Ο Μπότας θα είναι δεύτερος στην εκκίνηση του αγώνα και ο Σεμπάστιαν Φέτελ τρίτος


Χωρίς πολλές εκπλήξεις κύλησαν οι σημερινές κατατακτήριες δοκιμές της Formula 1 στη Γαλλία. Ο Τσαρλς Λεκλέρκ μας εντυπωσίασε που κατάφερε να μπει στο Q3 και κάπου εκεί σταματάνε τα ιδιαίτερα ενδιαφέροντα στοιχεία.

Κατά τη διάρκεια της τρίτης περιόδου των κατατακτηρίων δοκιμών, το μόνο «παρατράγουδο» ήταν ο Γκροζάν που έχασε τον έλεγχο του μονοθεσίου του και τράκαρε μετωπικά στο προστατευτικό τοιχίο. Ο ίδιος φυσικά δεν τραυματίστηκε, όμως για μερικά λεπτά ακολούθησε κόκκινη σημαία μέχρι να καθαριστεί η πίστα. Ο Γκροζάν στη συνέχεια καθώς πήγαινε με τα πόδια στο γκαράζ, έσπρωξε με το χέρι του την τηλεοπτική κάμερα δείχνοντας πόσο εκνευρισμένος ήταν από το περιστατικό.

Κατά τα άλλα, ο Χάμιλτον ήταν εκείνος που έγραψε από την αρχή έναν πολύ γρήγορο χρόνο και κανείς δεν τον απειλούσε για ώρα. Όταν όμως έφτανε το τέλος του Q3, ο Βαλτέρι Μπότας στον τελευταίο γύρο του, τον πέρασε και του πήρε την pole! Αυτό όμως είχε διάρκεια περίπου τριών δευτερολέπτων. Ο Χάμιλτον, ήρθε με... χίλια από πίσω του και έκανε έναν ακόμη καλύτερο χρόνο, παίρνοντας πίσω την pole position!

Οπότε, ο Μπότας είναι δεύτερος αύριο στην εκκίνηση του αγώνα και ο Σεμπάστιαν Φέτελ τρίτος. Φερστάπεν και Ρικιάρντο κατάφεραν και μπήκαν στην πεντάδα με τις Red Bull τους, ενώ Ράικονεν, Σάινθ, Λεκλέρκ και Μάγκνουσεν ακολούθησαν. Τελευταίος από τους δέκα φυσικά ο Γκροζάν, που είχε το τρακάρισμα. Δείτε αναλυτικά, τα αποτελέσματα των κατατακτηρίων δοκιμών!

Πηγή: gazzetta.gr
 
Top