Έξι πρακτικά tips για να κάνεις το απαραίτητο upgrade στην εμφάνισή σου στο γραφείο, εύκολα και γρήγορα.


Τι κάνεις όταν βγάζεις τα προς το ζην εργαζόμενος σε κάποια εταιρεία που επιβάλει το αυστηρό dress code αλλά παράλληλα διαθέτεις ιδιαίτερα ανεπτυγμένη την αίσθηση του προσωπικού σου στυλ, το οποίο δεν χωράει σε «καλούπια»; Κι όμως, η απάντηση στο εν λόγω κλασσικό (και διόλου αγαπημένο) “first world problem” είναι πολύ πιο απλή απ' όσο φαντάζεσαι. Για την ακρίβεια, κρύβεται στα έξι απλά tips που ακολουθούν...

Επένδυσε σε μια «πανοπλία» αλλιώτικη από τις άλλες

Αν δεν το έχεις πάρει είδηση, η τρέχουσα σεζόν σηματοδοτεί μεταξύ πολλών άλλων την θριαμβευτική επιστροφή του σταυρωτού κοστουμιού στο προσκήνιο. Και όχι άδικα, αφού ανάλογα κομμάτια όχι μόνο «βγάζουν» χαρακτήρα αλλά, λόγω του ιδιαίτερου σχεδίου τους, έχουν την ιδιότητα να κολακεύουν ιδιαίτερα τη σιλουέτα εκείνου που τα φορά, κάνοντας το στέρνο του να δείχνει πιο φαρδύ και τη μέση του πιο στενή.

Εναλλακτικά κι, ενδεχομένως, αν θέλεις να ξεχωρίσεις ακόμη περισσότερο για το στυλ σου (κι αν κι εφ' όσον, το «σηκώνει» και το dress code της εταιρείας, προφανώς) φρόντισε η «πανοπλία» που θα διαλέξεις να είναι καμωμένη από κάποιο πιο ιδιαίτερο ύφασμα, όπως, για παράδειγμα, tweed, κοτλέ ή ακόμη και φανέλα...
Επίλεξε το σωστό υπόδημα

Δεν χωράει η παραμικρή αμφιβολία ότι η πιο safe επιλογή για τη δουλειά δεν είναι άλλη από τα μαύρα Oxfords, ενώ, υπό προϋποθέσεις (για την ακρίβεια, ανάλογα με το ύφασμα από το οποίο είναι καμωμένο το κοστούμι σου και τη γραμμή που αυτό έχει) «δουλίτσα» μπορούν να κάνουν τα monk straps ή τα brogues.



Αν πάλι θέλεις να «παίξεις» όχι μόνο με το σχέδιο αλλά και με το χρώμα υποδημάτων που φοράς στον χώρο εργασίας σου, τότε καλό θα ήταν να γνωρίζεις ότι φέτος στη μόδα είναι ιδιαίτερα το καφέ, το burgundy, το κεραμιδί αλλά και το κυπαρισσί. Διαλέγεις και παίρνεις και πάλι, ανάλογα με την απόχρωση της «πανοπλίας» σου.
Ανανέωσε την γκάμα των πουκαμίσων σου

Η πλέον προβλεπόμενη και safe επιλογή είναι να επιλέξεις ένα κλασσικό βαμβακερό πουκάμισο. Ωστόσο, αν θέλεις να πας την εμφάνισή σου στο γραφείο ένα βήμα παραπέρα, θα προτείναμε να επενδύσεις σε κάποιο κομμάτι από chambray, το πιο «πολιτισμένο» ξαδελφάκι του denim με την λεπτή πλέξη και την πιο απαλή υφή.

Φρόντισε μόνο να αποφύγεις όπως ο διάολος το λιβάνι τα «ιδιαίτερα» αξεσουάρ που θα σε κάνουν να θυμίζει cowboy στην Άγρια Δύση. Ή, εναλλακτικά, Οικοδεσπότη στο Westworld. Όπως για παράδειγμα εκείνη τη ζώνη με τη χοντρή, μεταλλική αγκράφα που κληρονόμησες από τον θείο σου / πατέρα σου. Ναι, ξέρεις πολύ καλά για ποια μιλάμε...


Διάλεξε τη σωστή γραβάτα

Την θεωρείς μπελά, ωστόσο στην πραγματικότητα αποτελεί τη λεπτομέρεια εκείνη που θα σου επιτρέψει να εκφράσεις το μοναδικό προσωπικό σου γούστο, πολύ δε περισσότερο αν εργάζεσαι σε κάποια εταιρεία ή σε κάποια επιχείρηση στην οποία επιβάλλεται το επίσημο dress code.



Θέλεις λοιπόν να ξεχωρίσεις από τη μάζα, χωρίς, ωστόσο, να ρισκάρεις ιδιαίτερα; Αν ναι, τότε επένδυσε σε μια καλή, πλεκτή γραβάτα από κάποιο υλικό που ταιριάζει «γάντι» με την εποχή (μαλλί τον χειμώνα, λινό το καλοκαίρι) και κατόπιν δέσε την χρησιμοποιώντας κάποιον κλασσικό κόμπο όπως ο Full ή ο Half Windsor. Απλά πράγματα...
Δώσε σημασία στην σωστή τσάντα

Ένας χαρτοφύλακας από μαλακό δέρμα σε μοντέρνα γραμμή αποτελεί την πλέον ενδεδειγμένη λύση, μιας και συνδυάζει το στυλ με την πρακτικότητα: μπορείς να τον χρησιμοποιήσεις για να κουβαλήσεις όχι μόνο τα πράγματα (όπως για παράδειγμα, έγγραφα) που χρειάζεσαι στη δουλειά αλλά και το μπλουζάκι και τη φόρμα (ή το σορτσάκι) που χρησιμοποιείς στο γυμναστήριο μετά από αυτή.
Πρόσεξε όχι μόνο πού αλλά και πώς βάζεις την υπογραφή σου

Υπάρχουν δύο ειδών άνθρωποι σε αυτόν τον κόσμο: εκείνοι που βολεύονται με τα στυλό που τους παρέχει η επιχείρηση στην οποία εργάζονται (ή, ακόμη χειρότερα, με όποιο στυλό βρουν μπροστά τους) και εκείνοι που δεν καταδέχονται να βάλουν την υπογραφή τους σε κάποιο έγγραφο παρά μόνο με την δική τους, κατάδική τους πένα / στυλό.

Αν ανήκεις (ή, έστω, θέλεις να πάρεις «μεταγραφή») στους δεύτερους, τότε καλό θα ήταν να γνωρίζεις ότι δεν είναι ανάγκη να ξοδέψεις ένα μηνιάτικο (στην καλύτερη περίπτωση) για να αποκτήσεις κάποια πένα ή κάποιο στυλό που (κυριολεκτικά) αξίζει, αφού στο εμπόριο κυκλοφορούν κομμάτια που ξεχωρίζουν για το στυλ τους και την ποιότητά τους, χωρίς, μάλιστα, να κοστίζουν μια ολόκληρη περιουσία. Όπως, για παράδειγμα, το αλουμινένιο στυλό της Muji (αριστερά) ή εκείνο της Bailey (δεξιά) που βλέπεις εδώ.

 
Top