Το εντυπωσιακό fashion show του Tom Ford στην Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης

Όπως είναι φυσικό, οι σχεδιαστές πάντα έχουν πολύ άγχος, όταν πρόκειται να παρουσιάσουν τις νέες τους collection. Τα μοντέλα θα περπατήσουν στην πασαρέλα με τις δικές του δημιουργίες, για τις οποίες οι ίδιοι και οι ομάδες τους έχουν εργαστεί τόσο σκληρά, ενώ στο κοινό θα υπάρχουν άνθρωποι που γνωρίζουν πολύ καλά από μόδα. Fashion experts, editors, στιλίστες, bloggers περιμένουν με αγωνία να δουν τι θα φορέσουμε την επόμενη σεζόν. Και αυτό το άγχος μεγαλώνει όταν πρέπει ένας σχεδιαστής να είναι ο πρώτος που θα παρουσιάσει τη συλλογή του σε μία εβδομάδα μόδας.

Αυτή την πρόκληση είχε να αντιμετωπίσει ο Tom Ford και μπορούμε να πούμε πως την έφερε εις πέρας με μεγάλη επιτυχία. Ο σύγχρονος δανδής της μόδας παρουσίασε τη νέα του collection για την άνοιξη- καλοκαίρι του 2019 στην Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης και απέσπασε τις καλύτερες κριτικές. Οι δημιουργίες του ήταν η επιτομή του στιλ και της κομψότητας, ενώ είχαν ξεκάθαρες αναφορές σε τάσεις που ήταν κυρίαρχες στη μόδα πριν από δεκαετίες, κάνοντας μας να καταλάβουμε πως ο σχεδιαστής νιώθει κάποια νοσταλγία.

Όπως δήλωσε ο Ford στους δημοσιογράφους μετά την παρουσίαση της νέας του collection: «Νομίζω πως η μόδα έχει χάσει λίγο τον δρόμο της. Είναι πολύ εύκολο για εμάς να χαθούμε μέσα στα διάφορα trends και να μην έχουμε επαφή με το τι θέλουν οι γυναίκες και οι άντρες να φορέσουν πραγματικά. Έτσι, αυτό που θέλω είναι να δημιουργώ ρούχα, που να είναι έξυπνα, απλά και ταυτόχρονα πολύ όμορφα.» Και αυτό ακριβώς έκανε.

Στην πασαρέλα του περπάτησαν διάσημα μοντέλα όπως η Gigi Hadid, η Joan Smalls και η Kaia Gerber, οι οποίες ανέδειξαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις εντυπωσιακές δημιουργίες του Tom Ford.

Τι ξεχωρίσαμε; Φούστες από κρόσσια, σακάκια από croco δέρματα, μία χρωματική παλέτα από ζεστές καφέ αποχρώσεις, animal printed δερμάτινα jackets, trench coat σε nude αποχρώσεις και pencil φούστες με λεπτομέρειες από δαντέλα. Η νέα collection του Tom Ford κλείνει το μάτι σε όλες τις fashionistas και τις κάνει να ανυπομονούν για την άνοιξη του 2019.


Από το front row του show δεν θα μπορούσαν να λείπουν διάσημα ονόματα από τον χώρο της μόδας και όχι μόνο, όπως η «σιδηρά κυρία» της Vogue Anna Wintour, η Cardi B και ο Tom Hanks. Το σίγουρο είναι πως οι δημιουργίες του Tom Ford ικανοποίησαν και τον πιο απαιτητικό fashion expert και μας έκανε να ανυπομονούμε για τα επόμενα show.





Από την Κατερίνα Πιπέρη

Πηγή φωτογραφιών: Instagram @fashiontomax, @tomford, @voguerunway

Πηγή
 
Top