Η λίστα με όλα εκείνα που, όσο περίεργα κι αν σου φαίνονται, πρέπει να μπουν στην τσάντα πριν από τις διακοπές σου στα ξένα.

Ο Φεβρουάριος είναι από τους καλύτερους μήνες για ταξίδι. Σπας το χειμώνα στη μέση, φεύγεις για λίγο από το κρύο και ετοιμάζεσαι να δεις καινούργια μέρη. Αν είσαι κι εσύ ένας από αυτούς και συγκεκριμένα από εκείνους που θα ετοιμάσουν βαλίτσα για εκτός ελληνικών συνόρων διακοπές, τότε αυτή η λίστα φτιάχτηκε για σένα. Και περιλαμβάνει όχι αυτά που νομίζεις. Αλλά όλα τα απαραίτητα πράγματα που πρέπει να έχεις μαζί σου, πριν από το ταξίδι σου στο εξωτερικό και δυστυχώς τα αγνοείς. Ήρθε λοιπόν η ώρα να τα μάθεις για να είσαι ετοιμοπόλεμος στα ξένα.


Φωτοτυπίες των προσωπικών σου εγγράφων

Γνωρίζεις πολύ καλά ότι για να ταξιδέψεις στο εξωτερικό πρέπει να έχεις οπωσδήποτε μαζί σου το boarding pass και το διαβατήριο ή την ταυτότητά σου. Όπως επίσης ότι σε περίπτωση που, χτύπα ξύλο, τα χάσεις, χάθηκες. Προετοιμάσου καταλλήλως και φρόντισε να κρατάς πάνω σου φωτοτυπίες των προσωπικών σου εγγράφων: διαβατηρίου, ταυτότητας, βίζας, διπλώματος οδήγησης και οτιδήποτε άλλο πιστεύεις ότι χρειάζεσαι. Διαφορετικά, το καλό το παλικάρι ξέρει κι άλλο μονοπάτι. Φωτογράφισε με το smartphone σου τα προσωπικά σου έγγραφα και στείλε τις φωτογραφίες που τράβηξες με email στον εαυτό σου. Τόσο απλά.


Φορητό φαρμακείο
Ο διάολος έχει πολλά ποδάρια, γι' αυτό προνόησε και εξοπλίσου με ένα μίνι φαρμακείο ταξιδιού, όπως εκείνο που έχεις στο πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου σου. Γέμισέ το με παυσίπονα, γάζες, τραυμαπλάστ, οινόπνευμα, αντιβιοτικά και αντισταμινικά και ας ευχηθούμε όλοι μαζί, αχρείαστο να είναι.


Μωρομάντηλα

Θα σου φανεί περίεργο, αλλά δεν χρειάζεται να έχεις παιδιά για να τα κουβαλάς μαζί σου. Τα μωρομάντηλα θα σε σώσουν όταν θέλεις να πλύνεις τα χέρια σου και ξαφνικά συνειδητοποιείς ότι εξαφανίστηκε το σαπούνι. Ή όταν έχεις γίνει μούσκεμα στον ιδρώτα από το περπάτημα και εύχεσαι να μπορούσες να έριχνες λίγο νερό στο πρόσωπό σου. Μωρομάντηλα = καθαριότητα = αναζωογόνηση = η καλύτερη λύση όταν φαίνεται να μην υπάρχει σωτηρία από τη βρωμιά.


Αντάπτορα πρίζας και σταθεροποιητή τάσης
Μπορεί να σου φαντάζουν ως υπερβολή και πολυτέλεια, αλλά σε διαβεβαιώνουμε πως κάθε άλλο παρά αυτό δεν είναι. Ο πρώτος θα σε βοηθήσει να μπορείς να συνδέσεις τον φορτιστή του κινητού ή της κάμεράς σου σε οποιοδήποτε είδος πρίζας, ενώ ο δεύτερος θα σε γλιτώσει από το να καψαλιστεί το λάπτοπ σου, σε περίπτωση που υπάρξει διακοπή ρεύματος ή αυξομείωση της τάσης του.


