Ο «Mr Bean» επέστρεψε ως επιθεωρητής Μαιγκρέ!
Ο Μαιγκρέ επέστρεψε στις τηλεοπτικές οθόνες τα φετινά Χριστούγεννα για ένα ακόμη επεισόδιο βασισμένο στον διάσημο Γάλλο ντετέκτιβ, τον οποίο ενσαρκώνει ο Βρετανός ηθοποιός Ρόουαν 'Ατκινσον.
Μοιάζει με τον ως εκ θαύματος ευφυή αδελφό του άτυχου τύπου, Mr. Bean: ο Ρόουαν 'Ατκινσον ως επιθεωρητής "Maigret" κάνει σπουδαία δουλειά, αναφέρεται σε δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας «Die Welt».
Ο Ζυλ Μαιγκρέ είναι 128 ετών με ύψος 1.80 μ., γεροδεμένος στα όρια της παχυσαρκίας. Κινείται αργά, σχεδόν νυσταγμένα. Είναι καλοντυμένος με κοστούμι τριών τεμαχίων και ένα ζεστό παλτό με βελούδινο γιακά, καθώς το φθινόπωρο είναι πάντα γύρω του. Ο Μαιγκρέ φοράει ένα μελόν καπέλο στο κεφάλι και κρατά πίπα στο χέρι ή στη γωνία του στόματος του.

Ο Ζωρζ Σιμενόν γαλλόφωνος Βέλγος συγγραφέας έγραψε την πρώτη αστυνομική νουβέλα με κεντρικό ήρωα τον Παριζιάνο επιθεωρητή Ζυλ Μαιγκρέ το 1929. Η επιτυχία ήταν τέτοια, ώστε ο Σιμενόν έγραψε συνολικά 75 νουβέλες με πρωταγωνιστή τον επιθεωρητή Μαιγκρέ.
Ο Γάλλος ηθοποιός Ζαν Γκαμπέν ερμήνευσε σε τρεις ταινίες τον Μαιγκρέ. Ο Βρετανός ηθοποιός Ρούπερτ Ντέιβις ενσάρκωσε τον Γάλλο επιθεωρητή σε 55 επεισόδια του BBC και ο Γάλλος, Ζαν Ρίτσαρντ σε 88 επεισόδια της γαλλικής τηλεόρασης.
Ο Μαιγκρέ, όπως τον ερμηνεύει ο 'Ατκινσον δεν είναι σούπερ ήρωας, αλλά - έτσι οι αντίπαλοί του τον υποτιμούν και σκοντάφτουν στην αλαζονεία τους - είναι ένας μετρ της κανονικότητας. Υπό την έννοια αυτή, είναι αδερφή ψυχή του Mr. Bean με τον οποίο γελάμε τόσο δύσκολα, επειδή επιδεικνύει την αμηχανία μας και είναι τόσο ντροπιαστικός όσο εμείς, αναφέρει δημοσίευμα της «Die Welt».

Ο ηθοποιός ο οποίος εμφανίστηκε σε δύο προηγούμενα επεισόδια της τηλεοπτικής σειράς «Maigret» δήλωσε ότι ήταν "πιο γενναίος" στην ερμηνεία του ρόλου για τρίτη φορά.
«Αισθάνομαι ότι άρχισα να χαλαρώνω με τον χαρακτήρα λίγο περισσότερο και να διασκεδάζω λίγο με τον Μαιγκρέ, να τον κάνω λίγο πιο ανθρώπινο και όχι κάποιον που είναι περισσότερο αυστηρός, έτσι νομίζω ότι ήταν στα δύο πρώτα επεισόδια» ανέφερε ο Ρόουαν 'Ατκινσον για το επεισόδιο «Maigret In Montmartre» που μεταδόθηκε από το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο ITV την παραμονή των Χριστουγέννων.
Η σειρά είναι τοποθετημένη στο Παρίσι, όμως δεν είναι στην πραγματικότητα γυρισμένη στην ίδια την Πόλη του Φωτός.
Η Βουδαπέστη είναι η γαλλική πρωτεύουσα, καθώς η αρχιτεκτονική στο Παρίσι έχει αλλάξει πάρα πολύ για να αναπαριστά με ακρίβεια τη δεκαετία του 1950, το Παρίσι των ιστοριών του Μαιγκρέ, ενώ η ουγγρική πόλη είναι λιγότερο αναπτυγμένη.
Ο ντετέκτιβ βρίσκεται στο βόρειο τμήμα του Παρισιού, στη Μονμάρτη, για να διερευνήσει τις δολοφονίες δύο γυναικών, που αρχικά φαίνονται ασύνδετες, αλλά μοιράζονται έναν κρίσιμο σύνδεσμο.
Ο πρώην Mr. Bean μεταμορφώνεται στον πιο διάσημο Γάλλο επιθεωρητή. «Αποστολή εξετελέσθη» είναι τα λόγια του παραγωγού της τηλεοπτικής σειράς, Τζον Σιμενόν, γιου του συγγραφέα των ιστοριών του Μαιγκρέ, Ζωρζ Σιμενόν.
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ
 
Top