Zεσταίνουμε το ελαιόλαδο μαζί με το βούτυρο σε πλατιά κατσαρόλα και ροδίζουμε το κρέας, αφού πρώτα το αλατοπιπερώσουμε.
Μερίδες 4
Υλικά
500 γρ. κριθαράκι
πιπέρι φρεσκοτριμμένο
4 ώριμες τομάτες
λίγο τοματοπολτό
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
2 καρότα
2 κρεμμύδια
2 πιπεριές
1 1/2 κιλά μοσχάρι γάλακτος κομμένο σε κύβους
αλάτι
Εκτέλεση
Zεσταίνουμε το ελαιόλαδο μαζί με το βούτυρο σε πλατιά κατσαρόλα και ροδίζουμε το κρέας, αφού πρώτα το αλατοπιπερώσουμε.
Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, τις πιπεριές και τα καρότα κομμένα σε ροδέλες και συνεχίζουμε το σοτάρισμα, ανακατεύοντας για
2 με 3 λεπτά περίπου. Pίχνουμε το σκόρδο και κατόπιν τις τομάτες (ξεφλουδισμένες χωρίς σπόρους και υγρά), 1 φλιτζάνι
του τσαγιού ζεστό νερό και τον τοματοπολτό. Bράζουμε σε σιγανή φωτιά για 1 ώρα και 15 λεπτά μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
Mεταφέρουμε το κρέας μαζί με τη σάλτσα του από την κατσαρόλα σε ένα πήλινο σκεύος.
Μερίδες 4
Υλικά
500 γρ. κριθαράκι
πιπέρι φρεσκοτριμμένο
4 ώριμες τομάτες
λίγο τοματοπολτό
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
2 καρότα
2 κρεμμύδια
2 πιπεριές
1 1/2 κιλά μοσχάρι γάλακτος κομμένο σε κύβους
αλάτι
Εκτέλεση
Zεσταίνουμε το ελαιόλαδο μαζί με το βούτυρο σε πλατιά κατσαρόλα και ροδίζουμε το κρέας, αφού πρώτα το αλατοπιπερώσουμε.
Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, τις πιπεριές και τα καρότα κομμένα σε ροδέλες και συνεχίζουμε το σοτάρισμα, ανακατεύοντας για
2 με 3 λεπτά περίπου. Pίχνουμε το σκόρδο και κατόπιν τις τομάτες (ξεφλουδισμένες χωρίς σπόρους και υγρά), 1 φλιτζάνι
του τσαγιού ζεστό νερό και τον τοματοπολτό. Bράζουμε σε σιγανή φωτιά για 1 ώρα και 15 λεπτά μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
Mεταφέρουμε το κρέας μαζί με τη σάλτσα του από την κατσαρόλα σε ένα πήλινο σκεύος.
Προσθέτουμε τόσο ζεστό νερό ώστε η ποσότητά του να είναι τετραπλάσια από το κριθαράκι.
Σκεπάζουμε το σκεύος με το καπάκι του και μόλις η σάλτσα κοχλάσει προσθέτουμε το κριθαράκι και ανακατεύουμε καλά.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C και ψήνουμε το φαγητό στους 160° - 170°C για 20 με 25 λεπτά ελέγχοντας μήπως χρειάζεται επιπλέον νερό.
Σκεπάζουμε το σκεύος με το καπάκι του και μόλις η σάλτσα κοχλάσει προσθέτουμε το κριθαράκι και ανακατεύουμε καλά.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C και ψήνουμε το φαγητό στους 160° - 170°C για 20 με 25 λεπτά ελέγχοντας μήπως χρειάζεται επιπλέον νερό.
Σερβίρουμε αμέσως