Με μία πολύ σπάνια περίπτωση όγκου είναι αντιμέτωποι οι γιατροί στο στη Φλόριντα. Καλούνται να αφαιρέσουν έναν όγκο 6 κιλών 
από το πρόσωπο ενός έφηβου από την Κούβα.
Ο 14χρονος Emanuel Zayas και οι γονείς του ταξίδεψαν πρόσφατα στο Μαϊάμι με ιατρική βίζα. Ο Δρ Robert Marx, επικεφαλής της στοματικής και γναθοπροσωπικής χειρουργικής στο University of Miami Health Systemτου Μαϊάμι, και μια ομάδα χειρουργών θα χειρουργήσουν στις 12 Ιανουαρίου στο νοσοκομείο Holtz Children’s Hospital το άτυχο παιδί.



Ο Δρ. Marx λέει ότι ο Emanuel γεννήθηκε με μια σπάνια διαταραχή που ονομάζεται πολυοστιακή ινώδης δυσπλασία, η οποία προκαλεί στο σώμα του την ανάπτυξη ενός ιστού που μοιάζει με ουλές κι όχι με ιστό. Η διαταραχή συχνά προκαλεί κατάγματα και παραμορφώσεις των χεριών, των ποδιών και του κρανίου.



Ο πατέρας του Emanuel, Noel Zayas, λέει ότι ο όγκος ξεκίνησε ως σπυράκι όταν το αγόρι ήταν 11 ετών και μεγάλωσε γρήγορα μέσα σε λίγους μήνες. Ο όγκος είναι καλοήθης, αλλά απειλεί να σπάσει το λαιμό του αγοριού και να πάθει ο μικρός ασφυξία.



Όπως αναφέρει η Daily Mail ο πατέρας του μικρού πριν ταξιδέψει στην Φλόριντα πέρασε μια "οδύσσεια" πηγαίνοντας σε όλους τους γιατρούς της Κούβας. Αλλά όλοι του έλεγαν ότι δεν μπορούν να βοηθήσουν τον μικρό γιατί επρόκειτο για μία πολύ επικίνδυνη επέμβαση, που δεν μπορούσαν να αντιμετωπίσουν.  πηγή
 
Top