Πέντε tips για να φορέσεις με άνεση το πιο «χαλαρό» από όλα τα παντελόνια.

Πρόκειται για την απόλυτη τάση των τελευταίων μηνών. Το trend εκείνο που έκλεψε τις εντυπώσεις στα μεγαλύτερα fashion shows αλλά και μια «μόδα» που μας έρχεται κατευθείαν από τα early' 00s. Ο λόγος φυσικά για τα baggy pants που, μαζί με το ζιβάγκο, το goatee και πολλές ακόμη (ο Θεός να τις κάνει) «νέες τάσεις», επιβεβαιώνουν εκείνη την παλιά ρήση που αναφέρει ότι η μόδα, όπως ακριβώς και η ιστορία, κάνει κύκλους.

Ιδού λοιπόν πέντε πράγματα που πρέπει να λάβεις υπόψη αν θέλεις να «τιμήσεις» τα πιο «μπόλικα» παντελόνια σου χωρίς να ρισκάρεις να θυμίζεις στιλιστικό απολίθωμα μιας άλλης εποχής.

Δείξε προτίμηση στα πιο «καλά» υφάσματα

Πρόσεξε, δεν λέμε ότι ένα baggy παντελόνι από denim ή chino αποτελεί ντε και καλά στυλιστικό faux pas, ωστόσο, δε θα πρέπει να παραβλέψεις το ενδεχόμενο ότι, φορώντας ένα ανάλογο κομμάτι (και λόγω του casual και «καθημερινού» χαρακτήρα των υφασμάτων αυτών), είναι πιθανό να θυμίζεις από παρηκμασμένο αστέρα της hip μέχρι εργάτη σε οικοδομή. Κάτι που, προφανώς δε θέλεις, πολύ δε περισσότερο αν σκοπεύεις να «δοκιμάσεις» το συγκεκριμένο trend στον χώρο εργασίας σου ή, ακόμη χειρότερα, σε κάποια πιο «επίσημη» περίσταση.

Πες «ναι» στις πιέτες, αλλά με μέτρο

Αποτελούν την απόλυτη τάση της σεζόν αλλά και μια λεπτομέρεια που μπορεί να αναδείξει ακόμα και το πιο «ταπεινό» outfit. Βασική προϋπόθεση, το παντελόνι να έχει τόσο «αέρα», όσο πρέπει. Ζητούμενο εδώ, εξάλλου, είναι να δείχνεις στιλάτος και “in”, όχι να θυμίζεις κομπάρσο σε κάποια παλιά ελληνική ταινία.

Τόλμησε το ρεβέρ

Πρόκειται για μια «λεπτομέρεια» δοκιμασμένη τις τελευταίες σεζόν, που φέρει τις «ευλογίες» των μεγαλύτερων μόδιστρων και Οίκων μόδας και η οποία μπορεί να «φορεθεί» με την ίδια ευκολία όχι μόνο στα slim και skinny jeans αλλά και στα πιο «μπόλικα» υφασμάτινα παντελόνια, που επανέρχονται δυναμικά στο προσκήνιο. Μια λεπτομέρεια που, τελικά, μπορεί να προσδώσει έναν πιο «μποέμικο» και σαφώς πιο νεανικό αέρα σε ανάλογα κομμάτια, όπως πιστοποιεί εντελώς ενδεικτικά και η φωτογραφία που βλέπεις εδώ.

Βρες τα όριά σου

Όπως ακριβώς ισχύει για όλες τις τάσεις της μόδας, έτσι ακριβώς και τα baggy pants αποτελούν ένα trend που δεν απευθύνεται υποχρεωτικά σε όλους και στον ίδιο βαθμό. Για να το θέσουμε διαφορετικά, αν νιώθεις άνετα φορώντας ένα παντελόνι με (υπερβολικά) άνετη εφαρμογή, τότε μη διστάσεις να πειραματιστείς με όλα τα διαθέσιμα μεγέθη και υλικά. Αν πάλι αισθάνεσαι ότι «δεν το' χεις», παίξε safe και προτίμησε κομμάτια που «τιμούν» τη συγκεκριμένη τάση, χωρίς ωστόσο να σε κάνουν να νιώθεις ανασφάλεια. Απλά και κατανοητά.

Συνδυάσέ το σωστά

Παρά την άνετη εφαρμογή του, ένα baggy παντελόνι απαιτεί την ίδια (αν όχι μεγαλύτερη) «φροντίδα» και προσοχή με οποιοδήποτε άλλο παντελόνι ως προς το πώς θα το συνδυάσεις -βλέπεις, λόγω της αρκετά ιδιαίτερης εικόνας του, υπάρχει ο κίνδυνος αν δεν το «παντρέψεις» με τα σωστά κομμάτια, να καταλήξεις να θυμίζεις παλιάτσο. Κάτι που, προφανώς δε θέλεις, έστω κι αν σε λίγες μέρες έχουμε Αποκριές.

 
Top