Πουλήθηκε το Rolex του Paul Newman σε τιμή ρεκόρ!
Ένα Rolex που ανήκε στον ηθοποιό Paul Newman πωλήθηκε στην τιμή ρεκόρ των 17,8 εκατομμυρίων δολαρίων στη Νέα Υόρκη, ένα παγκόσμιο ρεκόρ για ένα ρολόι χειρός που δημοπρατήθηκε, σύμφωνα με τον οίκο Phillips, που οργάνωσε τη δημοπρασία.

Αυτό το Rolex Daytona το είχε κάνει δώρο στον Αμερικανό ηθοποιό το 1969 η σύζυγός του Τζόαν Γουντγουόρντ, την περίοδο που γύριζε την ταινία "Άσσοι της Ταχύτητας και του Ιλίγγου", υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Τζέιμς Γκόλντστον, όπου υποδυόταν έναν οδηγό αγώνων ταχύτητας.

Ο Paul Newman ήταν κι ο ίδιος οδηγός αγωνιστικών αυτοκινήτων και λάτρης της ταχύτητας κι είχε ένα ατύχημα με μοτοσυκλέτα το 1965. Η σύζυγός του είχε γράψει στο πίσω μέρος του ρολογιού το μήνυμα «DRIVE CAREFULLY ME» (σ.σ να οδηγείς προσεκτικά, υπογραφή: εγώ).

Το ρολόι κατοχυρώθηκε στη δημοπρασία που έγινε την Πέμπτη το βράδυ σε έναν αγοραστή, ο οποίος δεν θέλησε να αποκαλυφθεί, έπειτα από μια διαδικασία που διήρκησε 12 λεπτά, επισήμανε ο οίκος Phillips, ο οποίος εξειδικεύεται στην ωρολογοποιία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
 
Top