Το All Time Stars είναι μία υπηρεσία της Mercedes, που μεταξύ άλλων δίνει την ευκαιρία στους απανταχού φίλους της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας αλλά και σε συλλέκτες να αποκτήσουν μέσω δημοπρασίας κάποια από τα πιο ιδιαίτερα και σπάνια μοντέλα του brand. Στην τελευταία ομάδα αυτοκινήτων που διαθέτει προς πώληση, το All Time Stars συμπεριλαμβάνει και δύο πραγματικά διαμάντια: την Mercedes SL320 Mille Miglia Edition και την Mercedes SLS AMG GT Final Edition.




Αρχικά, η Mercedes SL320 Mille Miglia Edition. Πρόκειται για ένα αμάξι-φόρο τιμής στο θρυλικό αγώνα που διοργανωνόταν στην Ιταλία από τα 20s έως και τα 50s, προτού επανέλθει από το 1977 μέχρι και σήμερα. Η γερμανική εταιρεία κατασκεύασε μόλις 12 αντίτυπα του συγκεκριμένου μοντέλου, το 2000. Η SL320 Mille Miglia διαθέτει έναν 6κύλινδρο κινητήρα 3,2 λίτρων με ιπποδύναμη 225 αλόγων, ένα κιβώτιο ταχυτήτων 6 σχέσεων και τελική ταχύτητα που ξεπερνά τα 230 χλμ/ώρα. Το κοντέρ της έχει γράψει 55.700 χιλιόμετρα και η τιμή εκκίνησης γι' αυτήν είναι τα €66.890.











Έπειτα, υπάρχει η Mercedes SLS AMG GT Final Edition, που κατασκευάστηκε σε 350 αντίτυπα, τα οποία μοιράστηκαν ανάμεσα στην εκδοχή του coupé και σε ένα περισσότερο convertible format. Η τιμή εκκίνησης γι' αυτήν είναι ασφαλώς πολύ πιο υψηλή από το προηγούμενο μοντέλο και ξεκινά από τις €445.890. Σε αντάλλαγμα, ο επόμενος ιδιοκτήτης θα απολαμβάνει ένα από τα πιο συναρπαστικά open-air sports cars που φτιάχτηκαν ποτέ. Η SLS AMG GT Final Edition είναι εξοπλισμένη με ένα V8 κινητήρα 6,2 λίτρων και συνολική ισχύ 591 ίππων. Η τελική της ταχύτητα ανέρχεται στα 315 χλμ/ώρα ενώ στο κοντέρ της έχουν καταγραφεί μόλις 6.560 χιλιόμετρα.









πηγη
 
Top