Είχες σκεφτεί να συνδυάσεις λαζάνια με φασολάκια και λουκάνικο; Ο Άκης Πετρετζίκης ναι και γι’ αυτό σου προτείνει μία εκπληκτική συνταγή!

Υλικά

250 γραμμ. λαζάνια

400 γραμμ. φασολάκια

Λίγο ελαιόλαδο για το σοτάρισμα

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

300 γραμμ. λουκάνικο σε διαγώνιες φέτες

1 κουταλάκι του γλυκού δεντρολίβανο φρέσκο, ψιλοκομμένο

1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη φρέσκια, ψιλοκομμένη

50 ml ξύδι μπαλσάμικο

Λίγο νερό από τα μακαρόνια

200 γραμμ. φέτα

Μπούκοβο

1 κουταλιά της σούπας μέλι

Αλάτι & πιπέρι

Γιαούρτι για το σερβίρισμα

Διαδικασία

Σπάμε τα λαζάνια σε ένα μπολ σε ανομοιόμορφα κομμάτια. Σε αλατισμένο νερό που βράζει σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε τα φασόλια και τα λαζάνια και βράζουμε για 7-8 λεπτά ή μέχρι τα ζυμαρικά να έχουν βράσει.

Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τα φασόλια και τα κρατάμε στο πλάι μαζί με λίγο από το νερό στο οποίο έβρασαν. Στη συνέχεια, σε μεγάλο καυτό τηγάνι προσθέτουμε 1 κουταλιά ελαιόλαδο και σε αυτό σοτάρουμε το κρεμμύδι σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να μαλακώσει αλλά να μην πάρει χρώμα.

Προσθέτουμε στο τηγάνι και τα λουκάνικα και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά. Βάζουμε στο τηγάνι τα αρωματικά (δενδρολίβανο και ρίγανη), το σκόρδο και μπούκοβο (αν το λουκάνικο δεν είναι καυτερό) και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά για ένα λεπτό ακόμα.

Σβήνουμε με το ξύδι και με μια κουταλιά νερό ή και λίγο περισσότερο που έχουμε κρατήσει από τα ζυμαρικά. Το άμυλο που έχει το νερό των ζυμαρικών θα βοηθήσει να δέσει λίγο ακόμα η σάλτσα. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι, το μέλι και σπάμε την φέτα, ανακατεύουμε καλά και δοκιμάζουμε τη γεύση. Σερβίρουμε ανακατεύοντας το μείγμα αυτό με τα ζυμαρικά και επιπλέον αλατοπίπερο αν χρειάζεται. Το γαρνίρισμα γίνεται με το γιαούρτι.

Πηγή: http://ift.tt/1xmjejw
 
Top