Το Κόμμα Πειρατών Ελλάδας ζητάει από όλους τους Έλληνες πολίτες να ενημερωθούν και να υπογράψουν για την διακοπή των διαπραγματεύσεων της TTIP. ( https://stop-ttip.org/ypografi/ )

Η συμφωνία αυτή δημιουργεί προϋποθέσεις για την ελεύθερη διακίνηση αγαθών αλλά παράλληλα αρκετές από τις επιμέρους συμφωνίες που περιέχει έρχονται σε αντίθεση με την υπάρχουσα συνταγματική νομοθεσία των χωρών μελών της Ευρωπαϊκής ένωσης. Παράλληλα οι διαπραγματεύσεις γίνονται σε πλήρη αδιαφάνεια μη επιτρέποντας την οποιαδήποτε συμμετοχή ή ενημέρωση πολιτών για την διαμόρφωσή της, παρά τις διαβεβαιώσεις περί του αντίθετου από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Με λίγα λόγια σχεδιάζουν την λειτουργία της αγοράς χωρίς την συμμετοχή των καταναλωτών, αλλά με μόνο γνώμονα το κέρδος των εταιριών που έχουν την δυνατότητα να επηρεάσουν τις διαπραγματεύσεις. Το ίδιο το κέρδος δεν είναι από μόνο του κάτι κακό, αλλά γίνεται εγκληματικό όταν προσπαθεί να ορίσει νόμους που δεν σέβονται το σύνταγμα μιας χώρας και κατά συνέπεια τους πολίτες αυτής.

Θεωρούμε λοιπόν ότι η προσπάθεια αυτή  είναι "πονηρή" και τα αρνητικά της υπερβαίνουν τα θετικά κατά πολύ. Αποτελεί κίνδυνο για την δημοκρατία και το γράμμα του νόμου όχι μόνο για την χώρα μας αλλά και για την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις Η.Π.Α. και θα ανοίξει τους ασκούς του Αιόλου για ανάλογες αντισυνταγματικές συμφωνίες (εμπορικές και μη).

Οι θεσμοί της Ευρωπαϊκής Ένωσης προσπαθούν να μας πείσουν παρουσιάζοντας  το καλύτερο δυνατό σενάριο έκβασης της συμφωνίας, το οποίο όμως είναι υπερβολικά αισιόδοξο και ασαφές όσον αφορά την Διευθέτηση Διαφωνιών Επενδυτή-Κράτους (ISDS http://ift.tt/iI5Bk2Investor-state_dispute_settlement) και στην επίπτωση στην δυνατότητα των κρατών να θέτουν εργασιακά, κοινωνικά, περιβαλλοντικά και καταναλωτικά πρότυπα και κανόνες.

Αποκρύπτουν ότι αντίστοιχες συμφωνίες όπως η NAFTA δημιούργησαν μεγάλο πρόβλημα, ενώ είχαν το αντίθετο αποτέλεσμα από αυτό που ευαγγελίζονταν. 

Υπάρχουν πολλές προϋποθέσεις για να γίνει η συμφωνία αποδεκτή από τους πολίτες και όσο αυτές δεν ικανοποιούνται, η λύση θα είναι αυτή η συμφωνία να έχει την ίδια τύχη με την ACTA, δηλαδή να απορριφθεί στο σύνολό της. 

Το Κόμμα Πειρατών Ελλάδας εδώ και 2 χρόνια προσπαθεί να ενημερώσει τους συμπολίτες μας για την συμφωνία αυτή αλλά μέχρι σήμερα, τα περισσότερα ΜΜΕ αγνοούν ή αποκρύπτουν την ύπαρξη των διαπραγματεύσεων γιατί είναι απασχολημένα με την τρέχουσα άνευ ουσίας επικαιρότητα για το αν ο τάδε υπουργός κατέγραψε μία συνομιλία, που θα έπρεπε να είναι ανοιχτή σε όλους τους πολίτες της Ευρώπης, ή αν φόρεσε σακάκι και γραβάτα. Μας λένε ότι "δεν ενδιαφέρουν αυτά σήμερα", αλλά στην ουσία τα ΜΜΕ, με τον τρόπο που λειτουργούν,  είναι αυτά που καθορίζουν την επικαιρότητα και όχι ότι ενδιαφέρει και επηρεάζει τον πολίτη, που δεν είναι ενημερωμένος πλέον.

Ενημερωνόμαστε για το τι είναι τη συμφωνία TTIP  και υπογράφουμε: https://stop-ttip.org/ypografi/
Ήδη έχουν συλλεχθεί σχεδόν 2 εκατομμύρια υπογραφές από όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση και συνεχίζουμε μέχρι τον Οκτώβριο του 2015. 

Σχετικό Video: https://www.youtube.com/watch?v=Lcg-dk-nh8Y
Εικόνα: http://ift.tt/1cku0Rbcontent/uploads/2014/06/stop_ttip_sign.jpg

Κόμμα Πειρατών Ελλάδας.
Υπογράφουμε: https://stop-ttip.org/ypografi/
 
Top