Υλικά
1 κιλό καλαμαράκια μεγάλα
3 κουταλιές ελαιόλαδο
Για τη γέμιση
200 γραμμ. τυρί φέτα
3-4 ντομάτες ώριμες
1 κουταλιά κάππαρη
1 σκόρδο ψιλοκομμένο
10 κλωνάρια μαϊντανό
Πιπέρι φρέσκο
1 κουταλιά ελαιόλαδο
Διαδικασία
Καθαρίζουμε τα καλαμαράκια. Κόβουμε το κεφάλι και τραβάμε το κεντρικό κόκκαλο από το υπόλοιπο σώμα. Πλένουμε καλά να φύγουν τα εξωτερικά κολλώδη στίγματα και στραγγίζουμε. Ψιλοκόβουμε τα πλοκάμια και τα κρατάμε στην άκρη.
Ξεσποριάζουμε τις ντομάτες και τις ψιλοκόβουμε σε μικρά κομματάκια. Ψιλοκόβουμε το μαϊντανό και βάζουμε τη κάπαρη σε νερό για να ξαλμυρίσει. Θρυμματίζουμε τη φέτα με τα χέρια μας.
Βάζουμε τις τρεις κουταλιές ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι να ζεσταθούν και τσιγαρίζουμε το σκόρδο για 1 λεπτό σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε τη κάππαρη, τα πλοκάμια από τα καλαμαράκια και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα για 2-3 λεπτά ακόμα. Ρίχνουμε τις ντομάτες, τη φέτα και σιγοβράζουμε μέχρι να εξατμιστούν τα πολλά υγρά για 4-5 λεπτά.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει για 3-4 λεπτά. Με ένα κουταλάκι γεμίζουμε το εσωτερικό από τα καλαμαράκια με τη γέμιση και κλείνουμε την άκρη τους με τη βοήθεια μίας οδοντογλυφίδας. Τα βάζουμε σε ένα ταψάκι, τα περιχύνουμε με τη γέμιση που περίσσεψε και με λίγο ακόμα ελαιόλαδο. Τα ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25-30 λεπτά.
Τα πρώτα 15 λεπτά σκεπασμένα με αλουμινόχαρτο και κατόπιν ξεσκέπαστα.
koolnews.gr