολούθησε πιστά τις δεκατέσσερις, χρήσιμες συμβουλές που θα βρεις παρακάτω και γίνε ολοκαίνουργος.


Επένδυσε σε μία πλεκτή γραβάτα

Βγες από τα τετριμμένα και προτίμησε αντί για την κλασική γραβάτα, να «παντρέψεις» το πουκάμισό σου με μία πλεκτή, που αποτελεί την τελευταία της μόδας. Επέλεξε μία μονόχρωμη, που συνδυάζεται ευκολότερα από μία με prints.

Προσοχή όμως στο μέγεθός της. Γενικά, το πλάτος της γραβάτας πρέπει να είναι παρόμοιο με το πλάτος του γιακά του σακακιού και ο κόμπος της, τόσο λεπτός ή χοντρός που να ταιριάζει με το πρόσωπό σου και το κολάρο του πουκαμίσου σου.


Κρέμασε τα γυαλιά ηλίου σου στην τσέπη

Όταν όλοι, μα όλοι όμως -άντρες, γυναίκες- κρεμάνε τα γυαλιά ηλίου τους στο t-shirt, το πουλόβερ ή το πουκάμισό, εσύ κάνεις τη διαφορά και τα «ξεκουράζεις» στην πάνω τσέπη του jacket σου.


Δώσε ψήφο εμπιστοσύνης στο μάο πουκάμισο

Δεν είναι η πρώτη φορά που στο λέμε και σίγουρα δεν θα είναι η τελευταία. Η ακριβώς από πάνω εικόνα σού δείχνει ποιο είναι το πιο ενδιαφέρον πουκάμισο που λείπει από τη ντουλάπα σου. Εκείνο δηλαδή που δεν έχει γιακά, αλλά πολύ στυλ. Πρόκειται για το γνωστό μάο, που αποτελεί την πιο κουλ τάση του είδους και ενδείκνυται για τους πιο ζεστούς μήνες του χρόνου.
Βάλε στη ντουλάπα σου ένα ανοιχτόχρωμο τζην

Ο καιρός ανοίγει και τη σκυτάλη από το σκουρόχρωμο παίρνει το ανοιχτόχρωμο τζην παντελόνι. Δοκίμασέ το σε ό,τι απόχρωση προτιμάς από το φωτεινό indigo -αν είσαι ξανθός- μέχρι το γαλάζιο -αν είσαι καστανός ή μελαχρινός.


... Αλλά και ένα φθαρμένο με σκισίματα

Αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες τάσεις μόδας στο denim. Καταλαβαίνεις λοιπόν ότι ένα τζην με σκισίματα σε ό,τι χρώμα επιθυμείς δεν πρέπει να λείπει από τη ντουλάπα σου. Και πρόσεξε σκισίματα μπορεί να έχει στα γόνατα, στα πόδια, ακόμα και στο τελείωμά του, όπου αντί για στρίφωμα, έχει δηλαδή ξέφτια.

Δες στο παρακάτω βίντεο πώς θα το φτιάξεις μόνος σου, χωρίς να χρειαστεί να ξοδέψεις μία από τα χρήματά σου.



«Πάντρεψε» το αθλητικό με το smart casual look

Και έχεις τον εξής απόγονο: το athleisure look, που παντρεύει ιδανικά την άνεση με την κομψότητα, καταρρίπτοντας όλους τους παραδοσιακούς κανόνες ντυσίματος.

>>> Οι νέοι κανόνες του αθλητικού ντυσίματος
Φόρεσε σακάκι το Σαββατοκύριακο

Κι επειδή το κλασικό σακάκι μπορεί να σου φαίνεται αρκετά βαρύ για την εκτός γραφείου ζωή σου, προτίμησε ένα blazer, που συγκαταλέγεται στα κλασικά αντρικά ρούχα της Άνοιξης.

Σου προτείνουμε να επιλέξεις ένα soft blazer και συγκεκριμένα ένα navy, στο σκούρο μπλε χρώμα του ναυτικού. Αν πάλι, σου φαίνεται αρκετά λεπτό, μπορείς να επενδύσεις σε ένα κοτλέ blazer, το οποίο αν και θεωρείται παλιομοδίτικο «πρωταγωνιστεί» στον κόσμο της αντρικής μόδας, τα τελευταία χρόνια.

Συνδύασέ το με ένα chino ή τζην παντελόνι και λευκά sneakers και καλές, στιλάτες βόλτες.

>>> Οι μόνοι σωστοί τρόποι για να κουμπώσεις κάθε ρούχο σου
Πες «ναι» σε ένα εμπριμέ πουκάμισο

Μην πάει ο νους σου στο θρυλικό χαβανέζικο πουκάμισο, αλλά και να πάει, ακόμα καλύτερα. Γιατί το φλοράλ πουκάμισο έχει επιστρέψει εδώ και μερικά χρόνια στο προσκήνιο της μόδας και έχει γίνει ο νέος σου τολμηρός φίλος, που μόνο να τον φοβηθείς δεν πρέπει.

