Αυτά που πρέπει να αποφύγεις πάση θυσία για να είσαι και να δείχνεις κομψός.


Είναι ο «βασιλιάς» της αντρικής γκαρνταρόμπας. Το πιο επίσημο αντρικό ένδυμα. Το κομμάτι εκείνο που κάνει κάθε αρσενικό να δείχνει πιο γοητευτικό και αρρενωπό και την εμφάνισή του προσεγμένη, καλαίσθητη και φινετσάτη. Φυσικό και επόμενο λοιπόν να μην συγχωρεί παιδαριώδη λάθη από μέρους σου.

Την επόμενη φορά λοιπόν που η περίσταση θα επιβάλλει να φορέσεις «τα καλά σου», πρόσεξε να μην υποπέσεις στα ακόλουθα πέντε σφάλματα που θα καταστρέψουν κάθε προσπάθειά σου να βγάλεις προς τα έξω τον πιο κομψό σου εαυτό.


Δεν φέρνεις το κοστούμι στα μέτρα σου

Το έχουμε πει και θα το επαναλάβουμε: Ο ράφτης πρέπει να γίνει ο δεύτερος καλύτερος σου φίλος. Οι υπήρεσίες του δεν θα σου χρησιμέψουν μόνο στην περίπτωση που θες να ράψεις ένα κοστούμι αντί να αγοράσεις ένα έτοιμο, αλλά και σε εκείνη που για παράδειγμα τα μανίκια του σακακιού είναι αρκετά μακριά -καλύπτουν τους καρπούς σου-, και το παντελόνι σακουλιάζει στο τελείωμά του ή ακόμα χειρότερα κυλιέται στο πάτωμα.

Σιγουρέψου λοιπόν, πρώτον ότι το μανίκι του σακακιού σου τελειώνει 3 περίπου εκατοστά πιο πάνω από εκεί που τελειώνει το μανίκι από το πουκάμισο που φοράς από μέσα, δεύτερον, ότι το σακάκι τελειώνει εκεί ακριβώς που βρίσκεται η άκρη του αντίχειρά σου και τρίτον, ότι το μπατζάκι του παντελονιού ακουμπά απαλά το παπούτσι που φοράς.
Δεν δίνεις σημασία στο πουκάμισο

Το μεγαλύτερο λάθος που κάνει η πλειοψηφία των αντρών είναι να φροντίζει το πουκάμισο να ταιριάζει χρωματικά με το κοστούμι, παραβλέποντας άλλους παράγοντες που παίζουν καθοριστικό ρόλο για ένα σικάτο σύνολο. Ένας απ' αυτούς είναι το πουκάμισο να είναι καλοσιδερωμένο και ένας δεύτερος, να έχει σωστή εφαρμογή στο σώμα.


Υποτιμάς τη γραβάτα

Συγκεκριμένα δεν δίνεις την απαραίτητη προσοχή στο πώς να τη δέσεις σωστά για ένα ομοιόμορφο και κομψό αποτέλεσμα. Αν δεν σφίξεις καλά τον κόμπο, θα φαίνεται σαν να μην έχεις δέσει σωστά τη γραβάτα γύρω από το λαιμό σου. Ο κόμπος θέλει σωστό σφίξιμο για να μην φαίνεται μεγάλος, ογκώδης και ατσούμπαλος. Και να θυμάσαι πάντα το εξής: Η γραβάτα δεν πρέπει να είναι πιο λεπτή από το γιακά του πουκαμίσου. Κανόνας.

Επιλέγεις λάθος παπούτσια



Μπορεί τα τελευταία χρόνια, τα sneakers με το κοστούμι να αποτελούν μια από τις hype τάσεις στην αντρική μόδα, ωστόσο κακά τα ψέματα, ο «βασιλιάς» της γκαρνταρόμπας σου απαιτεί τον βασιλιά της παπουτσοθήκης σου για να γίνει ο σωστός ενδυματολογικός γάμος. Ένα ζευγάρι brogues αποτελούν το ιδανικό υπόδημα. Προτίμησέ τα σε σκούρα καφέ απόχρωση, που ταιριάζει με όλα τα χρώματα και όλες τις περιστάσεις από casual μέχρι επίσημη.


Προσπαθείς υπερβολικά

Κοινώς, το παρακάνεις με το να ταιριάζεις τα πάντα: τη γραβάτα με το ποσέ, αλλά και τη ζώνη με το παπούτσι. Ή ακόμα χειρότερα, να επενδύεις στη μονοχρωμία ή στη διχρωμία, δημιουργώντας ένα αδιάφορο, βαρετό και παρωχημένο look. Η λύση βρίσκεται στο mix & match. Επέλεξε μία γραβάτα σε διαφορετικό σχέδιο ή χρώμα από το ποσέ. Δηλαδή, μια σκούρα μπλε γραβάτα με ένα πουά κόκκινο βουργουνδίας ποσέ. Ή συνδύασε ένα καφέ μάλλινο σακάκι με ένα ριγέ λευκό - μπλε πουκάμισο, με μπλε παντελόνι και γραβάτα με λαχούρια σε κόκκινες και μπλε αποχρώσεις.


 
Top