Τα εννέα καλά κρυμμένα μυστικά του να ντύνεσαι πάντα στην πένα, για να μην παίζεις κορώνα γράμματα το στυλ σου.


Είναι κάποιοι άντρες που το κάνουν να φαίνεται παιχνιδάκι. Για εκείνους είναι τόσο εύκολο να ντύνονται «στην πένα» κάθε φορά που ξεμυτίζουν από το σπίτι τους -λες και έχουν κάποιον στιλίστα κρυμμένο στη ντουλάπα τους- όσο για σένα να φορέσεις μια φόρμα και ένα t-shirt και έξω από την πόρτα.

Σου δίνουν την εντύπωση ότι γνωρίζουν πολύ καλά τι τους «πάει» και τι όχι και η αλήθεια είναι πως κάπως έτσι έχουν τα πράγματα. Απεναντίας, εσύ παλεύεις να καταλάβεις, κοιτώντας σε στον καθρέπτη, αν το πουκάμισο που φοράς ταιριάζει με την γραβάτα που κρατάς στο χέρι.

Προτού αρχίσεις να κατηγορείς τον εαυτό σου για το πόσο ανίδεος είσαι και πολλά άλλα τέτοια υποτιμητικά σχόλια, σου υπενθυμίζουμε ότι δεν φταις εσύ. Από μικρό παιδί όλοι σου μαθαίνουν πώς να ντύνεσαι. Κανένας πώς να ντύνεσαι καλά.

Εδώ θα βρεις λοιπόν όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για τους κανόνες του καλού αντρικού ντυσίματος που οφείλεις να ακολουθείς. Τα εννέα καλά κρυμμένα μυστικά του να ντύνεσαι σωστά από την κορυφή μέχρι τα νύχια, χωρίς να παίζεις κάθε φορά κορώνα γράμματα το στυλ σου.

Το ρούχο πρέπει να το φοράς, όχι να σε φοράει

Από τη στιγμή που σου έχουν μάθει λοιπόν να ντύνεσαι και όχι να ντύνεσαι καλά, φυσικό και επόμενο λοιπόν να επιλέγεις κομμάτια που δεν τα φοράς, αλλά σε φοράνε. Που η προσωπικότητα, το στυλ και το σώμα σου χάνονται μέσα σ' αυτά, αντί να αναδεικνύονται. Γιατί ο σκοπός αυτός είναι: μέσα από τις ενδυματολογικές σου επιλογές να βγάζεις προς τα έξω τον καλύτερό σου εαυτό.

Αντί λοιπόν να φορέσεις ένα κοστούμι που δεν νιώθεις καλά μέσα σ' αυτό, προτίμησε να «παίξεις μπάλα» με ένα smart casual look, που θα νιώθεις ο εαυτός σου. Σκούρο τζην σε κλασική γραμμή ή chino, ένα t-shirt, ένα navy blazer και ένα ζευγάρι loafers ή sneakers και θα είσαι ντυμένος για κάθε περίσταση, που προαπαιτεί να ντυθείς καλά.

Ένα ρούχο που σου ταιριάζει γάντι είναι προτιμότερο από δέκα που δεν σου κάθονται καλά



Δύο είναι οι χρυσοί κανόνες του καλού ντυσίματος: η ποιότητα και η καλή εφαρμογή. Οι περισσότεροι συνηθίζουν να εφιστούν την προσοχή τους στον πρώτο, παρά στον δεύτερο. Κι όμως, ένα κομμάτι που κάθεται άψογα στο σώμα σου, ακόμη κι αν δεν είναι πρώτης ποιότητας, μπορεί να δείχνει πολύ καλύτερο από ένα που είναι «τα 'χει τα λεφτά του», αλλά είτε σου είναι στενό, είτε χωράει άλλος ένας σαν κι εσένα μέσα.

Χρήσιμο 1: Πώς θα επιλέγεις πάντα το σωστό τζην ανάλογα με το σώμα που έχεις

Χρήσιμο 2: Πώς θα επιλέξεις τον σωστό ράφτη
Αποφεύγοντας τα χρώματα, το ντύσιμο γίνεται πιο εύκολο

Κακά τα ψέματα, η ζωή σου θα ήταν πολύ πιο εύκολη ή καλύτερα το ντύσιμό σου αν υπήρχαν τα βασικά χρώματα και μόνο αυτά: μαύρο, λευκό, μπλε, καφέ και οι αποχρώσεις τους. Έλα όμως που στον τροχό των χρωμάτων υπάρχουν δεκάδες αποχρώσεις, που ούτε καν φανταζόσουν ότι υπάρχουν. (Άκου εκεί κόκκινο βουργουνδίας).

Να θυμάσαι λοιπόν το εξής: Τις ημέρες που αισθάνεσαι ότι δεν το 'χεις, απέφυγε να επιχειρήσεις να συνδυάσεις χρώματα. Θα ταλαιπωρηθείς περισσότερο και το τελικό αποτέλεσμα δεν θα είναι -το πιθανότερο- το επιθυμητό.


Το να προσπαθείς συνέχεια να ξεχωρίζεις είναι υπερτιμημένο

Και σίγουρα, κουραστικό. Άσε που λες φορές η προσπάθειά σου αυτή επιφέρει τα αντίστροφα αποτελέσματα από τα επιθυμητά. Ένα ακαλαίσθητο look, παρά το γεγονός ότι τα ρούχα που το αποτελούν υπηρετούν την τελευταία λέξη της μόδας.

