Πώς να τ' αφήσεις να μακρύνουν χωρίς να μοιάζεις ούτε με φλώρο, αλλά ούτε με χίπι.

Υπήρξε μία εποχή που όλοι τα είχαν κοντά. Μετά τα είχαν όλοι μακριά και έπειτα ο καθένας όπως ήθελε. Δηλαδή όπως τώρα, που τα μήκη των μαλλιών παίζουν σε πολλά ταμπλό και καλά κάνουν, αρκεί να είναι σωστά κουρεμένα και περιποιημένα. Προφανώς όταν έχουν μήκος χρειάζονται ακόμα περισσότερη φροντίδα.

Ακολουθούν λοιπόν μερικές δοκιμασμένες προτάσεις για όσους θέλουν ν' αφήσουν λίγο μαλλί παραπάνω μαζί με ό, τι χρειάζεται να ξέρεις προτού ζητήσεις κάτι αντίστοιχο από από τον κουρέα σου.

Το μακρύ υπό έλεγχο

Δεν υπερβαίνει το όριο του σβέρκου και ταιριάζει κυρίως σε χοντρή τρίχα. Αν διαθέτεις και μούσια, ακόμα καλύτερα, καθώς όπως βλέπεις και στη φωτογραφία, οι δύο τριχοφυΐες «δένουν» όμορφα. Όσον αφορά το styling, αφού λουστείς, πέρνα στις άκρες λίγο μαλακτικό. Πάρε τα πολλά νερά με μία πετσέτα και κατόπιν εφάρμοσε πηλό ή άργυλο για γερό κράτημα. Χτένισέ τα όπως θες να μείνουν και στέγνωσέ τα με σεσουάρ στη χαμηλή σκάλα. Τελειώνοντας, σταθεροποίησέ τα προσθέτοντας λίγο πηλό ακόμα.

Το ατημέητο κοντό καρέ

Εδώ η έμφαση δε δίνεται τόσο στο μάκρος, όσο σ' αυτό που μπορείς να κάνεις με λίγο σγουρό μαλλί παραπάνω στην κορυφή του κεφαλιού και τα πλαϊνά. Μετά το λούσιμο εφάρμοσε λίγο λάδι στις άκρες και ελαφρύ αφρό στις ρίζες. Χτενίζεις με αραιή χτένα ή με τα δάχτυλά σου και στεγνώνεις.

Το ίσιο μακρύ



Έχεις μαλλί «πρόκα» και λεπτό; Κι ο Keith Urban επίσης, ο οποίος έχει επιλέξει χρόνια τώρα ένα κούρεμα το οποίο κάνει την τρίχα του να δείχνει πιο στιβαρή. Για το styling θες αφρό για όγκο και ένα σπρέι που θα σου τιθασεύσει τις άκρες.

Η καρέ αφάνα



Λίγες οι πιθανότητες να έχεις τόσο σγουρό μαλλί, γι' αυτό ό, τι θα πούμε ισχύει και για την τυπική μπούκλα. Το εν λόγω λουκ περνάει το μήνυμα πως «και οι σγουρομάλληδες έχουν ψυχή» και άρα δε χρειάζεται να πηγαίνουν στο μπαρμπέρη κάθε λίγο και λιγάκι για κούρεμα απαρνούμενοι την κατσαρή τους φύση. Αν η τρίχα σου είναι σκληρή και άρα χρειάζεται ενυδάτωση, μην παραλείπεις ποτέ το μαλακτικό και το λάδι στις άκρες, τα οποία και θα σε βοηθήσουν να τιθασεύσεις τη «ζούγκλα» που έχεις εκεί ψηλά.

Το ώριμο κοντό καρέ

Το συγκεκριμένο κούρεμα επιβεβαιώνει πως το μακρύ μαλλί δεν είναι επιλογή μόνο για τα νιάτα, αλλά για όλες τις ηλικίες, ειδικά όταν συνδυάζεται με μία περιποιημένη γενειάδα. Σοφιστικέ, elegant, ό,τι πρέπει όταν το μαλλί είναι σπαστό. Αφού λουστείς και τα στραγγίξεις με πετσέτα, εφάρμοσε σπρέι αλατιού για ένταση. Χτένισέ τα και άφησέ τα να στεγνώσουν μόνα τους. Ό,τι πετάει, το στρώνεις με λίγο τζελ.

 
Top