Το να φτιάξεις κάτι μόνος σου πρώτον είναι πολύ οικονομικό -σημαντικό για τις μέρες που διανύουμε- και δεύτερον σου δίνει τη...
δυνατότητα να έχει ακριβώς το στιλ και το ύφος που θέλεις.

Για να διακοσμήσεις τον τοίχο σου δε χρειάζεται να ξοδέψεις μια περιουσία για να πάρεις ακριβούς πίνακες. Μπορείς να του δώσεις στιλ και φυσικά να βάλεις την προσωπική σου πινελιά κρεμώντας φωτογραφίες μέσα σε κορνίζες τοίχου από τάβλες που θα φτιάξεις πολύ εύκολα μόνος σου, ξοδεύοντας μόνο λίγα ευρώ.

Για την κάθε μία κορνίζα θα χρειαστείς:

5 παχιές τάβλες
2 πιο λεπτές τάβλες
Γυαλόχαρτο
Χρώμα της αρεσκείας σου
Ούπα τοίχου
Βίδες
Ηλεκτρικό κατσαβίδι
Κόλλα μακράς διάρκειας
2 μανταλάκια

Πώς θα τις φτιάξεις:

Ένωσε τις πέντε τάβλες που θα αποτελέσουν τη βάση της κορνίζας σου, βιδώνοντάς τες καλά τη μία δίπλα στην άλλη.
Πάρε τις δύο πιο λεπτές τάβλες και βίδωσε τες και αυτές πάνω στη βάση της κορνίζας σου. Τη μία στο πάνω μέρος και την άλλη στο κάτω μέρος της.

Βάψε την κατασκευή σου με το χρώμα που θες και πριν στεγνώσει καλά τρίψε μερικά σημεία του με το γυαλόχαρτο για να δείχνει φθαρμένο.

Στη συνέχεια βάλε κόλλα μακράς διάρκειας στο πίσω μέρος της φωτογραφίας σου και κόλλησε πάνω στις τάβλες σου, στη μέση της κορνίζας που μόλις έφτιαξες. Μπορείς για να είναι ακόμα πιο ωραία διακοσμημένη η κορνίζα σου να βάλεις δύο μανταλάκια στο πάνω μέρος της φωτογραφίας.

Κρέμασε την κορνίζα στον τοίχο με τα ούπα και με τον ίδιο ακριβώς τρόπο φτιάξε και τις υπόλοιπες κορνίζες σου.

Συμβουλή:

Δεν είναι υποχρεωτικό να ξύσεις την επιφάνεια της κατασκευής σου με το γυαλόχαρτο για να δείχνει φθαρμένη. Μπορείς να την βάψεις απλά στο χρώμα που επιθυμείς και να αποκτήσει με αυτόν τον τρόπο ένα ομοιόμορφο χρωματισμό.

Πηγή
 
Top