Τα υπέροχα μαλλιά με όγκο δεν είναι απλά κάτι που όλες οι γυναίκες επιθυμούν. Είναι και μια από τις κορυφαίες τάσεις στα μαλλιά για το Καλοκαίρι. Επομένως, θα πρέπει να μάθετε τα βασικά μυστικά για περισσότερο όγκο στα μαλλιά σας!

Ο τρόπος για να επιτύχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα δεν είναι δύσκολος, απλά θέλει κάποιες μικρές αλλά θαυματουργές τεχνικές. Ακόμη κι αν τα μαλλιά σας είναι τελείως ίσια και άτονα, ακολουθώντας αυτά τα τρικ μπορείτε να χαρίσετε στο χτένισμα σας υπέροχο όγκο με διάρκεια.

Το Bright Side θέλησε να συλλέξει μια λίστα με 9 απλά κι όμως θαυματουργά μυστικά για περισσότερο όγκο στα μαλλιά σας και μας τα παρουσιάζει.

1. Χτενίστε τα μαλλιά σας μόνο αφού τα στεγνώσετε εντελώς



Έχουμε αναφέρει πολλές φορές πως ένα από τα πιο συνηθισμένα λάθη στην περιποίηση των μαλλιών είναι το βούρτσισμα τους όταν είναι βρεγμένα. Αυτή η τόσο απλή και καθημερινή συνήθεια, όχι μόνο καταστρέφει την τρίχα, σπάζοντας την και προκαλώντας της ψαλίδα, αλλά αφαιρεί και όγκο από τα μαλλιά σας.

Γι’ αυτό καλό θα είναι να στεγνώνετε πρώτα τα μαλλιά σας, χρησιμοποιώντας τα δάχτυλα σας για να τα ξεμπερδέψετε. Κατά την διάρκεια του στεγνώματος, ανασηκώστε με τα χέρια σας τα μαλλιά και ρίξτε τον ζεστό αέρα στις ρίζες. Αυτό είναι ένα από τα βασικότερα μυστικά για περισσότερο όγκο στα μαλλιά σας.

Τέλος, αφού στεγνώσετε πλήρως τα μαλλιά σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια μεγάλη στρογγυλή βούρτσα για να τους δώσετε την φόρμα που επιθυμείτε.

2. Χρησιμοποιήστε ένα κλασσικό τσιμπιδάκι για να δώσετε όγκο στην αλογοουρά σας



Το πιο απλό κι όμως αποτελεσματικό μυστικό για να δώσετε όγκο στην αλογοουρά σας είναι να χρησιμοποιήσετε ένα απλό τσιμπιδάκι ή ένα μικρό δαγκανάκι για να την ανασηκώσετε.

Ξεκινήστε λοιπόν πιάνοντας τα μαλλιά σας σε μια κανονική αλογοουρά. Στη συνέχεια, πιάστε μια τούφα μαλλιών από το πάνω μέρος της κοτσίδας σας (περίπου το 1/4 αυτής) και βάλτε από κάτω ένα τσιμπιδάκι ή ένα δαγκανάκι. Αφήστε έπειτα την τούφα να πέσει από πάνω και να το κρύψει. Αυτό είναι επίσης ένα από τα πιο συνηθισμένα μυστικά για περισσότερο όγκο στα μαλλιά σας.

3. Ένα ακόμη απλό αλλά θαυματουργό μυστικό για να δώσετε όγκο στην αλογοουρά σας



Αν πάλι αναζητάτε έναν διαφορετικό τρόπο για να δώσετε όγκο στην αλογοουρά σας, μπορείτε να δοκιμάσετε να δημιουργήσετε δυο μικρότερες αλογοουρές. Πιο συγκεκριμένα, αντί να πιάσετε όλα τα μαλλιά σας μαζί, χωρίστε τα σε δυο μέρη, ένα πάνω και ένα κάτω, και πιάστε δυο κοτσίδες, κρύβοντας την κάτω μέσα από την πάνω αλογοουρά. Έτσι απλά, η κοτσίδα σας θα έχει διπλάσιο όγκο.

4. Αυξήστε τον όγκο των μαλλιών σας χωρίς να χάσετε χρόνο


Αν βιάζεστε και δεν έχετε χρόνο για να φτιάξετε τα μαλλιά σας, δημιουργήστε ένα υπέροχο χτένισμα με όγκο και επιμελώς ατημέλητες μπούκλες. Λουστείτε λοιπόν κανονικά και μόλις βγείτε, πιάστε τα μαλλιά σας σε δυο χαμηλούς κότσους, τα λεγόμενα κεφτεδάκια, και εφαρμόστε λίγη λακ. Στεγνώστε τα με το πιστολάκι, αφήστε τα να κρυώσουν και λύστε τα. Αυτός είναι ο πιο εύκολος και γρήγορος τρόπος για να δημιουργήσετε ανέμελες μπούκλες που θα χαρίσουν υπέροχο όγκο στα μαλλιά σας.