Καλές οι τάσεις και τα trends, τα κλασικά κομμάτια όμως έχουν αξία ανεκτίμητη. Τι κάνεις λοιπόν; Αφήνεις λίγο στην άκρη την εμμονή σου με ό,τι hype και προτιμάς all time classics ρούχα, αξεσουάρ και υποδήματα. Από τα τζην, τα κοστούμια και τις γραβάτες μέχρι τα trainers και τα brogues. Θα σε βγάλουν ασπροπρόσωπο, σε κάθε περίσταση.


Η λανθασμένη επιλογή ρούχων μπορεί να υπερτονίσει αντί να καμουφλάρει τις σωματικές σου ατέλειες

Εδώ σε επιστρέφουμε στον έναν από τους δύο χρυσούς κανόνες ένδυσης που σου αναφέραμε στην πρώτη σελίδα: στην καλή εφαρμογή. Μόνο που σ' αυτή την περίπτωση θα την πάμε ένα βήμα παραπέρα. Στο είδος ρούχου που ταιριάζει στο σώμα σου, μιας και όπως γνωρίζεις όλα δεν μπορούν να σου πηγαίνουν. Διαφορετικά δεν είσαι ο Θοδωρής, αλλά ο David (Beckham / Gandy, διαλέγεις και παίρνεις).

Για παράδειγμα, ένα οversized πουλόβερ θα δείχνει έναν άντρα με αρκετά παραπανίσια κιλά ακόμη πιο μπαμπάτσικο, ενώ έναν αδύνατο εντελώς skinny.


Το στυλ δεν εξαντλείται στις λεπτομέρειες

Καλή η προσοχή στη λεπτομέρεια, δεν λέω, μιας και κάνει τη διαφορά -ή τουλάχιστον, έτσι μας έμαθαν-, ωστόσο δεν είναι η μόνη που οφείλεις να προσέχεις στο στυλ σου. Θα σε απογοητεύσουμε, αλλά η πλειοψηφία των αντρών έχει πολύ μεγαλύτερα προβλήματα να αντιμετωπίσει στο δρόμο της αναβάθμισης της εικόνας της από το να διαφοροποιήσει μερικά πράγματα στους ενδυματολογικούς συνδυασμούς που συνηθίζει να κάνει.

Καλό θα ήταν στην περίπτωση αυτή να προσπαθήσεις να δεις το δάσος και όχι το δέντρο. Μόνο έτσι θα καταφέρεις να πετύχεις ένα πιο στιλάτο, καλαίσθητο και αρρενωπό look.


Μία «λιτή» ντουλάπα μπορεί να σου προσφέρει μεγαλύτερη ποικιλία συγκριτικά με μία «πηγμένη»

Αρκεί να σκεφτείς το εξής για να αντιληφθείς τη σημασία αυτού που σου προαναφέραμε: Όταν έχεις ένα κάρο προβλήματα να σε βασανίζουν, το πιο πιθανό είναι αν δεν πάθεις break down, να θολώσεις και να μην μπορείς να λάβεις την καλύτερη δυνατή απόφαση για τη λύση τους, καθώς το μυαλό σου είναι «πηγμένο». Κάπως έτσι, λειτουργεί και η ασφυκτικά γεμάτη ντουλάπα στην επιλογή του καθημερινού ντυσίματος. Όταν έχεις λίγες επιλογές βλέπεις τα πράγματα πιο καθαρά και έξυπνα.


Δεν χρειάζεσαι πολλά χρήματα για να ανανεώσεις τη γκαρνταρόμπα σου

Είθισται οι περισσότεροι άντρες να κάνουν το εξής λάθος: Να βγαίνουν για ψώνια μία στο τόσο και να ξοδεύουν μία περιουσία σε ένα ή σε δύο το πολύ κομμάτια. Με τον ασύμφορο αυτό τρόπο το μόνο σίγουρο είναι ότι θα μπορέσεις να ανανεώσεις τη γκαρνταρόμπα σου σε βάθος χρόνων.

Για πιο άμεσα αποτελέσματα, ακολούθησε την ακόλουθη συμβουλή: Βάλε στο πρόγραμμα να ψωνίζεις κάθε ενάμιση με δύο μήνες και από ένα ρούχο, αξεσουάρ ή υπόδημα, σκεπτόμενος πάντα έξυπνα και λογικά, χωρίς να κάνεις υπερβολές στα χρήματα που σπαταλάς. Είναι πραγματικά ανόητο στην εποχή μας να δώσεις το μισό σου μηνιάτικο για να αγοράσεις ένα τζην παντελόνι, όταν υπάρχουν τόσες πολλές οικονομικές επιλογές. Από την άλλη, καλό θα ήταν να μην τσιγκουνευτείς τα χρήματά σου για την αγορά ενός sur mesure κοστουμιού.
Ντύσου για να εκφραστείς, όχι να εντυπωσιάσεις

Και ένα τελευταίο tip για το δρόμο: Όταν όλοι σε συμβουλεύουν «ντύσου για να κλέψεις τις εντυπώσεις», εμείς σου προτείνουμε «να ντυθείς για να εξωτερικεύσεις ό,τι επιθυμείς». Τα ρούχα σου και κατ' επέκταση σου το στυλ σου αποτελούν μια μορφή έκφρασης. Για την ακρίβεια, μία αντιπροσωπευτική μορφή έκφρασης, μιας και αντανακλούν το ποιος είσαι. Εκμεταλλεύσου λοιπόν τις ενδυματολογικές σου επιλογές προς σ΄αυτή την κατεύθυνση: να βγάλεις προς τα έξω τα καλύτερα στοιχεία σου.

Από εμάς καλή επιτυχία. Έχεις το πακέτο, χρησιμοποίησέ το σοφά.

 
Top