Αν υπάρχει ένα χρώμα που μπορείς να χρησιμοποιήσεις άφοβα στην κρεβατοκάμαρα σου, αυτό είναι το λευκό. Από το χρώμα στους τοίχους, μέχρι και τα σεντόνια σου, είναι ό,τι πιο safe, στυλάτο και όμορφο μπορεί να υπάρχει στο υπνοδωμάτιό σου. 

Τι γίνεται όμως όταν από την συνεχή χρήση τα αγαπημένα σου λευκά σεντόνια αποκτούν κιτρινίλες ή έχουν γαριάσει από την χρήση; Θα σου πούμε εμείς.

Σε καμία περίπτωση δεν τα πετάς, καθώς υπάρχει τρόπος να τα καθαρίσεις και να γίνουν και πάλι σαν καινούργια. Ο τρόπος ή μάλλον οι τρόποι απλοί, εύκολοι και ανέξοδοι φυσικά.

Άφησε τα να μουλιάσουν όλο το βράδυ
Γέμισε την μπανιέρα σου με νερό, ρίξε το απορρυπαντικό σου μαζί με λευκαντικό, βάλε τα σεντόνια μέσα και άφησε τα εκεί όλο το βράδυ. Το επόμενο πρωί βγάλε τα και πλύνε τα κανονικά όπως θα έκανες στο πλυντήριο σου.

Πλύνε τα δύο φορές
Αυτός ο τρόπος μοιάζει λίγο με τον πρώτο. Βάλε τα σεντόνια σου στο πλυντήριο και πρόσθεσε στο απορρυπαντικό κι ένα καπάκι χλωρίνη. Η πρώτη πλύση θα απομακρύνει τους επίμονους λεκέδες, ενώ μετά το τέλος της δεύτερης πλύσης τα σεντόνια σου θα είναι σαν καινούργια.

Χρησιμοποίησε ξύδι
Αν γνωρίζεις έστω και τα βασικά από οικοκυρικά σίγουρα τον είχες σκεφτεί και αυτόν τον τρόπο. Βάλε τα σεντόνια σου στο πλυντήριο και αφού προσθέσεις το απορρυπαντικό, βάλε στην θέση του μαλακτικού 1/3 φλιτζανιού λευκό ξύδι. Άφησε τα να πλυθούν σε ολόκληρο το πρόγραμμα και μην ανησυχείς εάν μετά θα μυρίζουν ξύδι. Η μυρωδιά θα απορροφηθεί κατά την διάρκεια της πλύσης και τα σεντόνια σου θα είναι πεντακάθαρα από όλες τις απόψεις.

Πηγή
 
Top