Πώς μπορούμε να πούμε αντίο στα ξηρά, αφυδατωμένα χείλη;
Τα χείλη είναι μία από τις πιο ευαίσθητες περιοχές του προσώπου μας, που απαιτεί ιδιαίτερη φροντίδα από εμάς. Τους χειμερινούς μήνες είναι απαραίτητο να τα προστατεύουμε από τις χαμηλές θερμοκρασίες, με την εφαρμογή lip balm. Το ίδιο όμως πρέπει να κάνουμε και το καλοκαίρι.

Είναι απαραίτητο να τα προστατεύουμε όχι μόνο από τις υψηλές θερμοκρασίες και τον ήλιο αλλά και από το αλάτι της θάλασσας. Είναι οι βασικές αιτίες που έχουμε αφυδατωμένα, σκασμένα χείλη και το αποτέλεσμα όχι απλά δεν είναι ωραίο αισθητικά, δεν μπορούμε καν να εφαρμόσουμε κραγιόν ή lip gloss.

Τα χείλη μας λοιπόν όπως και κάθε άλλο σημείο του σώματός μας χρειάζονται αντηλιακή προστασία. Όπως ακριβώς εφαρμόζουμε αντηλιακό σε πρόσωπο και σώμα και το ανανεώνουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα, ανάλογα πρέπει να συμπεριφερόμαστε και στα χείλη μας. Τόσο στο νεσεσέρ παραλίας, όσο και μέσα στην τσάντα μας, έχουμε αντηλιακό χειλιών και το εφαρμόζουμε τις ώρες που είμαστε εκτεθειμένες στην ηλιακή ακτινοβολία. Αν θέλουμε να δώσουμε χρώμα, μπορούμε να εφαρμόσουμε κραγιόν ή lip gloss πάνω από το αντηλιακό. Θα απλωθεί καλύτερα και το αποτέλεσμα θα μας αρέσει περισσότερο, αφού τα χείλη μας δε θα είναι σκασμένα, αλλά αντιθέτως full ενυδατωμένα!

Extra Tip: Μην αμελείτε την κατανάλωση νερού τους καλοκαιρινούς μήνες. Αν παρατηρείτε ότι τα χείλη σας είναι αρκετά ξηρά, είναι ένα σημάδι ότι είστε αφυδατωμένοι.

Πηγή
 
Top