Πώς θα είναι τα μούσια σου «στην τρίχα».


Ακόμη και αν δεν έχεις αρκετή τριχοφυΐα για ένα full beard ή δεν σε εκφράζει το απλό παραδοσιακό stubble, μέσα από τα παρακάτω έξι διάσημα στυλ γενειάδας των celebrities, θα βρεις εκείνο που σου ταιριάζει. Γιατί ο σωστός μουσάτος, ξέρει πως να περιποιηθεί σωστά τα γένια του.
Το τριμαρισμένο των δύο ημερών

Ιδανικό για όσους έχουν περιορισμένη τριχοφυΐα σε γένια και μουστάκι, αλλά παραμένουν φανς του αξύριστου look. Πλέον είναι το σήμα κατατεθέν του Chris Pratt, που τον είδαμε φέτος στο Passengers με την Jennifer Lawrence.

Πώς θα το κάνεις: Άφησε τις τρίχες στο πηγούνι να μακρύνουν μερικούς πόντους περισσότερο από τα γένια και το μουστάκι. Τρίμαρε ελαφρά τα πλάγια και «καθάρισε» όλες την περιοχή χαμηλά στο λαιμό. Τέλος, για να τονίσεις το στυλ περισσότερο, τρίμαρε καλά τις φαβορίτες σου.


Το full-chin

Διάσημο και «οσκαρικό», το full beard του Leonardo DiCaprio ήταν εκείνο που έδωσε στην «Επιστροφή» τον απαραίτητο oldschool αρρενωπό χαρακτήρα. Ευτυχώς για σένα, δεν χρειάζεται να παλέψεις με αρκούδες για να το αποκτήσεις.

Πώς θα το κάνεις: Τρίμαρε μόνο το μουστάκι και «καθάρισε» τελείως την περιοχή στα μάγουλα. Αν θες να κάνεις τις γραμμές που έχει ο Leo στα πλάγια, τρίμαρε ελαφρά -με τη δεύτερη σκάλα της ξυριστικής σου- και μην ενοχλήσεις καθόλου το πηγούνι.


Τo αξύριστο της μίας εβδομάδας

​Εύκολο, αξιόπιστο, αγαπημένο. Για τους άντρες που δεν θέλουν να σπαταλήσουν πολύ χρόνο με το grooming στα γένια τους και αρκούνται στη φυσική τους ανάπτυξη. Eίναι μέσα στα πράγματα που μπορείς να αντιγράψεις από τον Ryan Reynolds.

Πώς θα το κάνεις: Κράτησε το ίδιο μήκος σε όλο το πρόσωπο χρησιμοποιώντας την ξυριστική σου. Αν θέλεις μπορείς να καθαρίσεις τις αντιαισθητικές τρίχες που βρίσκονται χαμηλά στο λαιμό και κάτω από τ' αυτιά.


Το full beard

Η περίπτωση που ο χρόνος είναι σύμμαχος. Ακόμη και αν συνηθίσαμε τον Jon Hamm ως τον clean cut και καλοξυρισμένο Don Draper στο Mad Men, δείχνει πλέον να προτιμά την ανεμελιά και την αρρενωπότητα ενός full beard.

Πώς θα το κάνεις: Το μοναδικό σημείο που -αν θες- μπορείς να καθαρίσεις, είναι κάποιες τρίχες που ενδεχομένως να πετάγονται στα ζυγωματικά. Άσε τις άλλες ελεύθερες.
Το «5' o' clock»

Ο ορισμός του ονόματος έχει δοθεί χάρη στους Άγγλους. Έτσι, δε θα μπορούσε να μην το τιμήσει φέτος το καλοκαίρι ο David Beckham. Το «5 o'clock», λοιπόν, είναι τα πρώτα γένια που εμφανίζονται μετά από το πρωινό ξύρισμα. Μέχρι το βράδυ, το πρόσωπο σου θα έχει σχηματίσει το πρώτο stubble. Ενημερωτικά, υπάρχει και το 5 o' clock shadow όπου απαιτείται να έχεις καλοξυριστεί σε όλο το πρόσωπο.

Πώς θα το κάνεις: Αρχικά να θυμάσαι ότι δεν πρέπει να ξυριστείς κόντρα. Στη συνέχεια χρησιμοποίησε το ξυράφι σου για να καθαρίσεις καλά τις τρίχες στα πλάγια και τα ζυγωματικά. Αν θες να κάνεις ένα καλό 5 o' clock, μην ξυρίσεις το μουστάκι και το σαγόνι με το ξυράφι. Αντιθέτως. Χρησιμοποίησε την πιο χαμηλή σκάλα της ξυριστικής σου, για ν' αφήσεις μία ιδέα από stubble. Ιδού το 5 o' clock.


To ατημέλητα αξύριστο

Ιδιαίτερο στυλ, για ιδιαίτερα γένια και για ακόμα πιο ιδιαίτερα πρόσωπα. Το ατημέλητα αξύριστο look -που έχει υιοθετήσει τελευταία ο Keanu Reeves- θέλει κόπο, αλλά το αποτέλεσμα θα σε δικαιώσει.

Πώς θα το κάνεις: Αυτό που πρέπει να έχεις στο νου σου, είναι πως η γενειάδα σου με τα υπόλοιπα γένια στο πρόσωπο, δεν πρέπει να έχουν το ίδιο μάκρος. Ο Keanu κρατάει τριμαρισμένο το μουστάκι, αφήνοντας τα γένια στα μάγουλα και κρατώντας τις τρίχες στο πηγούνι σε μικρό μήκος. Παρότι μπορείς να ψαλιδίσεις και μόνος σου το γένι στο πηγούνι, καλύτερα να περάσεις μια βόλτα από τον μπαρμπέρη σου. Ξέρει καλύτερα και θα φροντίσει να κρατήσει όλα τα σημεία στο μήκος που τα θέλεις.

 
Top