Ο Steven Spielberg είχε κάνει εκατομμύρια θεατές να νιώσουν στο πετσί τους τον τρόμο….



Με ποια του ταινία;
Ήταν πίσω στο 1982 όταν βγήκε στη μεγάλη οθόνη το “Poltergeist” που λατρεύτηκε από το κοινό.
Δεν είναι τυχαίο ότι ακολούθησαν δύο συνέχειες της επιτυχημένης ταινίας τρόμου. Είχε να κάνει με ένα φάντασμα που κρατούσε φυλακισμένη τη μικρότερη κόρη μιας οικογένειας.



Στα χρόνια μετά την κυκλοφορία της πρώτης ταινίας, μια σειρά από τραγικά γεγονότα χάρισαν στο Poltergeist τον χαρακτηρισμό της πιο καταραμένης ταινίας όλων των εποχών. Σε αποκλειστική του συνέντευξη στην Daily Mail, ο ηθοποιός Oliver Robins που υποδύθηκε τον Robbie Freeling στις δύο πρώτες ταινίες θυμάται τον θάνατο των δύο επί οθόνης αδερφών του, όπως διαβάσαμε σε σχετικό άρθρο ειδησιογραφικού πόρταλ.
Λίγες μόνο εβδομάδες μετά την πρεμιέρα της ταινίας στους κινηματογράφους, η Dominique Dunne, που υποδυόταν τη μεγαλύτερη αδερφή του Dana, στραγγαλίστηκε από τον φίλο της στον δρόμο προς το σπίτι της στο δυτικό Χόλιγουντ.”Όταν πέθανε πήγαν μόνο οι γονείς μου στην κηδεία. Ήμουν πολύ θυμωμένος. Μου έδωσε μια αίσθηση της θνησιμότηταςς και μου δίδαξε ότι πρέπει να γιορτάζουμε την κάθε στιγμή της ζωής μας”.
Ήταν μόνο 22 ετών όταν στραγγαλίστηκε από τον βίαιο φίλο της John Thomas Sweeney στις 4 Νοεμβρίου του 1982.
Εκτός αυτού, ο 60χρονος ηθοποιός Julian Beck που υποδυόταν τον τρελό ιεροκήρυκα Henry Kane στο Poltergeist II πέθανε από καρκίνο στο στομάχι το 1985 και ο Will Sampson που υποδυόταν τον Taylor the Medicine Man πέθανε από νεφρική ανεπάρκεια στα 57 του χρόνια το 1987.Τα περίεργα περιστατικά δεν σταμάτησαν εκεί. Το 2009, ο 67χρονος Lou Perryman, που υποδυόταν τον Pugsley, δολοφονήθηκε από έναν πρώην κατάδικο μέσα στο σπίτι του στο Τέξας με τσεκούρι.



Η δυσκολότερη απώλεια για τον 43χρονο σήμερα Oliver Robins ήρθε το 1988 όταν η μικρότερη αδερφή του επί οθόνης Heather O’Rourke που υποδυόταν την Carol Anne και στις 3 ταινίες πέθανε ξαφνικά από καρδιακή ανακοπή. Ήταν μόλις 12 ετών όταν πέθανε κατά τη διάρκεια χειρουργικής επέμβασης με την οποία θα διόρθωναν οι γιατροί μια οξεία απόφραξη του εντέρου της το 1988.
Μιλώντας πριν από την πρεμιέρα του ριμέικ του Poltergeist, στις 22 Μαΐου, για τον Oliver Robins τα τραγικά γεγονότα δεν ήταν τίποτα περισσότερο από μια σύμπτωση.
“Δεν νομίζω ότι πήρε κανένας από το καστ σοβαρά την κατάρα. Δεν υπάρχει καμία κατάρα. Είναι απλά τραγικές συμπτώσεις.
Ποτέ δεν μιλήσα για τον μύθο της κατάρας στον Steven Spielberg αλλά υποθέτω ότι πιστεύει πως τα τραγικά γεγονότα δεν σχετίζονταν με όσα συνέβαιναν στο πλατό.Ο μύθος της κατάρας κράτησε ζωντανή την ταινία για πολλούς νέους θεατές”.Αποκάλυψε πως η ταινία ήταν μια συλλογή από τους χειρότερους εφιάλτες του Steven Spielberg ως παιδί.


Πηγή: treloi.eu



 
Top