Άνετα παπούτσια
Επειδή ένα ταξίδι στο εξωτερικό προϋποθέτει πολύ περπάτημα στην πόλη, προκειμένου να ανακαλύψεις τις ομορφιές της, εφοδιάσου με ένα ζευγάρι άνετα, κλειστά παπούτσια, κατά προτίμηση sneakers ή λευκά trainers για να μην χάσεις το στυλ σου ούτε στην εξόρμησή σου στα ξένα.


Σακίδιο πλάτης
Το αμέσως επόμενο απαραίτητο αντικείμενο που χρειάζεσαι για το ταξίδι σου, μετά τα αθλητικά παπούτσια, είναι ένα ευρύχωρο σακίδιο πλάτης γιατί δε θα χωρέσουν όλα στην βαλίτσα, μέσα στο οποίο θα μπορέσεις να χωρέσεις όλα εκείνα που έχεις άμεση ανάγκη: πορτοφόλι, προσωπικά έγγραφα, κινητό, φωτογραφική κάμερα, χάρτες, κάτι να φας, κάτι να πιεις, κάτι να φορέσεις σε περίπτωση που το κρύο τρυπάει το κοκαλάκι σου.


Πλαστικές σακούλες
Την επόμενη φορά που θα επισκεφτείς το σούπερ μάρκετ, μην πετάξεις στα σκουπίδια τις πλαστικές σακούλες. Θα σου φανούν ιδιαίτερα χρήσιμες στο ταξίδι σου, κυρίως για να αποθηκεύσεις μέσα σε αυτές τα λερωμένα ρούχα που θέλουν πλύσιμο, αντί να τα στοιβάξεις μαζί με τα καθαρά σου στη βαλίτσα.


Μπάρες δημητριακών

Το να περπατάς χιλιόμετρα κάθε μέρα, αργά ή γρήγορα θα σου ανοίξει την όρεξη. Κι επειδή μπορεί την ώρα που γουργουρίζει το στομάχι σου να μην έχεις πρόσβαση σε κάτι φαγώσιμο, η καλύτερη λύση είναι να έχεις πάντα στο σακίδιό σου μία μπάρα δημητριακών. Θα αναπληρώσει όλη τη χαμένη ενέργειά σου και θα σε χορτάσει πάνω απ' όλα υγιεινά.


Τουαλέτα ταξιδιού

Ακόμα κι αν έχεις κλείσει δωμάτιο σε ξενοδοχείο, το να έχεις μαζί σου μία τουαλέτα ταξιδιού δεν θα σου βγει ποτέ σε κακό. Αν πάλι είσαι τύπος που του αρέσει το camping, τότε σου είναι απλά απαραίτητη. Και μην φοβηθείς ότι θα σου πιάσει πολύ χώρο στη βαλίτσα. Οι εν λόγω τουαλέτες είναι compact, ζυγίζουν όσο ένα πουλόβερ και είναι σούπερ απορροφητικές όταν βραχούν, χάρη στις μικροΐνες από τις οποίες αποτελούνται.


Αντιανεμικό – αδιάβροχο μπουφάν
Ο καιρός είναι απρόβλεπτος, πόσω μάλλον όταν ταξιδεύεις σε μια ξένη χώρα. Για να βγεις λοιπόν νικητής στη μάχη με τα στοιχεία της φύσης, φρόντισε να έχεις για σύμμαχό σου ένα άνετο αντιανεμικό – αδιάβροχο μπουφάν με αρκετές τσέπες για να βρίσκεις εύκολα και γρήγορα τα απολύτως απαραίτητα. Φρόντισε επίσης να είναι άνετο, να μην σε στενεύει, να μην είναι βαρύ και να μην πιάνει πολύ χώρο, ώστε να μπορεί να αποθηκευτεί στο σακίδιό σου, όταν η βροχή κοπάσει και ο ήλιος κάνει και πάλι την εμφάνισή του.

 
Top