Ένα σπάνιο βίντεο, που δείχνει μια συνέντευξη της Αλίκης Βουγιουκλάκη και του Δημήτρη Παπαμιχαήλ στον τηλεπαρουσιαστή του ΕΙΡ 
Αλκη Στέα, που έγινε την παραμονή πρωτοχρονιάς του 1969, ξυπνά αναμνήσεις από τα παλιά.


Πρόκειται για ζωντανή σύνδεση από το σπίτι της οδού Στησιχόρου που πραγματοποιήθηκε με τη βοήθεια του συνεργείου της κινηματογραφικής εταιρείας ΦΙΝΟΣ ΦΙΛΜ, για λογαριασμό της τηλεόρασης του ΕΙΡ (Κανάλι 5), στο πλαίσιο πρωτοχρονιάτικης εκπομπής, την 31η Δεκεμβρίου 1968.

Η Αλίκη κάθεται στον καναπέ του σπιτιού της και λίγο μετά μπαίνει ο Δημήτρης, ενώ δεν ήξερε ότι η εκπομπή ήταν ζωντανή και δίνει τις ευχές του. Ένα σπάνιο βίντεο με τις ευχές ενός αγαπημένου ζευγαριού του κινηματογράφου.

Αυτό το βίντεο αποτελεί από τα πρώτα εγχειρήματα εξωτερικής μετάδοσης, στην πειραματική ακόμη περίοδο λειτουργίας της ελληνικής τηλεόρασης.

Οι δύο ηθοποιοί, η Αλίκη Βουγιουκλάκη και ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ μιλούν για τα επαγγελματικά τους σχέδια ενόψει της καινούργιας χρονιάς και εκφράζουν τις πρωτοχρονιάτικες ευχές τους μπροστά στην κάμερα.



Η Αλίκη τότε ήταν έγκυος στον γιο της και έλεγε ότι θα συνεχίσει το επαγγελματικό της έργο μετά τον Ιούνιο, οπότε και γέννησε τον Γιάννη Παπαμιχαήλ.

Το βίντεο ανήκει στο αρχείο της ΕΡΤ.


 
Top