Ωστόσο, αν κρίνεις ότι το λουλουδάτο δεν σου είναι εύκολο να το υποστηρίξεις, υπάρχουν κι άλλα prints στα οποία αξίζει να δώσεις μια ευκαιρία για να πας ένα βήμα παρακάτω την κοστουμάτη εμφάνισή σου. Για παράδειγμα, τα κλασικά ριγέ και καρό, όπως επίσης τα hype λαχούρια και τα vintage πουα.
Πήγαινε τα ρούχα σου στον ράφτη

Κακώς νομίζεις ότι ο ράφτης θα σου χρησιμέψει στην περίπτωση που θες να ράψεις ή να φέρεις στα μέτρα σου το κοστούμι που αγόρασες. Οφείλεις να χρησιμοποιείς τις υπηρεσίες του σχεδόν για όλα τα ρούχα που δεν ταιριάζουν γάντι στο σώμα σου, μιας και η λεπτομέρεια είναι που κάνει πάντα τη διαφορά. Από εκείνο το τζην που ο καβάλος του φλερτάρει να αγγίξει τα γόνατά σου, μέχρι το πουκάμισο που δεν εφαρμόζει σωστά στον κορμό σου. ράφτης πρέπει να γίνει ο δεύτερος καλύτερος σου φίλος.

>>> Πώς θα επιλέξεις τον σωστό ράφτη
Δώσε ύψος στο μπατζάκι του παντελονιού σου

Μπορεί η τάση αυτή να σε φέρνει σε αμηχανία, γιατί τη θεωρείς κατά κάποιο τρόπο γυναικεία, αλλά η αλήθεια είναι ότι «παίζει» δυνατά στον κόσμο της μόδας σήμερα. Για αρχή λοιπόν ξεπερνάς τη συστολή σου και είτε αγοράζεις ένα παντελόνι που τελειώνει ακριβώς από πάνω από τον αστράγαλό σου, είτε πηγαίνεις στο ράφτη και σου κονταίνει ένα chino ακριβώς στο σημείο αυτό.

>>> Χωρίς κάλτσες, χωρίς πρόβλημα
Αναβάθμισε το backpack σου

Δεν εννοούμε να το αποσύρεις από την ενεργό δράση και να κάνεις χώρο στην τσάντα ταχυδρόμου -αν και θα μπορούσες-, αλλά επειδή το backpack συνεχίζει να μονοπωλεί το ενδιαφέρον των μεγαλύτερων οίκων μόδας, καλό θα ήταν να ξεχάσεις μια και καλή εκείνο που θυμίζει τα μαθητικά σου χρόνια.

Ένα δερμάτινο σακίδιο πλάτης σε κλασικά – πασπαρτού χρώματα θα σε βγάλει ασπροπρόσωπο σε κάθε περίσταση. Ρίξε μια ματιά στα τέσσερα που ακολουθούν για να κλέψεις ιδέες.
Διατήρησε τα λευκά sneakers σου για πάντα λευκά

Όπως φροντίζεις να διατηρείς ολόλευκο το λευκό πουκάμισό σου, έτσι πρέπει να προσέχεις και το ίσως πιο διαχρονικό αθλητικό υπόδημα, το οποίο μπορείς να ταιριάζεις από τζην μέχρι κοστούμι, μεταμορφώνοντας αυτομάτως ένα βαρετό look σε ενδιαφέρον και στιλάτο.

>>> Πώς θα διατηρήσεις καθαρά τα λευκά sneakers σου
Φρόντισε το κούρεμα και η γενειάδα σου να ταιριάζουν γάντι στο πρόσωπό σου

Όπως ακριβώς συμβαίνει με τα ρούχα, που πρέπει να ταιριάζουν γάντι στο σώμα σου, το ίδιο ισχύει και για τις τρίχες στο κρανίο και τα μάγουλά σου.

Για παράδειγμα, αν έχεις...

...Στρογγυλό πρόσωπο, φρόντισε τα μαλλιά σου στο πλάι να είναι κοντοκουρεμένα, ενώ στην κορυφή πιο μακριά. Όσον αφορά στα γένια σου, μην φοβηθείς να τα αφήσεις να μακρύνουν αρκετά. Το goatee ας πούμε είναι ιδανικό.

... Μακρόστενο πρόσωπο, φρόντισε τα μαλλιά σου να μην πολύ μακριά στην κορυφή, ούτε πολύ κοντά στο πλάι. Όσον αφορά στα γένια σου, βάλε στο πρόγραμμα να τα τριμάρεις συχνά, ώστε να παραμείνουν κοντά.

>>> Τι μούσι ταιριάζει στο πρόσωπό σου ανάλογα με το σχήμα του προσώπου σου
Ψεκάσου με ένα αξιοπρεπές άρωμα

Αρώματα υπάρχουν πολλά στην αγορά. Ελάχιστα όμως είναι εκείνα που ταιριάζουν με τη φυσική μυρωδιά του δέρματός σου και την αναδεικνύουν με τον καλύτερο τρόπο. Επειδή λοιπόν το άρωμά σου αποτελεί την υπογραφή σου, πρόσεξε καλά ποιο θα επιλέξεις για να ψεκάσεις το λαιμό σου και το έσω μέρος των καρπών σου.

 
Top