Πολλές είναι οι γυναίκες που επιλέγουν να κάνουν αποτρίχωση στην περιοχή του μπικίνι, ειδικά ενόψει παραλίας και καλοκαιριού. 

Εκτός όμως από τα ζητήματα αισθητικής, οι γυναίκες θα πρέπει να λαμβάνουν υπόψη και τα θέματα υγείας που ενδεχομένως θα προκύψουν.


Ειδικότερα, θα πρέπει να προσέχουν:

Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα (ΣΜΝ)

Κατά τη διάρκεια της αποτρίχωσης, με κερί ή ξυραφάκι, δημιουργούνται μικροσκοπικές πληγές στην επιδερμίδα, με αποτέλεσμα οι λοιμώξεις να μεταδίδονται ευκολότερα μέσω των πληγών του δέρματος.

Ο έρπης, τα κονδυλώματα των γεννητικών οργάνων και άλλα ΣΜΝ έχουν αυξημένο κίνδυνο εκδήλωσης μέσω κάποιου τραύματος του δέρματος.
[post_ad]

Μολύνσεις

Εκτός των ΣΜΝ, αυξάνεται ο κίνδυνος και τις απλές μολύνσεις. Τραβώντας τις τρίχες των περιοχών αυτών αυξάνεται ο κίνδυνος εισόδου διαφόρων βακτηρίων στο σώμα. Αυτό μπορεί να προκαλέσει δερματικές λοιμώξεις ή ακόμη και βαθιά φλεγμονή σε ορισμένες περιπτώσεις.

Το μολυσματικό κηρίο και το βακτήριο ringworm είναι οι πιο πιθανές μολύνσεις μετά από αποτρίχωση στην περιοχή του μπικίνι.

Τρίχες που γυρίζουν προς τα μέσα

Συχνά, οι τρίχες που βγαίνουν μετά την αποτρίχωση εγκλωβίζοντα, ή "πιάνονται" κάτω από την επιδερμίδα, οδηγώντας σε δερματικούς ερεθισμούς, που μπορεί να προκαλέσουν μολύνσεις.

 
Top