5. Προσθέστε όγκο στα μαλλιά σας με ένα ξηρό σαμπουάν



Το ξηρό σαμπουάν, γνωστό και ως dry shampoo, είναι ένα καλλυντικό που μας έχει δώσει την λύση σε περιπτώσεις που δεν προλαβαίνουμε να λουστούμε ή που θέλουμε απλά να ανανεώσουμε το χτένισμα μας. Ωστόσο, δεν είναι μόνο αυτή η χρήση του.

Εφαρμόζοντας στις ρίζες των μαλλιών λίγο από αυτό το θαυματουργό καλλυντικό προϊόν μπορείτε να τους χαρίσετε υπέροχο όγκο. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να χωρίσετε τα μαλλιά σας σε μικρές τούφες και να ψεκάσετε λίγο από το ξηρό σαμπουάν στις ρίζες τους. Μόλις ολοκληρώσετε με την εφαρμογή του, αφήστε το να απορροφηθεί και χτενίστε τα μαλλιά σας με ανάποδη φορά. Τέλος, προκειμένου να δώσετε διάρκεια στον όγκο των μαλλιών σας, ψεκάστε λίγη λακ.

6. Αποκτήστε μια πλεξούδα με όγκο, ανοίγοντας την λίγο με τα χέρια σας



Ένα ακόμη από τα μυστικά για περισσότερο όγκο στα μαλλιά είναι η δημιουργία πλεξούδων που έχουν «ένταση». Αυτό που έχετε να κάνετε είναι να δημιουργήσετε μια πλεξούδα όπως συνηθίζετε και στη συνέχεια με τα δάχτυλα σας, να τραβήξετε ελαφρώς δεξιά και αριστερά τα μέρη της, προσπαθώντας να την «ανοίξετε». Αυτό θα της χαρίσει πλούσιο και όμορφο όγκο, κάνοντας την παράλληλα πολύ πιο εντυπωσιακή.

7. Ρίξτε ζεστό αέρα στα μαλλιά σας μετά το styling για να τους χαρίσετε πιο πλούσιο όγκο



Ολοκληρώνοντας το styling των μαλλιών σας, εφαρμόστε και πάλι λίγο αέρα με το σεσουάρ για λίγα λεπτά, σκύβοντας ανάποδα. Αυτό θα ολοκληρώσει το χτένισμα σας με τον καλύτερο τρόπο, προσθέτοντας του παράλληλα υπέροχο όγκο.

8. Πειραματιστείτε με τα μαλλιά σας χωρίς φόβο



Μην διστάζετε να παίξετε με τα μαλλιά σας. Αλλάξτε την χωρίστρα σας, μετακινώντας την από την μια μεριά στην άλλη ή κάνοντας την στην μέση. Αυτή η μικρή κι όμως σημαντική αλλαγή θα μεταμορφώσει πλήρως την εμφάνιση σας. Εξάλλου, φέτος το καλοκαίρι η αλλαγή της χωρίστρας είναι μια από τις κορυφαίες τάσεις. Λουστείτε λοιπόν και στεγνώστε τα μαλλιά σας δημιουργώντας την χωρίστρα σας σε άλλο σημείο.

9. Αν δεν προλαβαίνετε να φτιάξετε τα μαλλιά σας, χρησιμοποιήστε μια λακ για όγκο



Η απλή εφαρμογή λίγης λακ στις ρίζες των μαλλιών μπορεί να σας δώσει την πιο εύκολη λύση για όγκο στα μαλλιά σας όταν ο χρόνος προετοιμασίας είναι περιορισμένος. Δεν προλαβαίνετε να λουστείτε, να στεγνώσετε και να φτιάξετε τα μαλλιά σας; Κανένα πρόβλημα. Ψεκάστε λίγη λακ ή αφρό, κουνήστε λίγο τα μαλλιά σας με τα δάχτυλα και χτενίστε τα ανάποδα. Αυτό είναι ένα ακόμη από τα βασικά μυστικά για περισσότερο όγκο στα μαλλιά σας. Το αποτέλεσμα θα είναι εκπληκτικό και γρήγορο!

Πηγή: beautetinkyriaki.gr
 
Top