Ιδρώτας, ο επίμονος λεκές. Φορέσατε το άσπρο σας πουκάμισο και κατευθυνθήκατε προς τη δουλειά όλο χαρά. 

Από τη μία το μποτιλιάρισμα στο δρόμο, από την άλλη η ζέστη μέσα στο γραφείο, δεν ήθελε και πολύ για να κάνει την εμφάνισή του. Μία δύο φορές και ο κίτρινος λεκές στο σημείο της μασχάλης σας έκανε να ψάχνετε επειγόντως για μία λύση. Όσο και αν το πλύνατε στο πλυντήριο αυτός… εκεί. Δεν έχετε και άδικο να εκνευρίζεστε. Η απάντηση όμως βρίσκεται για ακόμη μία φορά στη μητέρα φύση. Υλικά που έχετε στην κουζίνα σας και τα χρησιμοποιείτε σχεδόν σε καθημερινή βάση, θα σας λύσουν τα χέρια. 

Δείτε, λοιπόν, τι μπορείτε να κάνετε και αποκτήστε ξανά ένα πουκάμισο όλο… φρεσκάδα.

Λευκό ξύδι
Εκτέλεση: Ανακατεύετε πολύ καλά σε ένα μπολ το ζεστό νερό και το λευκό ξύδι. Ύστερα, ρίχνετε μία μικρή ποσότητα από το μείγμα πάνω στο λεκέ σας και το τρίβετε. Κάνετε το ίδιο μέχρι να τελειώσει όλο και αφήνετε το μπλουζάκι για 15 λεπτά. Τέλος το ξεπλένετε με χλιαρό νερό και το αφήνετε να στεγνώσει. Ο λεκές να είστε σίγουρες πως θα έχει κάνει… φτερά.


Φρέσκο χυμό λεμονιού
Εκτέλεση: Ρίχνετε σε ένα μπολ φρέσκο χυμό λεμονιού και ίση ποσότητα ζεστού νερού. Ύστερα, τρίβετε με το διάλυμα καλά το λεκέ. Το αφήνετε για περίπου μία ώρα ώστε να απορροφηθεί ο λεκές και μετά το πλένετε.

Μαγειρική σόδα
Εκτέλεση: Μέσα σε ένα μπολ με ζεστό νερό ρίχνετε περίπου 3-4 κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα (ανάλογα με το μέγεθος του λεκέ). Ανακατεύετε πολύ καλά το μείγμα και μόλις ομογενοποιηθεί το ρίχνετε πάνω στο λεκέ. Τρίβετε για λίγο το συγκεκριμένο σημείο και το αφήνετε για 45 λεπτά περίπου. Μόλις είναι έτοιμο, το τρίβετε για άλλο λίγο και το πλένετε στο πλυντήριο. Το ίδιο μπορείτε να κάνετε και με τη βοήθεια ενός ταλκ.

Πηγή
 
Top