Το φθινόπωρο, μαζί με τον χειμώνα, αποτελούν τις πιο «αγχωτικές» εποχές του χρόνου αναφορικά με τις επιλογές που θα πρέπει να κάνεις στο ντύσιμό σου. Μία οι πολλές και απότομες αλλαγές στις διακυμάνσεις του καιρού, μία οι συχνές βροχοπτώσεις ή χιονοπτώσεις, σου θυμίζουν πως θα πρέπει να «σχεδιάσεις» προσεκτικά το καθημερινό σου ντύσιμο προκειμένου να μην «εκτεθείς».

Ως προς το υπόδημα, τα μποτάκια αποτελούν μία κατ’ εξοχήν φθινοπωρινή-χειμωνιάτικη επιλογή. Εξάλλου, αυτές είναι που θα σε «σώσουν» τις βροχερές και ψυχρές ημέρες, ενώ παράλληλα δεν θα σου στερήσουν πόντους από την κομψότητα και το προσωπικό σου στυλ. Επίσης, ένα καλό ζευγάρι ανδρικά μποτάκια μπορεί να σου προσφέρει απίστευτη άνεση καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, κάνοντας τα λευκά ή μαύρα sneakers σου να φαίνονται «περιττά».

Ανδρικά μποτάκια για να συνοδεύσεις κάθε χειμερινό σου outfit!

Ωστόσο, δεν είναι όλα τα ανδρικά μποτάκια ίδια. Υπάρχουν μποτάκια με ή χωρίς κορδόνια, ψηλά ή κοντά καθώς και από πολλά, διαφορετικά υλικά κατασκευής. Από τα παραπάνω μπορείς να καταλάβεις πως επίσης, κάθε μποτάκι προορίζεται για διαφορετικό σκοπό. Ορισμένα εξ’ αυτών μπορούν να συνοδεύσουν κάποιο formal outfit σου, ενώ κάποια άλλα ταιριάζουν καλύτερα σε πιο casual outfits.

Επειδή τα ανδρικά μποτάκια αποτελούν ένα must υπόδημα για τον άνδρα, παρακάτω σου ετοιμάσαμε μία λίστα με αυτά που θα πρέπει να έχεις προκειμένου να συνοδεύσεις με επιτυχία κάθε φθινοπωρινό και χειμερινό σου outfit. Πάμε, λοιπόν, να δούμε 6 ανδρικά μποτάκια που θα πρέπει να έχεις οπωσδήποτε στο «οπλοστάσιό» του!


Chelsea μποτάκια


Μερικές φορές λένε πως η κομψότητα κρύβεται στην απλότητα, και στην περίπτωση των chelsea μποτών αυτό φαίνεται να ισχύει στο μέγιστο βαθμό. Τα chelsea μποτάκια διαθέτουν το στυλ και τη φινέτσα ώστε να συνοδεύσουν επιτυχώς ένα formal αλλά και smart-casual outfit σου. Προκειμένου να τις «εκμεταλλευτείς» με τον καλύτερο τρόπο, θα σου προτείναμε την επιλογή μίας καφέ ή μαύρης chelsea μπότας, αφού οι εν λόγω χρωματισμοί θα ταιριάξουν με τα περισσότερα ρούχα σου. Ασφαλώς μπορείς να επιλέξεις και άλλους χρωματισμούς, όπως είναι το μπεζ και το γκρι.



Επίσης, σου δίνεται η δυνατότητα να επιλέξεις ανάμεσα σε σουέντ ή γυαλιστερά chelsea μποτάκια. Βέβαια, στην πρώτη περίπτωση, τα μποτάκια σου θα χρειαστούν περισσότερη «φροντίδα» καθώς και προστασία από συγκεκριμένες καιρικές συνθήκες, οπότε καλό θα ήταν να σκεφτείς προσεκτικά τα θετικά και αρνητικά της κάθε περίπτωσης. Όπως και να έχει, σουέντ ή γυαλιστερά, τα chelsea μποτάκια είναι πραγματικά υπέροχα και απαραίτητο «συνοδευτικό» στο φθινοπωρινό-χειμωνιάτικο ντύσιμό σου. 


Desert μποτάκια


Η ονομασία του συγκεκριμένου τύπου μπότας μπορεί να σου φέρνει στο μυαλό την έρημο, και αυτό είναι κάτι απολύτως λογικό(desert=έρημος), αφού εκεί εντοπίζονται οι ρίζες της. Τα desert μποτάκια, όπως και τόσα άλλα ανδρικά αξεσουάρ, αρχικά χρησιμοποιήθηκαν για τις ανάγκες του στρατού και όχι της μόδας. Oι καιροί άλλαξαν, τα χρόνια πέρασαν, αλλά τα desert μποτάκια παρέμειναν στο προσκήνιο εξαιτίας του όμορφου και διαχρονικού σχεδίου τους.



Η πιο δημοφιλής υποκατηγορία των desert μποτών αποτελούν τα μποτάκια chukka. Όπως όλα τα desert μποτάκια, έτσι και αυτά είναι «κοντά» ενώ διαθέτουν ένα λεπτό στρώμα σόλας, κυρίως κατασκευασμένο από κάποιο σκληρό δέρμα. Στο πάνω μέρος συναντάται κάποια σουέντ ή γυαλιστερή δερμάτινη επένδυση. Οι χρωματισμοί που θα προτείναμε στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι το ανοιχτό και σκούρο καφέ (υπάρχουν, βέβαια, και οι επιλογές του γκρι, μπλε και μαύρου). Τέλος, ένα από τα μεγάλα θετικά που φέρουν τα εν λόγω μποτάκια έγκειται στο γεγονός πως αυτά μπορούν να συνοδεύσουν επίσημα αλλά και smart-casual outfit σου.



