Ζητάμε συγγνώμη αλλά εδω μιλάει κι η λογική εκτός από το συναίσθημα.

Ας αφήσουμε λίγο στην άκρη τις μηχανολογικές συγκρίσεις καθώς και τα γέλια των πραγματικών easy rider στη θέα ενός μικρός, καλαίσθητου αλλά -όπως και να το κάνεις- απελπιστικά αργού scooter.

Και να ρωτήσουμε ένα πράγμα τους αγαπητούς λάτρεις των scooter: Αν εξαιρέσουμε την ταινία Quadrophenia (1979) που αποτελεί έναν ύμνο στους mods (και λόγω The Who βεβαίως βεβαίως), υπάρχει κάποιο άλλο φιλμ που να υμνεί τα scooter; Α, ναι, μισό λεπτό θυμηθήκαμε: ο θρυλικός Θανάσης Βέγγος να ρωτάει απελπισμένος «ξέρεις από βέσπα;».
Κανείς δε διαφωνεί πως μπορούν να αποτελούν επιτομή του καλού γούστου, κάπως σαν ένα ακριβό χειροποίητο αξεσουάρ. Σε όλα τα υπόλοιπα όμως υστερούν σε σχέση με τις μηχανές. Και ακολουθούν 5πολύ σοβαροί λόγοι για αυτό.

Έχουν γκάζι

Κανονικά δεν χρειάζεται να στο εξηγήσουμε παραπάνω. Μπορεί τα scooter να σε βγάζουν από τη δύσκολη θέση που λέγεται «κίνηση στην Κηφισίας» όμως μέχρι εκεί. Δε μπορούν να ανοίξουν τα φτερά τους και να καταπιούν χιλιόμετρα, ανεβάζοντας συνεχώς ταχύτητες, σε λεωφόρους και εθνικές οδούς.

Έχουν διαχρονικό στυλ

Λοιπόν αν εξαιρέσεις την περίπτωση να ήσουν μόνιμος θαμώνας της Πλατείας Καρύτση, αλήθεια τώρα σου φαίνεται πιο στυλάτη η εικόνα κάποιου χίπστερ με μούσια και περιποιημένο scooter ή αυτή εδώ:

Ξυπνάνε το αρσενικό μέσα σου

Οι scooterάδες μην γκρινάζετε. Θα φέρουμεένα παράδειγμα για να καταλάβετε τι λέμε: παίρνεις τηλέφωνο τον κολλητό και του λες «ρε συ, τα παρατάμε όλα να πάμε μονοήμερο με τις μηχανές στο βουνό;». Λογικά απαντάει ναι. Τώρα παίρνεις τηλέφωνο τον κολλητό και τους λες «ρε συ, τα παράταμε όλα και παίρνουμε τα scooter για να χαθούμε στις ερημιές του Παλαιού Φαλήρου;». Λογικά απαντάει όχι. Το πρώτο έχει πολύ manliness μέσα του, το δεύτερο μάλλον υστερεί κάπως, έτσι δεν είναι;


Ψοφάνε για περιπέτεια



Το να καβαλήσεις μια μηχανή είναι συνώνυμο του «παίρνω τη ζωή όπως έρχεται, πατάω γκάζι κι όπου με βγάλει». Το να καβαλάς scooter είναι συνώνυμο τριών πραγμάτων: είτε του «παιδιά κάπως πρέπει να αποφύγω την κίνηση κι εγώ, έχουμε και δουλειές» είτε «είμαι αρχιτέκτονας, γραφίστας, σκηνοθέτης, 3d artist οπότε πρώτα με νοιάζει το DESIGN» είτε του «θα γίνω πρώτη μούρη στην Καρύτση με αυτό εδώ το εργαλείο».

Κι όμως είσαι πιο ασφαλής με αυτές

Μπορεί να νομίζεις ότι επειδή είναι πιο γρήγορες είναι και σκοτώστρες. Όμως, μεταξύ μας τώρα, στους ελληνικούς δρόμους οι αναβάτες δεν κινδυνεύουν από τον εαυτό τους πρώτα αλλά από τον «άγνωστο κάφρο οδηγό». Οπότε πιο μεγάλο μέγεθος οχήματος σημαίνει ότι σε βλέπουν πιο εύκολα -και αντίστοιχα λόγω θορύβου σε ακούνε. Αν δεν μας πιστεύεις τώρα, ρώτα έναν ντελιβερά για το τι τραβάει!
 
Top