Η αίσθηση να ταξιδεύεις με το δικό σου όχημα είναι κάτι που αρέσει σε πολλούς. Είναι πολύ καλύτερη αίσθηση από το να πρέπει να χρησιμοποιήσεις τα μέσα μεταφοράς. Αν βρίσκεται με παρέα τα έξοδα είναι πολύ λιγότερα, μπορείς να μιλήσεις χωρίς να ενοχλείς κανένα και να ακούσεις ότι μουσική θέλεις.

Πρέπει όμως να είσαι πολύ υπεύθυνος για τις διαδικασίες ελέγχου που πρέπει να κάνεις πριν το ταξίδι. Πρέπει να είσαι σίγουρος ότι το αυτοκίνητο είναι σε καλή κατάσταση. Αν υπάρχει έστω και μία πιθανότητα να σε πάει στον προορισμό σου καλό θα ήταν να μην το χρησιμοποιήσεις. Για να δούμε τι πρέπει να ελέγχεις πριν ξεκινήσεις.

Τι έλεγχο θα πρέπει να κάνεις στο αυτοκίνητό σου πριν το ταξίδι!
Λάδια μηχανής



Ένα από τα σημαντικότερα πράγματα από αυτά που πρέπει να ελέγξεις, είναι τα λάδια μηχανής. Σε κάθε αυτοκίνητο βρίσκονται στο σημείο που είναι μηχανή. Είτε βρίσκεται στο μπροστινό μέρος του αυτοκινήτου σου είτε πίσω. Πριν κάνεις τον έλεγχο, άναψε την μηχανή και περίμενε 10 λεπτά. Βεβαιώσου ότι είναι στο σωστό επίπεδο και δεν υπάρχει λιγότερη ποσότητα.


Νερό μηχανής



Υπάρχουν 2 δοχεία νερού στη σημείο της μηχανής. Το ένα είναι για το νερό μηχανής και το άλλο το νερό για τους υαλοκαθαριστήρες. Ο τρόπος να ξεχωρίζεις ποιο είναι το καθένα είναι πολύ απλός. Το δοχείο μηχανής νερού έχει ένα σημείο που λέει MAX. Αν το νερό είναι πολύ χαμηλότερα από αυτό το σημείο θα πρέπει να προσθέσεις νερό. Όχι νερό βρύσης αλλά ειδικό νερό που μπορείς να βρεις στο κοντινότερο βενζινάδικο.



Λάδια φρένων



Σε μερικά αυτοκίνητα, το δοχείο από τα λάδια φρένων μπορεί να μην είναι εύκολα ορατό. Αν χρειάζεσαι βοήθεια στο να το βρεις, μπορείς να πας σε ένα βενζινάδικο και θα σου δείξουν που βρίσκεται. Αν ξέρεις που βρίσκεται, τότε θα πρέπει να δεις αν η στάθμη του είναι ανάμεσα στο MIN και το MAX.



Φώτα και ενδείξεις





Είναι πολύ σημαντικό να λειτουργούν σωστά τα φώτα στο εξωτερικό του αυτοκινήτου. Όχι μόνο τα φώτα νυχτός, αλλά τα φλας εμπρός και πίσω και τα φώτα φρένων.



Ενδείξεις στο ταμπλό



Άφησε το αυτοκίνητο να ζεσταθεί καλά πριν ξεκινήσεις. Έτσι θα μπορέσεις να δεις αν υπάρχει κάποια ένδειξη λαδιού, θερμοκρασίας ή κάτι άλλο πριν ξεκινήσεις. Μπορεί να φαίνεται ασήμαντο, αλλά αν θέλεις να έχεις ένα ήσυχο ταξίδι θα ήταν καλό να το κάνεις.


Βενζίνη





Μπορεί να φαίνεται αστείο σε μερικούς αλλά δεν είναι λίγοι αυτοί που ξεχνάνε να βάλουν βενζίνη πριν ξεκινήσουν για ταξίδι. Επίσης, μπορεί κάποιος να έχει θέμα με την βελόνα βενζίνης και να πρέπει να το γεμίσει για να είναι σίγουρος πριν ξεκινήσει.
 
Top