Μποτάκια ορειβασίας


Μην σε τρομάζει η ονομασία, δεν θα σε στείλουμε για ανάβαση στα βουνά! Τα μποτάκια ορειβασίας, πέρα του χρηστικού χαρακτήρα τους, πλέον αποτελούν και μία ιδιαίτερα «μοδάτη» επιλογή. Έτσι, πλέον μπορείς να συνδυάσεις την αντοχή και την άνεση που φέρει μία κλασική μπότα ορειβασίας με μία δόση «εκλεπτυσμένης» και περιπετειώδης εμφάνισης. Βέβαια, επειδή τα εν λόγω μποτάκια αναδύουν έναν «σκληρό» look, αντίστοιχα «σκληρά» θα πρέπει να είναι και τα ρούχα που το συνοδεύουν.



Ιδανικά επέλεξε κάποιο τζιν παντελόνι μαζί με κάποιο δερμάτινο jacket ή πλεκτή ζακέτα. Ως προς τους χρωματισμούς για τον συγκεκριμένο τύπο μπότας δεν υπάρχουν ιδιαίτερες ενδείξεις και αντενδείξεις. Μαύρες, καφέ, μπεζ, γκρι, όλες θα κάνουν τη δουλειά τους εξαιρετικά. Απλά φρόντισε να «ταιριάζει» το εκάστοτε πάνω μέρος του ντυσίματός σου με τον χρωματισμό από τα μποτάκια σου.


Brogue μποτάκια


Τη λέξη brogue ίσως την έχεις συσχετίσει με τη δημοφιλή formal κατηγορία «χαμηλών» υποδημάτων και δεν έχεις άδικο. Ωστόσο, αυτά συναντώνται και ως τύπος μπότας. Εξάλλου, η συνταγή της επιτυχίας παραμένει ίδια: όμορφα μοτίβα με τρύπες στα πλαϊνά ή και στο μπροστινό μέρος του παπουτσιού. Αυτό το ιδιαίτερο στυλ τους είναι που καθιστά τα brogue μποτάκια ιδανικά για να συνοδέψουν μία πληθώρα από outfits (formal, semi-formal, smart-casual).



Μιας και μπαίνουμε στα «κρύα» του έτους, θα μπορούσες να συνδυάσεις τα brogue μποτάκια σου με κάποιο «ζεστό» ρούχο (πουλόβερ ή πλεκτή μπλούζα) μαζί με ένα παλτό ή blazer. Το καφέ ή μαύρο χρώμα για τα brogue μποτάκια σου θα «δέσει» ιδανικά με το υπόλοιπο σύνολο αλλά και το γενικότερο κλίμα της εποχής. Πολύ καλή επιλογή ως προς το χρώμα αποτελεί επίσης και το σκούρο μπορντό.


Μποτάκια «εργασίας-Work Boots


Τα μποτάκια εργασίας ή αλλιώς work boots αποτελούν-μαζί με αυτά της ορειβασίας-τα πιο «σκληροτράχηλα» είδη μπότας. Αν και το στυλ τους αρχικά μπορεί να σου φανεί λίγο «χοντροκομμένο», η αλήθεια είναι πως μπορούν να προσδώσουν μία ένταση στο καθημερινό σου look. Όπως και στην περίπτωση των μποτών ορειβασίας, έτσι και εδώ, είναι προτιμότερο να συνδυάσεις τα εν λόγω μποτάκια με κάτι πιο casual και παράλληλα «σκληρό».



Ένας δημοφιλής συνδυασμός απαντά σε αυτόν του τζιν με κάποιο T-shirt, ωστόσο υπάρχουν και άλλες συνδυαστικές επιλογές.Ένα πλεκτό ή ένα καρό πουκάμισο θα ταιριάξουν με τα μποτάκια εργασίας σου. Ως προς το χρώμα, μπορείς να επιλέξεις κάτι ανάμεσα σε καφέ και μπεζ.


Oxford μποτάκια


Ετοιμάζεσαι για ένα σοβαρό επαγγελματικό ραντεβού-επομένως το outfit σου είναι formal-και παρατηρείς πως έξω αρχίζει να ρίχνει «καρέκλες». Τι κάνεις; Πιάνεις τα αγαπημένα σου oxford μποτάκια και συνεχίζεις ατάραχος την πορεία σου προς το επαγγελματικό ραντεβού γεμάτος άνεση και στυλ. Μέσα από το συγκεκριμένο παράδειγμα καταλαβαίνεις πως τα oxford μποτάκια απευθύνονται κυρίως σε formal καταστάσεις. Το στενό «δέσιμό» τους θα σε βοηθήσει να τις ενσωματώσεις στα tailored παντελόνια σου, χωρίς να φαίνεται κάτι παράταιρο, αφού κανείς δεν θα καταλάβει ότι φοράς μποτάκια.



Από τη στιγμή που τα εν λόγω μποτάκια απευθύνονται σε formal καταστάσεις, οι χρωματισμοί που θα επιλέξεις θα πρέπει να είναι αντίστοιχοι. Κινήσου προς τις καφέ και μαύρες επιλογές, μιας και αυτά θα ταιριάξουν απόλυτα με τα περισσότερα κοστούμια σου.

Tip: Μην ξεχάσεις να ενσωματώσεις στο outfit σου κάποιο μακρύ παλτό. Έτσι θα αποκτήσεις το total business look.
 
Top