Είσαι πρωινός ή βραδινός τύπος; Σου αρέσει να ξυπνάς πριν τις 7 και να απολαμβάνεις την Ανατολή του Ηλίου ή προτιμάς να σηκώνεσαι από το κρεβάτι όταν έχει μεσημεριάσει;

Στατιστικές έρευνες που έγινανα απέδειξαν πως οι περισσότεροι επιτυχημένοι άνθρωποι είναι πρωινοί τύποι!! Διευθυντές, αθλητές, καλλιτέχνες και όλοι οι πετυχημένοι άνθρωποι έχουν ένα κοινό μυστικό όπλο. Εκμεταλλεύονται το πρωινό ξύπνημα!

Από την άλλη μεριά υπάρχουν και οι άνθρωποι που προσπαθούν μια ζωή να πετύχουν αλλά συχνά πυκνά ανεβάζουν στα social media φωτογραφίες και σχόλια του τύπου: «Μισώ τις Δευτέρες» ή «Συχαίνομαι το πρωινό ξύπνημα». Αυτοί οι άνθρωποι στην πλειοψηφία τους δυσκολεύονται να εξελιχθούν και ένας από τους βασικούς λόγους είναι ο τρόπος που αντιλαμβάνονται το πρωινό ξύπνημα και ο τρόπος που υποδέχονται την κάθε μέρα που ξεκινά.

Αν θες να ακούσεις τους επιστήμονες και να φτιάξεις τη ζωή σου, τότε πρέπει να μεταμορφωθείς σε πρωινό τύπο και να ακολουθήσεις τα παρακάτω βήματα. Θα δεις πως όταν το συνηθίσεις θα σου αρέσει πολύ!

#Πρώτο βήμα: Δώσε στον εαυτό σου 3-5 λεπτά

Μην πετάγεσαι από το κραβάτι με τη μία. Κάτσε λίγα λεπτά, τεντώσου, άνοιξε τα μάτια σου σιγά σιγά και πες στον ευατό σου πως η σημερινή μέρα θα είναι υπέροχη γιατί το χτες δεν υπάρχει και σήμερα είναι μία καινούρια αρχή. Αυτά τα 3-5 λεπτά είναι πολύ σημαντικά στην εξέλιξη της υπόλοιπης μέρας. Μην κάνεις καμία αρνητική σκέψη και πίεσε τον εαυτό σου να σκεφτεί τη θετική πλευρά κάθε σου σκέψης.

#Δεύτερο βήμα: Κάνε κάτι που αγαπάς

Ξεκίνα τη μέρα με κάτι που αγαπάς. Δεν έχει σημασία αν είναι πρωινό, μπάνιο, σεξ, παιχνίδι με τα παιδιά, ή διάβασμα των ειδήσεων. Ό,τι και να'ναι κάντο κατευθείαν μετά το πρώτο βήμα. Αυτό θα σε βοηθήσει να συνδέσεις στο μυαλό σου το πρωινό ξύπνημα με μία ευχαρίστηση και ανυπομονησία.

#Τρίτο βήμα: 300 Δευτερόλεπτα γυμναστικής

Αμέσως μετά τα 30 λεπτά που θα κάνεις κάτι που αγαπάς, έρχεται η ώρα της γυμναστικής. Ο στόχος δεν είναι να γυμναστείς αλλά να αποκτήσεις ενέργεια και να ενεργοποιήσεις το μυαλό σου. Επίσης η πρωινή γυμναστική θα βοηθήσει στην παραγωγή σεροτονίνης, της ορμόνης της ευτυχίας.

Οι επιστήμονες τονίζουν πως αν ακολουθήσεις αυτό το πρόγραμμα για 5 μέρες, το σώμα σου θα αρχίσει να αναγνωρίζει τα πρωινά ως κάτι το ευχάριστο!

 
Top