Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του προγράμματος Ecomobility από το Γυμνάσιο Φαρών το... Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2016 στο πνευματικό κέντρο του Δήμου Ερυμάνθου.
Η εκδήλωση έγινε παρουσία του Δημάρχου κ. Καρπή της Σχολικής Συμβούλου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας κα. Χάντζου του Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Χαλανδρίτσας κ Χριστόπουλου, Αντιδημάρχων, Προέδρων και Εκπροσώπων των αρχών, Φορέων της τοπικής κοινωνίας, μαθητών, εκπαιδευτικών και πλήθους κατοίκων της περιοχής.

Οι μαθητές της Γ’ Τάξης του Γυμνασίου Φαρών, συνεχίζοντας την παράδοση, συμμετείχαν και φέτος, για 11η συνεχόμενη χρονιά, στην εκστρατεία Ecomobility. Παρουσίασαν έρευνα με την οποία κατέγραψαν τα προβλήματα μετακίνησης που αντιμετωπίζουν στην περιοχή τους και έκαναν προτάσεις για την επίλυση τους.



Έκπληξη προκάλεσαν όταν παρουσίασαν την πρωτότυπη κατασκευή τους που ήταν ένα Πτυσσόμενο Ξύλινο Ποδήλατο. Την κατασκευή τους έβγαλαν μέσα από ένα μικρό σακίδιο και συναρμολόγησαν σε 8 λεπτά, παρουσία 170 ατόμων.


«Είναι το πρώτο Πτυσσόμενο Ποδήλατο στην Ελλάδα» δήλωσε ο εκπαιδευτικός κ. Ραβασόπουλος που μαζί με τον κ. Δημόπουλο συντόνιζαν την ομάδα των μαθητών.

Μηνύματα ευαισθητοποίησης για το περιβάλλον έστειλαν, μέσα από ένα εκπληκτικό τραγούδι, με το οποίο έκλεισαν την παρουσίαση τους.

Η ομάδα των μαθητών που με την παρουσίαση της διεκδικεί βραβείο, αποτελείται από την Δήμητρα Παπαναστασοπούλου, την Κονδυλία Παναγοπούλου, την Σουζάνα Παπαλεξοπούλου, την Χαρίκλεια Κακούρη, τον Άγγελο Μητρόπουλο, τον Θανάση Ανδρουτσόπουλο, τον Θύμιο Κοσμά, Χρήστος και τον Χρήστο Καρακάση.
Πηγή
Tromaktiko
 
Top