Το ανδρικό ρολόι είναι μια δύσκολη υπόθεση, το λέμε ξανά και ξανά. Είναι ένα πολύ ουσιώδες κομμάτι της στιλιστικής μας ταυτότητας και δείχνει στον άλλο ποιοι είμαστε με μια ματιά. 

Το θέμα, ωστόσο, είναι ότι δεν του δίνουμε την πρέπουσα σημασία. Φοράμε το πρώτο ρολόι που θα βρούμε μπροστά μας, συνήθως κάτι που μας έχουν κάνει δώρο, και αδιαφορούμε για το υπόλοιπο λουκ. Εδώ σημειώνουμε τα βασικά λάθη και πως θα τα αποφύγετε.

Ταιριάξτε τα χρώματα με τα μέταλλα

Τα χρυσά ρολόγια πάνε με χρυσά μανικετόκουμπα, και τα ασημένια ρολόγια με τα ασημένια μανικετόκουμπα. Καλώς ή κακώς, πρέπει να προσέξετε τα μέταλλα και τις υφές της επιφάνειας (π.χ. γυαλιστερή) και να φροντίσετε να έχετε αξεσουάρ που να ταιριάζουν με το ρολόι σας. Αν έχετε πάνω από ένα, θα πρέπει να έχετε επιπλέον σετ αξεσουάρ

Μη φοράτε το ίδιο κάθε μέρα

Αυτό γινόταν την εποχή που το ρολόι ήταν ένα χρηστικό είδος. Σήμερα είναι ένα αξεσουάρ και ως τέτοιο θα πρέπει να το αντιμετωπίζετε. Το ίδιο ρολόι κάθε μέρα κουράζει και δύσκολα μπορεί να ταιριάξει με διαφορετικά ρούχα. Επίσης, το γυμναστήριο που σήμερα είναι στην καθημερινότητα του άντρα έχει τους δικούς του στυλιστικούς κανόνες και δεν ταιριάζουν τα ρούχα του με αυτό που εννοούμε ως αντρικό ρολόι. Επομένως χρειάζεστε αρκετά και διαφορετικά.

Ξεχάστε τα bling

Είναι αυτό το τεράστιο πετράδι που δεν θέλετε να έχετε στο ρολόι σας εκτός αν είστε κάποιος διάσημος μουσικός (και αυτό είναι συζητήσιμο). Εδώ μιλάμε για το στιλ ενός καθημερινού ανθρώπου που έχει στιλιστικές ευαισθησίες και θέλει να είναι πάντα καλοντυμένος. Τα μεγάλα πετράδια προκαλούν τα αντίθετα συναισθήματα από αυτά που θέλουμε, δηλαδή την συμπάθεια και την αποδοχή. Τα μεγάλα πετράδια είναι απλά κραυγές προσοχής και τις αποφεύγουμε χωρίς δεύτερες σκέψεις.

Φροντίστε να ταιριάζει

Τα μαύρα dial πάνε με σκούρα ρούχα, τα καφέ λουράκια με ταμπά παπούτσια και αθλητικά ρολόγια με trainers. Αυτοί είναι βασικοί κανόνες που δεν πρέπει να ξεχνάμε. Κάτι που πολλοί παραβλέπουν, ωστόσο, είναι η εφαρμογή. Κάποια ρολόγια είναι πολύ μεγάλα, άλλα πολύ μικρά, άλλα σφιχτά τοπετημένα και άλλα πολύ χαλαρά. Αυτό που χρειάζεστε εκτός από το σωστό μέγεθος (να καλύπτει τα 2/3 του καρπού) είναι το σωστό λουράκι ώστε να έχει την σωστή εφαρμογή.

Το μέγεθος μετράει ανάποδο
Για κάποιο μυστήριο λόγο, τα τελευταία χρόνια επεκράτησαν τα πολύ μεγάλα ρολόγια που συνήθως προκαλούν αντιπάθεια. Αυτό που θέλουμε είναι αρμονία σε οποιοδήποτε λουκ. Για να πετύχουμε αρμονία θα πρέπει να ταιριάξουμε τα χρώματα και τα υλικά αλλά θα πρέπει να εναρμονίσουμε και τις διαστάσεις. Δεν έχει κανένα νόημα να φορέσετε ένα ωραίο κοστούμι σε λεπτή εφαρμοστή γραμμή και να φοράτε ένα ρολόι που βγάζει μάτια. Σκεφτείτε το.

Αν κάτι πρέπει να μας μείνει, λοιπόν, είναι ότι το ρολόι πρέπει να ταιριάξει με τα υπόλοιπα αφού δύσκολα τα υπόλοιπα θα ταιριάξουν με το ρολόι. Η αναγνώριση της δυσκολίας θα μας οδηγήσει στις λύσεις.

manslife.gr
 
Top